Слънчево-усмихната 195-та пролетно-лятна немска тема.

• 60 484
  • 737
  •   1
Отговори
# 315
fifila,
по принцип VHS би трябвало да са по-стриктни, при нас те предлагат едни от най-добрите курсове. Но всичко зависи от групата ученици и от учителя. Аз съм завършила във друга местна фирма, а не нашето градско VHS, моите познати също са завършили различни езикови школи и VHS, но никой не се е оплакал, че не е взел целия материал.

# 316
Момичета,а как се нарича продукт,който е като спестовна сметка за дете до навършване на пълнолетие?Вид застраховка ли е? Аз и в Бг не съм запозната с тези неща,а тук чета и съвсем се обърквам... Вие имате ли опит?  newsm78

# 317
Едни съседи са си закачили черна детска тениска на входната врата. Това има ли някакво значение тук? Току-що се връщаме от почивка и не знаем дали се е случило нещо, но определено изглежда странно, да не кажа зловещо.

# 318
Едни съседи са си закачили черна детска тениска на входната врата. Това има ли някакво значение тук? Току-що се връщаме от почивка и не знаем дали се е случило нещо, но определено изглежда странно, да не кажа зловещо.
За пръв път чувам такова нещо. Дано не е лош знак!

# 319
  • Немция
И аз за първи път чувам за черни тениски, закачени по вратите.  Thinking Интересно ми е какъв е смисъла- дано се окаже нещо безобидно.

Sunni Kiss, ние сме сключили Unfallversicherung до 18-тата година на децата, което си е вид спестяване. Ако, не дай Боже, нещо им се случи през този период им се осигурява инвалидна помощ от порядъка на 1000 евро месечно. Ако всичко е наред, след 18-тата година получават събраната през годините сума обратно.

# 320
Здравейте, отскоро съм в Германия и се присъединявам към вашата групичка. Намирам се в Мюнхен.
Отдавна не бях влизала във форума, каква е тая нова бета верския,  която ме приканват да разгледам?

Последна редакция: нд, 18 юни 2017, 18:36 от Pipi_

# 321
И аз си помислих за тениската каквото и вие... Shocked Ако е шега, е много дебелашка.

Ние бяхме малко на море. Добре сме се шоколирали – вчера една продавачка (испанка) в магазина ни вика "Muchas gracias". Joy Изпрах 7 перални за едно денонощие... още 2-3 си чакат реда.

Pipi_, добре дошла. Ами тестват си някаква нова версия просто...

# 322
Днес тениската я няма на вратата. Не посмях да питам, честно казано. Видимо всички в къщата са живи и здрави. Кой знае каква глупост е било, ама кой нормален си закача дрехи на входната врата?

Синьо, аз минах само с 4 перални след почивката, пък децата са малко повече Simple Smile Какво количество дрехи сте носили?

# 323
... и то черни дрехи!

Дрехи не сме носили много, но по 3 големи хавлии на човек + малки кърпи + плажни постелки и шалове + чаршафи... Само последните не се събират в една пералня (7 кг). Част от пералните бяха на "фино пране", т.е. по 2 кг. Wink Една пералня само с бански пуснах. Crazy

# 324
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
вчера една продавачка (испанка) в магазина ни вика "Muchas gracias". Joy

хахаха, мен ме мислят и без да съм почерняла за испанка и директно ме почват. мъжът ми го мислеха за англичанин hahaha
и ние бяхме тази година там, най-успешната почивка, откак сме с дете.
само с 2 перални се разминах, но 1 път прах и там  Peace

това с тениската и на мен ми се стори зловещо. Rolling Eyes

# 325
КЪде ги простирате толкова дрешки ? Изсъхват ли бързо?

# 326
  • Чукарландия
BBeLLa Синът ти може да кандидатства в някой Университет за подготвителна година. Различните Университети в Германия имат различни изисквания за приемане в езикова година. Проучете нещата, за конкретният Университет. Някой биха го записали директно, а други биха искали да държи езиков изпит. Синът ми миналата година така кандидатства за езикова година в КИТ. Там приема е с изпит. Приемат най-добре представилите се ...броя. За съжаление не го приеха. Предоставих му информацията от първа страница на тази тема за езиковите курсове. Избра си школа и там изкара до С1, както и курса за TestDaf. Записа се, яви се на изпит и тази година е студент.
Може да наминеш и в темата на студентите в Германия.

Благодаря, vanian! Hug

В Манхаймсия университет не приемат за подготвителна година. Може би ще се запише в Гьоте институт за С1 и TestDaf. Има такъв в Манхайм. Твоя син къде изкара курсовете до С1 и курса за TestDaf, в Германия или в България? Вече съвсем съм ошашавена.  Rolling Eyes

Иначе следя и темата за студентите в Германия. Hug

# 327
  • München, Deutschland
БбеЛла, нещо съм ти изпуснала въпроса по трасето, но понеже съм активна в студентската тема, там има майки, които ще знаят сигурно и конкретни неща за конкретни унита, защото са кандидатствали децата им там. Също има хора, които познават в детайли начините за кандидатстване в Германия, така че те подканвам ако нещо конкретно те мъчи като тема, да попиташ и там. Wink  Hug

# 328
  • София
Здравейте мили мами, имам нужда от помощ. Как да намеря добра клиника за консултация за лечение на онкоболен - рак на простата с разсейки. Има ли нещо както класация на клиниките, или форум с мнения. Искаме да отидем за консултация при лекар с много опит в такова лечение, който да ни обясни какво е най-добре да направим и да ни отдели достатъчно време за въпросите. Може и да е частна клиниката. Благодаря ви.

# 329
Iskrena пожелавам успех и стискам палци за бързо справяне с проблема.
Има много добри клиники в Германия , но аз не бих поела отговорност да препоръ4вам . 

Общи условия

Активация на акаунт