Слънчево-усмихната 195-та пролетно-лятна немска тема.

• 60 493
  • 737
  •   1
Отговори
# 300
Привет момичета, искам да изучавам сама немски език. Намерих учебник, но ми трябва он-лайн тест за упражнеия. Можете ли да помогнете с линк/-ове.
Благодаря предварително за помоща.

# 301
Привет момичета, искам да изучавам сама немски език. Намерих учебник, но ми трябва он-лайн тест за упражнеия. Можете ли да помогнете с линк/-ове.
Благодаря предварително за помоща.
Много съм доволна от курса на DW Warum Nicht? - може да се използва през руски и английски.
В момента уча по този курс на Babbel (той е през английски) https://uk.babbel.com/ След това ще се върна пак при DW.

Ако намериш нещо, пиши - май има отделна тема за изучаване на немски език?  newsm78

# 302
Да ,има темичка за немски език

# 303
Момичета, предварително се извинявам, защото знам, че многократно е обсъждано, но не намирам в момента...Каква декларация трябва да попълни майката на ММ (пенсионерка), за да ни се приспадат на нас парите от данъци, които й пращаме в България?
Много ви благодаря!
Eто това:
https://www.formulare-bfinv.de/ffw/resources/F6969A2A1A10993FA6E … ltserklaerung.pdf

и си избираш на български език.

# 304
  • München, Deutschland
Момичета, предварително се извинявам, защото знам, че многократно е обсъждано, но не намирам в момента...Каква декларация трябва да попълни майката на ММ (пенсионерка), за да ни се приспадат на нас парите от данъци, които й пращаме в България?
Много ви благодаря!
Eто това:
https://www.formulare-bfinv.de/ffw/resources/F6969A2A1A10993FA6E … ltserklaerung.pdf

и си избираш на български език.

Но освен това се пригответе, че не е само това да попълниш и готово, а че майка му трябва да обиколи 3-4-5 институции и да изиска от тях подписи и/или документи. Също така, макс сума за приспадане е към 4к евро за България, обаче от това се приспада пенсия, ренти, наеми, там каквито доходи други получава - хонорари и т.н., после се гледа дали няма имоти на нейно име, които да надвишават стойността от май 20к евро, не помня и чак тогава каквото остане се приспада...
С други думи, преценете дали и доколко си струва хамалогията. А, да, и тези документи тя трябва да ги вади ежегодно...

# 305
Нашият бератър ни каза, че за 2016 признават 6700 или нещо такова беше, като за всяка страна е различно. Може би имаше предвид страни от ЕU. Аз представям само удостоверение за размера на пенсията, преведено на немски и този документ. Това от няколко години насам.

# 306
  • В страната на мечтите
Много благодаря, но не ми се отваря линка, изписва ми 'изтекла сесия'

# 307
Здравейте момичета, аз имам питане към посещавалите интеграционен курс. Системата по която учим е Berliner Platz. Aз изкарах 3 модула ( А 1.1, А 1.2 и А 2.1)  и за 300 часа успяхме да покрием само първия учебник (на корицата пише, че е за А1). Поради здравословни причини прекъснах курса, но вчера ходих да се запиша отново. Видях се и с колегите от курса, те в момента карат ориентирунга. Та ... стана ясно, че до края са взели само и втория учебник, на който си пише А2. Учебника за Б1 изобщо не са го започвали. Искам да попитам при вас така ли беше? Не ми се струва нормално, при все, че програмата е до Б1

# 308
fifila,
направих курса преди 3 години, забравила съм учебника, но взехме всичките нива - 600 часа от А1 до B1. Имам 5-6 познати, които също са карали курса и са си взели всичките нива и учебници. Карала съм интензивен курс от понеделник до петък .

# 309
  • Чукарландия
Здравейте!

Моля, Момичета за помощ!  Praynig

Синът ми е изкарал курсове от А1 до В2.2 в България, предстои му заминаване за Германия, където трябва да изкара и ниво С1 (а вероятно след това и TestDaf), за да може догодина да кандидатства в Уни. Ще живеем в Лудвигсхафен. За района, в близост - Манхайм, курсове за ниво С1 намирам единствено в Гьоте Институт, но ми се струват много кратки (2 или 4 седмици), а пък цените са впечатляващи. Може ли да ме насочите къде може да се търсят курсове ниво С1 за Манхайм/Лудвигсхафен или в близост до тях? Hug

Ще съм благодарна за всички съвети!  bouquet

# 310
Здравейте,

бих искала да попитам всички вас, които участвате в немската тема: Дали случайно има някои от вас или пък имате приятели..., които да живеят/учат в Аахен?

Предстои ни вероятно местене с децата в Аахен другата година и бих искала да получа повече информация.

Ще съм много благодарна за всякакви отговори.

# 311
fifila,
направих курса преди 3 години, забравила съм учебника, но взехме всичките нива - 600 часа от А1 до B1.

Deni-meni, благодаря за отговора. И моят курс е интензивен, от понеделник до петък, само дето за 300 часа взехме  едно ниво. Ще проуча как стои въпроса с преместването в друга школа. Аз съм в Sprachenakademie, вариантът за преместване е VHS

# 312
  • DE
BBeLLa, за Манхайм може да проверите в Абенд академи https://www.abendakademie-mannheim.de/Homepage
мисля, че имаше и някаква програма и към университета, вероятно ще има информация на сайта  Peace

# 313
  • Чукарландия
BBeLLa, за Манхайм може да проверите в Абенд академи https://www.abendakademie-mannheim.de/Homepage
мисля, че имаше и някаква програма и към университета, вероятно ще има информация на сайта  Peace

Благодаря ти, ще разгледам!  Hug

В университета питахме, има курс само за вече приети студенти, по някаква специална програма. Даже незнам дали е ниво С1, защото пък не се приемат студенти с ниво по-ниско от С1. Говоря за Унито в Манхайм.

# 314
  • София
 BBeLLa Синът ти може да кандидатства в някой Университет за подготвителна година. Различните Университети в Германия имат различни изисквания за приемане в езикова година. Проучете нещата, за конкретният Университет. Някой биха го записали директно, а други биха искали да държи езиков изпит. Синът ми миналата година така кандидатства за езикова година в КИТ. Там приема е с изпит. Приемат най-добре представилите се ...броя. За съжаление не го приеха. Предоставих му информацията от първа страница на тази тема за езиковите курсове. Избра си школа и там изкара до С1, както и курса за TestDaf. Записа се, яви се на изпит и тази година е студент.
Може да наминеш и в темата на студентите в Германия.

Общи условия

Активация на акаунт