Слънчево-усмихната 195-та пролетно-лятна немска тема.

• 60 490
  • 737
  •   1
Отговори
# 285
а да има някаква полза от ходенето бос, трябва да живееш като дете на природата, целогододишно да шляпаш бос по черни неравни пътища, да се катериш по дървета бос, да тъпчеш по пясъка, тоест краката ти да са под непрекъснат тренинг. Равният под в домашни условия не носи големи ползи (при ходенето бос), това е моя личен опит.

Много съм съгласна, щях да пиша ама не ми остана време. Даже последно четох статия, че на такива равни подове е даже по-добре подходяща обувка, отколкото бос. Аз имах късмета дъщеря ми да проходи лятото и можехме по цял ден в парка по тревата боса да я пускаме. Вкъщи също ходи боса по принцип, тя едва чака да се прибере и да си махне обувките. Но като цяло аз мисля, че хубава удобна обувка е нещо важно.

В тази връзка сега се сетих, че от Колев & Колев имах от България обувки. Имаха точно два модела, които не изглеждаха като типичните буйки, а като стилни обувки, с едните много ходи Мила и и бяха много удобни. А с ципчето отдолу наистина лесно се махат и слагат. А от предлаганите в Германия марки аз съм най-доволна от Bisgaard, всичките есенни и зимни обувки на Мила бяха на марката и бяха супер. Но ги поръчвам онлайн винаги, не знам има ли ги по магазините.

# 286
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Но ги поръчвам онлайн винаги, не знам има ли ги по магазините.

има ги, но не в deichmann напр.
в нашия град ги има в няколко магазина, аз тях не ги купувам по друга причина, която няма връзка с качеството им.
иначе и аз съм чувала само добри неща за тях...

# 287
Аз пак с въпросче  Simple Smile
Как да изпратя важни документи до БГ?Какво бихте ме посъветвали  Praynig
Ако отида в пощата каква услуга да поискам ,за да пристигне в БГ до поискване ?
Предполагам така както не знам езика ще отида в пощата и ще ми поискат 50-100€ за dhl пратка......
 Hug

# 288
  • Германия
Ако не се лъжа до поискване е Einschreiben eigenhändig. Мисля че струва около 6 € и можеш да си проследиш пратката. Но до БГ пак ще пътува около седмица

# 289
Аз съм в Бг и когато има нещо за пращане, ми го пращат чрез GGBG - това е бг фирма, която има офис в Берлин и всяка седмица пратките идват в офиса в София и си ги вземам от там. Доколкото помня камионът тръгва перък от ГЕ и в понеделник е тук, вторник си вземам пратката. Начинът е да изпратиш пратката до техния офис в Берлин и когато дойде в Бг, тук получателят да отиде да я вземе. Плаща се по 2.99лв на килограм. Като получателят трябва да има регистрация в сайта на GGBG. Досега не съм имала проблеми, получавам и много пратки от УК пак чрез тях. Разбира се, има и други посреднически фирми с такива услуги.

# 290
  • München, Deutschland
Къде е този офис в София, може ли да споделиш? Че този на Гъбко май беше, не ни е на удобно място....

# 291
Къде е този офис в София, може ли да споделиш? Че този на Гъбко май беше, не ни е на удобно място....
В Младост е  Peace Сега погледнах с точност - Младост 1а, бл. 553.

# 292
  • München, Deutschland
Язък, и този е далече. Но благодаря за инфото.

# 293
И аз благодаря за информацията и помоща  bouquet

# 294
Момичета,ако си в пробен период колко по-рано трябва да уведомиш,че напускаш работа?Един познат е в 6 месечен пробен период,но в договора никъде не е написано буквално (има разни параграфи,но от тях не му става ясно)...  newsm78

# 295
В пробен период мисля е 2 седмици по закон ако не е споменато друго в договора.

# 296
Не винаги е 2 седмици. Аз имах предложение където в договора срока за напускане беше 4 седмици. Трябва да пише. За каква професия става въпрос? За някои професии си има Tarifvertrag регулиран федерално, да погледне там.
И аз като твоя приятел май ще напускам преди да ми е изтекъл пробния период. Такова ужасно отношение няма просто.

# 297
Това казвам - ако в договора не е упоменато друго е 2 седмици за 6 месеца Probezeit. Естествено, че не е винаги, но щом не пише в договора друго е 14 дни - http://www.gesetze-im-internet.de/bgb/__622.html

# 298
Skeeter,благодаря за информацията! Той по принцип не иска да напуска,но понеже не е сигурен,че ще му дадат 1 месец неплатен отпуск (има само 2 месеца работен стаж в Германия) и се подготвя за този вариант...Просто се налага по семейни причини да се прибере до Бг. 

# 299
  • В страната на мечтите
Момичета, предварително се извинявам, защото знам, че многократно е обсъждано, но не намирам в момента...Каква декларация трябва да попълни майката на ММ (пенсионерка), за да ни се приспадат на нас парите от данъци, които й пращаме в България?
Много ви благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт