Слънчево-усмихната 195-та пролетно-лятна немска тема.

• 60 495
  • 737
  •   1
Отговори
# 270
мама-Ени, мебелите не трябва да са плътно долепени до стените. Как се проветрява правилно сигурно знаеш. Peace

abs, в недобре изолирани сгради почти сигурно се завъжда мухъл, дори и да се отоплява и проветрява правилно. Просто е доста влажно в Германия. Познати имаха огромен проблем в кухнята (лоша изолация в 30-40 годишна сграда), хазяинът им отказа да направи каквото и да е и те се принудиха да се изнесат.

# 271
  • Deutschland
Здравейте, момичета. Търся бебешки обувки за прохождане. Има ли специални бебешки магазини или? Нямам представа къде да търся  Embarassed. В Манхайм живеем, ако има значение. Благодаря предварително

# 272
В Daichmann ако имате в града (предполагам има де) има такива, една от популярните марки е Elefanten. Чета, че качеството преди било по-добро, но ние имахме един чифт и бяха добри. Иначе аз поръчвам онлайн, така че повече не мога да помогна.

# 273
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Здравейте, момичета. Търся бебешки обувки за прохождане. Има ли специални бебешки магазини или? Нямам представа къде да търся  Embarassed. В Манхайм живеем, ако има значение. Благодаря предварително

Superfit
Richter

# 274
  • Германия

За сега ли търсиш? Аз се оглеждам за бебешки неща по бебешките базари, но те поне при нас вече свършиха и чак септември почват пак, та ако не е спешно сигурно има такива и при вас. Аз си купих един чифт супер добре запазени за 5 евро, мисля че са superfit..

# 275
  • Deutschland
Да, за сега ми трябват. На 11 месеца е и се учим да ходим Simple Smile
Благодаря на всички

# 276
Прохождащо през лятото бебе бих оставила босо... вкъщи, на трева навън, в пясъчника. Колкото се може повече босо! Обувки само когато е абсолютно наложително.
Тази българска фирма https://www.zeazoo.com/shop/ прави минималистични детски обувки. Продават ги и в Германия. Нямам личен опит с тях, но съм чела добри отзиви в тукашни форуми. Peace

# 277
  • Германия
Да, за сега ми трябват. На 11 месеца е и се учим да ходим Simple Smile
Благодаря на всички

В ebay също има много обувчици. Primigi май също са хубави. Аз още нямам пряк опит, даже не знам какъв размер ще ни трябва за първите обувки...

# 278
Сигурни ли сте за босото прохождащо краче? За полезния допир до пясъка и тревата знаем, но при прохождането май има значение твърдостта на основата, подметката.

# 279
Аз за прохождането на детето ползвах Clarks и бях много доволна-поръчвах си ги онлайн!  Peace

# 280
  • Немция
И аз знам, че няма по-добро от босо краче- препоръчва се колкото се може повече детето да ходи босо. И все пак в един момент се налагат обувчици.

Мама Ени, зад мебелите не сме имали мухъл досега.

# 281
  • Berlin
Благодаря! Ще трябва да попитаме дали е добре изолиран апартаментът в такъв случай и как да проветрявам. Намерихме апартамент в една малка коперацийка, май е от преди 2рата световна война, защото тогава горните етажи са били бомбардирани.  Crazy Сега ни предстои обзавеждане след няколко дни.

# 282
Сигурни ли сте за босото прохождащо краче? За полезния допир до пясъка и тревата знаем, но при прохождането май има значение твърдостта на основата, подметката.

за мен спорът за прохождането е подобен на този за забелването...
в Германия препоръчват боси, с пантофи, които са wie barfuß т.н.
от Бг никога не съм взимала обувки, защото всичките са ортопедични, а аз не исках. има много майки, които твърдят, че прохождане босо, без твърда, стягаща подметка води до увреждане на крака и т.н. не мога да подкрепя. моето дете никога не е носело ортопедични обувки, лятото е често бос навън. сега е на 5г. и започва да му се оформя свод. обаче държи на опредлени марки обувки, евтините не са му удобни.

моето дете проходи пролетта, вкъщи беше с Lederpuschen, навън много не вървеше, защото беше кално и мокро.
после откри суперфит обувките и винаги си ги е носил с кеф. гумени ботуши не иска да носи (това по-късно), не са му удобни.

от две известни марки имам лош опит (но само с по един чифт обувки, не съм взимала втори) и това са ecco и primigi. Peace
на ecco подметката беше доста хлъзгава и детето се подхлъзна на площадката и имаше синя буза.
на primigi имаше сандали и постоянно се спъваше с тях. от тях е, имаше и на друга фирма и с тях нямаше проблем. Peace

една приятелка от Бг ми препоръча zeazoo, детото й носеше сладки мокасинки.
каза, че от сандалите нейното дете се е спъвало, само мокасините били ок.
обаче те са със супер тънка подмекдка (vibram) и незнам дали стават за немския климат. аз се отказах да купувам.

# 283
  • Немция
Друг е въпросът дали ходенето бос в сегашните цивилизовани условия може да предотврати плоскостъпие например. Моите деца са с плоскостъпие по наследство, у нас са ходили много често боси, навън по-малко и не е довело до нормални сводове. За да има някаква полза от ходенето бос, трябва да живееш като дете на природата, целогододишно да шляпаш бос по черни неравни пътища, да се катериш по дървета бос, да тъпчеш по пясъка, тоест краката ти да са под непрекъснат тренинг. Равният под в домашни условия не носи големи ползи (при ходенето бос), това е моя личен опит.

# 284
тоест краката ти да са под непрекъснат тренинг. Равният под в домашни условия не носи големи ползи (при ходенето бос), това е моя личен опит.

да.
затова съм написала, че е бос навън.
вчера бяхме на едно езеро, шляпа бос, но дори и там има парченца стъкло... Rolling Eyes
аз не му казах, но той е drama queen и вчера една мизерна капка кръв на коляното направи невероятно представление, та затова му спестявам подобна информация и го оставям бос. Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт