Слънчево-усмихната 195-та пролетно-лятна немска тема.

• 60 487
  • 737
  •   1
Отговори
# 690
Изрично ни е написано всеки ден да носим пълно Trinkflasche,въпросът е,че се чудя какво... Simple Smile

# 691
При нас искат бутилка/чаша ако детето не може да пие още само от нормална чаша. Ние ще пращаме живот и здраве Мила септември с нейната неразливаща се чаша на Нук. Само че те си я пълнят там.

# 692
  • Германия
За памперсите предполагам имате предвид Premium care те са в жълто. Аз лично ползвам памперс бейби драй. Приложението на Дм е доста удобно всеки месец пускат някакви намаления на козметика за бебе или памперси. Миналия месец имаха 10/20 % на всички стоки ще излъжа. Този месец има намаление с 3 евро за джъмбо пакетите на памперс, както и отстъпка на себа мед за бебета. Ако позволите искам да попитам и аз още един въпрос. Как се процедира с обедният сън в детските градини. Знам че за всички провинции е различно, но специално за Хесен/Франкфурт съм чувала, че не е задължителен и ако на някое дете му се доспи отива в един ъгъл който е натрупан с матраци и ляга

# 693
  • Germany
sunny:*kiss, ей такова шише ползваше синът ми в градината, а и сега в училище https://www.amazon.de/Nalgene-Kunststoffflaschen-Everyday-Sl-Bla … ;keywords=nalgene. Той обаче беше почти на 5 като тръгна на градина тук, не съм сигурна дали става за по-малко дете.

# 694
  • Berlin
Каква е тази програма на ДМ glückskind?

# 695
  • Германия
Каква е тази програма на ДМ glückskind?

Вид бонус програма, заслужава си ако имаш бебе или малко дете, защото често имат купони за памперси, козметика, пюрета и т.н.

# 696
  • Berlin
Нещо като babybonus в България значи може би, благодаря.

# 697
Peapink,това шише изглежда идеално за целта-благодаря за идеята! Simple Smile

# 698
Мили дами, влизам в темата ви с един въпрос, много ще съм благодарна, ако ми съдействате. Дъщеря ми завърши университет миналия месец в Манхайм, от две седмици работи в Берлин. Все още няма жилище, отседнала е при приятелка. Въпросът ми е - как да се регистрира в немска здравноосигурителна каса като все още няма постоянен адрес? Приятелката й живее в студентско общежитие и при нея няма начин да си направи регистрация. Съвети?
Извинете, че ви занимавам с тези неяа. Ако някой има желание, ще съм благодарна за отговори.

# 699
  • Англия
Съвсен нормално, при сключване на договора със ЗК дава адреса на приятелката, когато си намери жилище ще го промени. Ако на пощенската кутия не може да стои нейното име, да не забрави да посочи c/o

# 700
Благодаря! Винаги сте отзивчиви!

# 701
  • с/у ОколоМръсТното
Ако има мами в Хесен (южната част)...
За каква препоръчителна ваксина става дума? Против вирусен менингокок? Пренасян от кърлежи по поляни и гористи местности.
Какво е Вашето мнение?

Мерси.

# 702
Проблемът с кърлежите в южна Германия е огромен. Навсякъде са и няма опазване. Не познавам човек, който да не е хапан поне веднъж. Ние избрахме да се ваксинираме цялото семейство. Възрастните понесохме ваксината по-тежко.

# 703
Привет, чудих се понеже голямото ни дете е на 7г. и сега би трябвало да тръгва в 1 клас в Булгария, трябва ли някъде да се съобщи, че ще живеем в чужбина, за да не я издирват? Rolling Eyes Също и малката заради детска градина.

# 704
Ровейки се по разни въпроси около заминаването, намерих това: http://vaccine-schedule.ecdc.europa.eu/Pages/Scheduler.aspx
Сравнява имунизационните календари на различни държави. Дано е полезен.

Общи условия

Активация на акаунт