Слънчево-усмихната 195-та пролетно-лятна немска тема.

• 60 592
  • 737
  •   1
Отговори
# 90
Бандиера, ние сме в процес на избиране на куче. Моите искат от кутре да го отгледат и сега на този етап сме се спряли на лабрадор. Обсъждахме и за куче от приют, ходихме на няколко места, гледаха, реваха, но казаха твърдо - от кутре. Искат го да си е наше, за да не борим психичните проблеми, с които идват кучетата в приютите.
При нас няма да има проблем със съседите, защото през къща имаме кучета. Със сигурност ще го водим на кучешко училище.
Провери в общината колко висок е данъка за кучета при вас. Питай за здравна застраховка и за допълнение към общата гражданска отговорност.
Аз миналата година питах колежки колко е разхода за храна на месец - зависи от породата, но общо взето макс 100 евро е за месец, ако е от големите породи.
За разходките - ако е ловджийска порода, ще се налагат дълги разходки, но ако е от дребните - по час два пъти на ден са достатъчни.

# 91
Дами, бихте ли ми дали линк за нещо като нашия продавалник (понастоящем ОЛХ)? Търсих в заглавната страница, но не видях отговор на питането си. Благодаря!

# 92
# 93
Може да погледнеш и ФБ групите тип "продавалник" на българи в Германия:
https://www.facebook.com/groups/prodavalnik.germania/
https://www.facebook.com/groups/1676112256011313/
https://www.facebook.com/groups/tursiaiprodavamde/

# 94
Здравейте! Днес един познат ме попита колко време трябва да си работил,че да ти дават пари,ако нямаш работа,но аз нямам инфо-6 месеца или година?  Thinking

# 95
Здравейте! Днес един познат ме попита колко време трябва да си работил,че да ти дават пари,ако нямаш работа,но аз нямам инфо-6 месеца или година?  Thinking
За българи важи правилото че ако останеш без работа и си работил по малко от 6 месеца в Германия нямаш право на помощи за безработни.

# 96
Момичета, как се казваше сайта, на който се търси информация за пътуване с бус+S/U Bahn от точка до точка? Пробвам на Bahn.de, но не излиза точно това, което ми трябва.

# 97
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Опитайте се по възможност вие да намерите проблема и когато сте сигурни от къде е тогава извикайте вещо лице. Може да е някой архитект или строителен инженер.

собственикът е архитект Confused
идвал е Dachdecker и му е изпратил bericht, че има теч от покрива...

# 98
Благодаря ви за линковете Hug. Нямаше това, за което се оглеждам. Здраве да е.

# 99
Здравейте на всички присъединявам се към вас. Живея в Германия от 2015 със семейството си имам 2 момченца на 9 и 5. ще ми бъде приятно да си пишем

# 100
Момичета, как се казваше сайта, на който се търси информация за пътуване с бус+S/U Bahn от точка до точка? Пробвам на Bahn.de, но не излиза точно това, което ми трябва.
Аз съм си свалила приложението на Deutsche Bahn на телефона и то ми дава такава информация. Потърси от телефона това приложение.

Имам следния въпрос, ако може някой да помогне. Ако единият в семейството работи само миниджоб до 400 евро на месец, това къде се пише в данъчната декларация на семейството? Пробвахме да я попълним, както обикновено, но се получи, че дължим данъци за тази работа, при положение че за нея не се дължат данъци. По принцип като наети лица не сме длъжни да попълваме декларация, но не разбираме след като по закон за миниджоб не се дължат данъци, защо в декларацията излиза, че трябва да плащаме. Ако въобще не се впише тази работа, излиза, че държавата има да ни връща пари.

# 101
Добър вечер, и аз имам въпрос-как е уреден при вас въпроса когато детето трябва да вземе лекарство в рамките на учебния ден? Синът ми има астма и понякога му се налага да ползва инхалатор. Днес занесох инхалатора в училище обаче учителката ме осведоми че нямало мед. сестра и трябва сам да си вдишва. Просто им се изумявам на спокойствието да оставят 8 годишно дете само да взема лекрставо без надзор от възрастен. Знам че тук децата са по независими, но все пак за лекарства става въпрос, ако вземе примерно грешна доза после не носят ли те отговорност т.к. е бил на училище и уж под тяхна грижа?

# 102
  • Англия
Не, не носят отговорност точно защото не те го дават на детето. Те нямат право да дават медикаменти, само в застрашаващи живота ситуация за задължени да помогнат. Единственото,  на което могат да напрсвят, е да напомнят на детето за взимането на лекарството. Питай все пак дали не биха се съгладили, ако декларираш, че ги освобождаваш от всякаква отговорност и занесеш писмо от лекаря с подробни инструкции за дозировката и начина на даване. Но не са длъжни да се съгласят въпреки това.

Последна редакция: ср, 03 май 2017, 00:02 от ana.ana

# 103
Нямат право да дават лекарства на децата. Когато синът ми беше по - малък и се е налагало да инахалира, съм ходила до училището, за да му дам аз лекарството. Сега е на 8.5 години и когато има нужда си носи спрея с него. Вече има опит и се надявам, че ще се справи сам, ако се наложи.

MagiEncheva, добре дошла! Simple Smile

# 104
  • Germany
И нашият малък син е с астма и обикновенно пръскаме от спрея вкъщи и тогава отива на училище. Ако се налага да пръскаме по начесто си го оставям вкъщи да си го наблюдавам.

Общи условия

Активация на акаунт