Слънчево-усмихната 195-та пролетно-лятна немска тема.

• 60 608
  • 737
  •   1
Отговори
# 375
Skeeter, да, до кожа е по принцип. Аз затова много се учудих на моята реакция и първо ягодите заподозрях, но не посмях да го тествам и на детето. Хубаво, че на вас ви понася. Peace

Moni, погледнах и моето флаконче. Отпред има UVA оградено с кръгче, но вътре пише "Sonnenstrahlen werden im Verhältnis UVA:UVB 1:3 gemäß EU-Kommissionsempfehlung abgeschirmt"... каквото и да значи това. То и как всъщност могат само един вид лъчи да филтрират с минерален филтър, като кремът просто прави филм от дребни частици върху кожата, които рефлектират лъчите. newsm78 Някаква част от лъчите със сигурност преминава, явно достатъчно за тен, но не и за изгаряне.

# 376
  • Germany
Честно казано нямам идея как точно работи. Мислех си, че ако имат тен, има и вит.Д, та затова сме се спряли на този крем. Без няма как да ги пусна, защото са много бели и двамата и ще изгорят със сигурност.

# 377
Ще водят внука ми на море, скоро ще стане на шест месеца. Става дума за ползване на плажно масло в рамките на една седмица, няма да е цялото лято. Предполагам, че за толкова кратко време няма да се случи нещо непоправимо с образуването на витамин Д при него. Също така, убедена съм, че ще  е през цялото време на сянка, снаха ми трепери над него за най-малкото нещо. Не мисля, че ще рискува да го пържи в началото на август. Просто исках да знам кои са предпочитаните марки плажни масла, понеже повечето сте от доста години тук. Преди години си спомням, че според Щифтунг варентест най-добрите плажни млека бяха на ДМ. Ще погледна тая година какво казват по въпроса.
Благодаря на всички за съветите!  bouquet

# 378
  • Германия
Здравейте на всички. Извинявам се ако повтарям, но не намирам информация. Ще вадим пасаван този месец за малкия и исках да знам специално за консулството във Франкфурт на место ли снимат или Вие носите снимките. Четох, че приемали и вече готови, но все пак... и другото което ме интересува когато единия родител пътува с детето се иска декларация, че другият е съгласен. Трябва ли да го превеждам на немски или не е нужно ?
Благодаря предварително и се извинявам ако е обсъждано вече.

За снимките не мога да ти помогна. За декларацията: Ако всички сте български граждани, тя е нужна само, когато детето излиза извън България, на немската граница не се интересуват от деца, чужди граждани. Ако детето е немски гражданин - не знам.
Благодаря, за информацията Simple Smile

# 379
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Също така, убедена съм, че ще  е през цялото време на сянка, снаха ми трепери над него за най-малкото нещо.

не се заяждам, но бебе на 6м. няма нужда от плажно мляко за плажа.
толкова малко бебе няма кой знае какво да прави на плажа и е добре да се води сутрин рано или вечер когато слънцето е слабо, ерго няма нужда от мазане, ако дрехите са подбрани правилно.

колкото до сянката - един плажен чадър пропуска доста от лъчите, ако той прави сянка  Peace

на същата възраст съм ходила със сина ми на мин. басейн.
стояхме на дебела сянка под дървета, ходихме за по 10-20мин. във водата, не е мазан с нищо.
има и такива костюми, осигуряват пълна защита и са за влизане във водата.

ако ти си решила, че трябва да купиш нещо за мазане - написали сме доста.
на ДМ може да са били с добра оценка, спрях да ги купувам откак са с нано частици. Peace

# 380
Pipi_, за козметика бих се доверила (пак с едно наум) на Öko-Test, а не на Stiftung Warentest, които оценяват продуктите по съвсем различни критерии. Peace

Най-сетне малко дъжд и прохлада!

# 381
В големи жеги не му е мястото на бебето на плажа, но пък ако не е горещо защо не? По-добре разходка край морето, отколкото на напе4ената улица с магазини и разминаващи се коли. Нека диша въздух бебето Simple Smile
По въпроса с мазилата ние не ползваме никакви защото при нас просто никой не изгаря Simple Smile Всяка пролет купувах за детската градина някакво мазило и след това го изхвърлях неползвано. Само лепят пясък децата като се намажат.
ЗА бебе ползвах доста от нещата на бубхен . Не бяха лоши  Peace

# 382
Pipi_, за козметика бих се доверила (пак с едно наум) на Öko-Test, а не на Stiftung Warentest, които оценяват продуктите по съвсем различни критерии. Peace

Най-сетне малко дъжд и прохлада!

И аз съм за Öko Test, освен това ако не се намери някъде безплатна статията струват около 2,5 евро, доста съм купувала, които ме интересуват, много бързо и лесно е, а самите статии и критерии са много ясно написани.

# 383
Öko test ги чета при нас в библиотеката  Peace

# 384
  • Германия
Аз взех слънчезащитен крем от аптеката, Daylong Baby 30 само с минерални филтри. Той беше и единственият такъв...
Ясно е, че бебето няма да стои на слънце но все пак предпочитам да я намажа отколкото да изгори.

# 385
Daylong май беше с нано частици, но го гледах отдавна и може да се лъжа.

# 386
Какъв е проблемът с тези нано частици? Не съм чела за тях. Бебе в момента нямам, а когато имах, не съм го мазала с нищо и на плаж не сме ходили. Само на разходка в количката на сянка с боди без ръкави. Между 10 и 17 часа не сме излизали.

# 387
Дени,тъкмо и аз щях да попитам?  newsm78

# 388
  • Немция
За всяко нещо има еко-тестове, човек може да бръмне с толкова информация. Simple Smile И аз не знам какъв е проблема с нано-частиците, явно си има предимства, когато ги няма. Ако не ползвам даден продукт често, не се замислям толкова какво съдържа и какво не. Карам го по-лежерно. Simple Smile

Вярно, че плажът не е най-подходящото място за едно бебе, но може на родителите да им се иска малко почивка на плажа. Wink

# 389
нано частиците проникват в тялото и не се знае точно какво могат да направят там.
в нета има доста инфо, ето една статия, първата, която ми попадна.

Общи условия

Активация на акаунт