Слънчево-усмихната 195-та пролетно-лятна немска тема.

• 61 283
  • 737
  •   1
Отговори
# 480
  • München, Deutschland
някой знае ли дали е постоянен асортимент вече или е само за малко? Ако трябва, да ида да се запазя и аз.  Mr. Green

# 481
Ааа, да, ММ ми каза, ме видял, че е "балканска" седмица в Лидл, но не съм ходила още тази седмица. Ще мина за баница, че отдавна не приготвям такива неща, но за гости би било практично. Мисля няма да е за постоянно в асортимента.

# 482
Здравейте момичета, това не е темата в която искам да задам един въпрос към живеещите в Германия. Но не знам къде да попитам. Някой знае ли колко се заплаща на час за почистване на домове или офиси,

# 483
  • в сърцето на един мъж...
Май е само временно тоя асортимент, те нали пускат за кратко такива неща и все пишат, че е за малко Simple Smile

# 484
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Някой знае ли колко се заплаща на час за почистване на домове или офиси,

зависи дали си наета или самонаета.

# 485
Хванах последните три баници в нашия Лидл, една за свекитата ще занеса и две за гости у нас. Пише си "nur für kurze Zeit", така че ако някой още не си е купил да бърза.

# 486
  • DE
Аз купих случайно от баничките. Вкъщи когато тръгнах да чета колко време се пекат забелязах, че са бг. производство  Crazy  Grinning Преди купувах от същият щанд гръцки и мислех, че и тези са такива, а взех защото отдавна нямаше зареждане. Но определено тези ми харесаха повече, не че са бг. по-малко мазни са и по-вкусни  Heart Eyes

# 487
Мързелани такива! Вместо да разточите по едни кори! Laughing
И аз не точа, нито пък дърпам кори, но ние ядем баница веднъж годишно на Нова година.

Мои приятелки плащат на чистачките си по 10-12 евро/час. Мисля, че са самонаети такива.

Само мен ли ме мори влагата толкова много? Уж са само 22-23 градуса, а е толкова задушно и неприятно. Sad Чак предпочитам 30+ градусова жега и сух въздух.

# 488
Синьо - аз не ям нищо с бяло брашно, съответно и с кори. Затова и не правя баница. А за гости да разточа откровено ме мързи наистина хаха.

Иначе и мен ме мори влажното време. Не мога да дишам като хората ама и скоро влизам в девети месец и това допринася. По цял ден навън с малката се задъхвам пък съвсем. Днес например уж щеше да е хладно и да вали цял ден, ужасно задушно е и няма капка, но за сметка на това е доста топло и пак не се диша.

# 489
  • На зелено
И аз купих сирене и филе Елена. Баница-не видях. Филето беше ок, но сиренето не ми хареса. Цената му беше 0,99, така че не е имало очаквания от моя страна Simple Smile А купих и от кашкавала, имаше особен мирис и той не ми допадна.

В една от немските фб теми една дама питаше, дали 12 евро на час за сферата на почистването е ок. Масовите отговори бяха, че това е супер, защото се води в горната граница, а именно между 10-12 евро.

Като споменахте вино по-долу, имам и аз един въпрос. Някой от вас купувал ли е бълг.вино от "винените" сайтове? Има доста такива и бих се радвала, някой да сподели опит Simple Smile

# 490
Благодаря, на мен ми казват ниска цена 7-8 Евро на час сега,съм наясно. Иска да ме прецака.

Вчера пробвах малките банички, харесаха ми. Е по-добре е аз да си направя но хе видях кори.

Хубав ден момичета.

# 491
  • В страната на мечтите
Кори за баница има в турските магазини, целогодишно

# 492
При турците по мой опит са едни малко по-дебели, не са точно фини кори. Намирала съм и тях де, но много рядко. Обаче какво страхотно кисело зеле по български имаха тази година... то сармички, то чудо беше у нас. Удари ме апетит сега типично по бременелски да ми се яде кисело зеле посред лято 😂

# 493
  • Berlin
Lidl  ние нямаме на близо в квартала (разбирайте до 10мин пеш😊), но сирене като нашето видях, че има в Едека. Много ми е трудно в пазаруването тук, има разнообразие, ама като не знам кои са качествените и хубавите продукти/марки, чудя се какво да взема като месо, колбаси, сирене, мляко... Затова често посягам към био щандовете, не, че е голяма гаранция , де.
А и още не са ни свързали кабелите в апартамента, та и интернет нямаме, не мога да седна хубаво на компютъра на разцъкам сайта на някой магазин да поразгледам.

# 494
  • DE
В нашите турски има хубави български кори, купувам си често  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт