В басейна🏊

• 6 472
  • 32
  •   1
Отговори
# 15
На колко време сменяте шапките и мерите ли очилата преди да ги купите?

# 16
Текстилните шапки - докато не умалеят или не се прецака нещо по конците или материята. Децата ги предпочитат, защото не скубят и не стягат. Гумените - за мен докато не се развали шапката. Имам гъста коса и трудно намирам модел, който да ми събере косата без да ме стяга и боли глава. Очилата задължително мерим. Мнооого е индивидуално. Модел на единия не е удобен на другия и обратно. За децата гледам да са с прозрачни стъкла, не от тези с покритията. Отделно купувам спрей против изпотяване.

# 17
Олеее помагайте момичета  Simple Smile. Купихме очила, уж не трябва да се замъгляват, а те по-зле от всичко до сега. На всички пише,че не се замъгляват, но всички се  Blush Чистихме ги със спирт, но пак нищо не стана. Уж добре, но като влезе във водата и пак замъглени. И....взехме, че и старите хвърлихме  Mr. Green Да не би някаква обработка да има нещо дето да се прави преди употреба? Не видях никъде нищо в упътването. Айде пак нови очила, че много ефтини бяха тия  Crazy

# 18
Има спрейове против изпотяването. Пробвайте и със слюнка - преди да се влезе в басейна оближете очилата отвътре.

# 19
Благодря. За тези спрейве не съм чувала. Ще търся. Това със слюнката и детето спомена за него, ама ..... Grinning

# 20
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Дъщеря ми ходи три пъти седмично на плуване.Имаше бански на Некст и се съсипа за две седмици.Имаме и НМ,не е мръднал,половин година го ползва.Има два купени от Декатлона.ЦВетовете са все така ярки,единия е за 8лв. цял, а сега новия и е половинки за 23лв.На Спидо силикона на шапките е по-мек в сравнение със на Джорджо.

# 21
Аз да се включа за очилата 🙂
При мен Speedo и Zoggs все нещо не издържаха – или избеляваха, или антифогът умираше за месец.
Сега съм с Mad Wave Alligator и засега съм най-доволна – силиконът е мек, не ми се врязват около очите и не протичат, дори при по-дълги тренировки. Единственият минус е, че стъклата са една идея по-тъмни, но за басейн не ми пречи.

Банските още ги въртя между Arena и adidas, те държат най-дълго на хлор, декатлонските по-бързо се скапват.
Ако някой търси нещо различно от обичайните марки за очила – може да хвърли едно око и на Mad Wave, цената е горе-долу като на Zoggs, а при мен държат добре при плуване 2–3 пъти седмично.

# 22
  • 1st floor
Откъде купуваш тези очила? За първи път чувам марката.

# 23
Привет! Дъщеря ми плува всеки ден и купуваме само Арена - шапка, очила, тренировъчни бански, състезателни бански. Първите два тренировъчни бяха на Спиидо, доста бързо се отпуснаха и на единия даже се разделиха слоевете отпред, а отзад стана прозрачен като чорапогащник. Иначе десени имат по-интересни. С арена нямаме никакви проблеми, самият плат е в пъти по-стегнат. Аз купувам от официалния сайт, само очила купих от Декатлон бели с пчелна пита, не помня модела, но също на арена. Оттам взех и маркер против изпотяване за 10тина лева, доволна е. Хавлия най-обикновена. Редактирам се, очилата са модел air speed и даже в момента са намалени.

Последна редакция: сб, 13 дек 2025, 15:15 от Ven4e444

# 24
  • 1st floor
Аз имах с пчелна пита на Арена, но не бяха за моето лице и ми пропускаха вода. Сега май най-удобни са ме тип шведски, без силикон. Не се налага да стягам и да ми оставят отпечатъци около очите.
На Speedo връщах за рекламация няколко бански. Уж устойчиви на хлор, а се прецакваха на втория месец. Сега ползвам два техни с надпис ендуро или нещо такова. Железни са, пу-пу. Материята е по-плътна и не толкова гладка.

# 25
Все още не са измислили такъв бански, дето да не се скапва от хлора. Преди време имах един на Nike, той като че ли издържа по - дълго.
Мнoго са хубави хавлиите тип пончо на Maze.
Предпочитам текстилните шапки.

# 26
  • There I was on a July morning
С текстилните шапки не се ли мокри много косата?
Чудя се дали да си купувам такава.
В момента съм със силиконова шапка на Arena за дълга коса, но пак ми е доста стегната и краища от косата ми се омокрят. Предишната ми беше от Декатлон, марка Nabaiji - изхлузваше ми се от главата непрекъснато, дали ми беше малка или нещо друго, но хич не съм доволна, не бих си взела втори път.

Последна редакция: ср, 17 дек 2025, 22:46 от Скубиду

# 27
Шапката се слага не за да пази косата, а басейна.
След това под душа не си ли миете косата?
Текстилната не стяга толкова много като силикиновата. Поне при мен.

# 28
  • София
Speedo Endurance+ банските не бих казала, че се скапват бързо. Може би защото си прекръстиха банските от ликра на Endurance 10 и много хора се бъркат, че са устойчиви, но не, не са. На Endurance+ бански досега не ми се е случило самият плат да се скапе, там ластиците се скапват и се разпадат, но поне година, че и повече ми издържаха, когато плувах по 3-4 пъти в седмицата. Случвало се е и да поизбелеят цветовете, но не и да станат прозрачни "петна" на плата, той самият плат е много по-различен от ликрата. На Arena май беше Waternity съответната серия с подобен плат, но сега май е нещо ново. На Arena дори повече им харесвам кройките и дизайна като цяло, но едно време доста по-трудно се намираха от Speedo.

# 29
  • There I was on a July morning
Шапката се слага не за да пази косата, а басейна.
След това под душа не си ли миете косата?
Текстилната не стяга толкова много като силикиновата. Поне при мен.
Силиконовите шапки за плуване предпазват не само басейна, а и косата - от мокрене, от влиянието на хлора. Аз не си мия косата след ползване на басейна ( нали съм с шапка) и повечето хора не го правят. То няма и условия там 10 човека да си мият косите, да ги сушат, особено ако са дълги и особено в студените месеци.

Общи условия

Активация на акаунт