Грижа за лицето и грим за дами в прекрасната възраст 40+ No. 6

• 92 784
  • 747
  •   1
Отговори
# 240
Аз ползвам отделно дневен, отделно с фактор и отделно фдт, като последния не слагам винаги. Често само пудра, че лъсвам. Не харесвам лицата като маска. Предпочитам по-естествен вид.

# 241
Това че защитата на ФДТ, ББ, СС и подобни продукти е крайно недостатъчна е крайно невярно. Има продукти от този тип, които предоставят прекрасна защита. От друга страна, за мен фактор по-нисък от 50 не е защита, освен ако не става дума за леко пролетно слънце. От 50 нагоре също не е добре, отделно и напълно ненужно. Информация по въпроса има много, това е само една малка част:
http://www.ewg.org/sunscreen/report/whats-wrong-with-high-spf/

След едномесечна редовна употреба на ретиноид, чувствам че почвам да се сдобивам с нови петна от слънцето, въпреки че мажа с предпазни кремове. Уточнявам, че са кремове, в момента не ползвам ФДТ със силен фактор.  Mr. Green Явно кожата наистина става много чуствителна и затова спирам до края на лятото, което при мен значи някъде към декември.  Tired

Последна редакция: ср, 17 май 2017, 13:58 от Анонимен

# 242
  • Sofia
Аз ползвам отделно дневен, отделно с фактор и отделно фдт, като последния не слагам винаги. Често само пудра, че лъсвам. Не харесвам лицата като маска. Предпочитам по-естествен вид.

И аз така  Grinning
Ползвам в момента хидратант, отгоре Piz Buin Allergy 30 SPF за лице и СС крем. Добре ми е, нищо по-мазно от обикновено не усещам. И моята кожа е нормална към суха, на 40 станах скоро  smile3515

# 243
Това че защитата на ФДТ, ББ, СС и подобни продукти е крайно недостатъчна е крайно невярно. Има продукти от този тип, които предоставят прекрасна защита. От друга страна, за мен фактор по-нисък от 50 не е защита, освен ако не става дума за леко пролетно слънце. От 50 нагоре също не е добре, отделно и напълно ненужно. Информация по въпроса има много, това е само една малка част:
http://www.ewg.org/sunscreen/report/whats-wrong-with-high-spf/
Ами щом смяташ така и твоето проучване го потвърждава, действай както намираш за добре. Моите проучвания сочат друго, така че аз ще действам по моя начин Simple Smile Предпочитам да разчитам на действието на продуктите, за което са предназначени  Peace
За да предпазва един крем от петносване, трябва да е широкоспектърен или да пише изрично, че предпазва от UVA лъчи. Ако пише само spf то той е само срещу UVB. Аз до сега не съм видяла фдт на който да пише, че предпазва от UVA, а само spf. Може и аз да не съм попадала на такъв де.

Последна редакция: ср, 17 май 2017, 15:56 от Миоки

# 244
  • тук и там
Аз ползвам СС крем със 50-ти фактор.Не съм убедена че предпазва-предвид това че го нанасям със гъбичка.Слагам отдолу и крем,пак със фактор 50-за всеки случай.Има известно лъсване след известно време-но така ще е.Лошото е че можеш да прецениш дали те предпазва даден продук със фактор,едва когато се изложиш на пряка  слъчева светлина,било то и във градски условия-и ако не работи,се сдобиваш със петна.При мен поне е така.Тези които минават само със зачервяване или потъмняване на кожата са окей,но за хората предразположени към пигментация си е проблем експериментирането  със слънцезащитни продукти . Peace

# 245
  • на земята
Здравейте дами!
Препоръчайте добър ББ или СС крем с фактор, анти ейдж.
Или крем с фактор пак  анти ейдж.
Благодаря bouquet

# 246
# 247
Леле не са ли ви много тези мазила на веднъж? То крем, то защита, то ФДТ отгоре. Аз искам и аз така да ги позлвам, но ако всичкото това нещо си го нанеса, просто не знам как ще изглеждам и се чувствам, както съм със суха кожа. Без крем не мога то е ясно, под него и серум нанасям, ще ми се и защита да сложа, но като знам какви са гъсти...От ФДТ-те съм вдигнала ръце. И скъпо и евтино всичко се събира в бръчките, та ако и него люпна върху другите три ще съм като с маска. Да не говорим в предстоящите горещини какво ще е. Освен да има трик за нанасяне....

# 248
  • тук и там
Ами аз нанасям един крем-който е хидратиращ примерно  и  в същото време е със 30 или 50-ти фактор,и отгоре СС крем.Някои ползват ВВ кремове-които са и крем и са тонирани и имат и фактор.Кой каквото си ползва по принцип.Като не ползваш ФДТ-защо трябва да си слагаш!? Peace

Последна редакция: ср, 17 май 2017, 18:05 от Kaisia

# 249
Ползвам само ретинолов серум, околоочен крем и тониран ББ крем с фактор. Не се утежнява, серумът попива, ББ кремът покрива, без да ми се събира никъде.
Въобще нямам нерви и време да клепам други неща, за 20 мин. максимум трябва да съм ги нанесла сред сутрешното измиване, заедно с грима, за да имам време да се облека, оправя перушината и бягам. То тук слънце няма и без това.

# 250
  • тук и там
На мен ББ кремовете не стоят добре.Пробвала съм  два доста популярни от корейските и един на Герлен-стоят ми доста по-кофти от ФДТ.На Боди Шоп си купих Cushion и ми е добре.лъсвам малко и от него но е във пъти по-добре от ВВ крем,но  пък няма фактор.Имам несъвършенства по кожата-тоест една идея по-голямо покритие трябва да има продукта който ползвам.Сега съм със CC кремът на Шанел(50-ти фактор)-със смесени чувства съм обаче и не съм решила той ли ще е  продуктът ми за лятото.

# 251
Леле не са ли ви много тези мазила на веднъж? То крем, то защита, то ФДТ отгоре. Аз искам и аз така да ги позлвам, но ако всичкото това нещо си го нанеса, просто не знам как ще изглеждам и се чувствам, както съм със суха кожа. Без крем не мога то е ясно, под него и серум нанасям, ще ми се и защита да сложа, но като знам какви са гъсти...От ФДТ-те съм вдигнала ръце. И скъпо и евтино всичко се събира в бръчките, та ако и него люпна върху другите три ще съм като с маска. Да не говорим в предстоящите горещини какво ще е. Освен да има трик за нанасяне....
Днес се намазах с дневен крем EFFACLAR duo+ на La Poche Posay, отгоре сложих слънцезащитния на Neutrogena spf45 с химични филтри, отгоре City Block spf 40 на Clinique с физични филтри и всичко матирах с пудра. Цял ден вече нищо не е мръднало и мазно не ми е избило по лицето.

По принцип съм със смесена кожа и  Т зоната ми лъсва винаги.
Всичкото това мазане го измазах, защото в понеделник правих 30% химичен пилинг с гликолова киселина и исках да се презастраховам  Mr. Green
Лицето ми в момента изглежда в пъти по-добре отколкото с всеки фдт който съм ползвала до сега. Вече така ще се мажа  Crazy Дори челото ми не лъщи, направо съм изненадана.
Може и заради пилинга да ми се е позасушила кожата, но определено гримът изглежда идеален. Няма нищо събрано по бръчките  Laughing
Всичко нанесох с пръсти, само пудрата с четка.

А, забравих, под крема имах вит.С серум.

# 252
Kaisia, Пробвала ли си Double Wear Light на Estee? Той е една идея по-покривен от ББ крема, но не толкова тежък колкото оригиналния дабъл уер и има опции с цветовете. И да искам не мога да лъсна (със смесена кожа съм), климатикът в офиса ми изсушава всичко ...

# 253
На мен ББ кремовете не стоят добре.Пробвала съм  два доста популярни от корейските и един на Герлен-стоят ми доста по-кофти от ФДТ.На Боди Шоп си купих Cushion и ми е добре.лъсвам малко и от него но е във пъти по-добре от ВВ крем,но  пък няма фактор.Имам несъвършенства по кожата-тоест една идея по-голямо покритие трябва да има продукта който ползвам.Сега съм със CC кремът на Шанел(50-ти фактор)-със смесени чувства съм обаче и не съм решила той ли ще е  продуктът ми за лятото.
На мен ФДТ някак ми попиват  в кожата. До сега всичко което пробвах, включително и на The Ordinary течния и покривния някак ми попива и отдолу прозират петна и несъвършенства + носа, челото и брадичката им лъсват 2-3 часа след като съм нанесла всичко. Няма значение слагам ли пудра или не, през деня трябват корекции ако искам всичко да е както трябва.
Не знам дали това е нормално илипросто ползвам кофти ФДТ. Днес направо ударих в десятката с гореописаното мазане.

# 254
Защо ползвам ФДТ...Ами уж да изравня тона на лицето, да съм с лек грим, да изглеждам по-добре. Но резултата е потресаващ. Това чудо ме състарява с години. Лицето ми не е подпухнало, обаче с ФДТ освен, че всяка бръчка се подчертава, там където нямам и там ми се появяват някак си, та и подпуханалост някаква избива. Абе ужас. Без мазила всичко това е незабележимо, няма го дори. Да взема и аз да пробвам този ББ крем на Есте....Много бързо ми се натрупва продукт на лицето, не зависимо колко тънко и рехаво нанасям. Било то крем, било то декоративна козметика. За това и се зачудих вие като казвате колко нещо нанасяте (а и аз вероятно би трябвало да нанасям), какъв слой върху лицето ще се окаже....

Общи условия

Активация на акаунт