Грижа за лицето и грим за дами в прекрасната възраст 40+ No. 6

• 92 794
  • 747
  •   1
Отговори
# 225
  • Варна
Аз малко off-topic: Търся нещо за стягане на кожата на тялото, но за мъж, в същата възрастова категория. Имате ли опит с такива мазила?

# 226
  • София
Скрит текст:
Здравейте момичета! Включвам се в тази тема не заради мен (далеч съм от посочената възраст), а заради майка ми. Иска ми се да и купя крем за лице. В последно време тя отслабна много и имайки предвид възрастта й 55 години, някак си изпъкнаха или й се появиха повече бръчки (не мога да преценя). Попринцип тя си има някакъв крем, от който е уж доволна, но според мен крема не става. Кожата й е нормална. Според мен бръчките са тип пачи крак (но аз не разбирам много). Моля за вашата помощ и да ми препоръчате някой действащ и бюджетен крем за лице (ако не съм много нахална предпочитам да го взема от магазин или аптека т.е. да не е онлайн). Благодаря предварително!
Кремовете на Eveline.Има ги в аптеки, дрогерии, магазин Елитис. За тази възрастова група 55-60 год. има чудесни кремове от серията и са бюджетни.

# 227
Здравейте момичета! Включвам се в тази тема не заради мен (далеч съм от посочената възраст), а заради майка ми. Иска ми се да и купя крем за лице. В последно време тя отслабна много и имайки предвид възрастта й 55 години, някак си изпъкнаха или й се появиха повече бръчки (не мога да преценя). Попринцип тя си има някакъв крем, от който е уж доволна, но според мен крема не става. Кожата й е нормална. Според мен бръчките са тип пачи крак (но аз не разбирам много). Моля за вашата помощ и да ми препоръчате някой действащ и бюджетен крем за лице (ако не съм много нахална предпочитам да го взема от магазин или аптека т.е. да не е онлайн). Благодаря предварително!

Какво разбираш под бюджетен като сума. Кремовете не са вълшебни пръчици, колкото и на мен да ми се иска не става като в рекламите, хоп и бръчките изчезват.
Това няма ка да стане, по една добре обгрижена кожа в добро състояние  и хубав тен независимо от възрастта и бръчките винаги подмладява и създава добро впечатление.
За пачи крак - околоочен крем

# 228
bub370, търси крем с ретинол в съставките.  Peace

# 229
С ретонол, ама да не стане на петна жената сега лятото. Предполагам в кремовете ретинола е капка в морето, но знаеш ли кой как се пигментира newsm78.

# 230
Да, права си. Трябва и слънцезащитен крем към подаръка, даже мисля, че е много подходящо като допълнение. Иначе ако не е някой специализиран крем с висок % ретинол, няма проблем стига да се слага слънцезащитен.

# 231
За ретинола и аз съм скептична за човек, който не е добре запознат с козметиката, като чета как после тук хидратират после, пък слънцезащита.
За околоочен не смея да препоръчам защото на мен някои ми дразнят очите, може да се мине през аптека или магазин и да се помоли за мостри, майката да ги пробва и след това да се купува, в този случай дори и по скъп крем може.
А аз напоследък съм фен на продуктите с Витамин С

bub370 разбери майката ти каква точно грижа полага за кожата дали само крем, дали ползва и други неща и ще сме по -полезни, може да се разшири грижата с някой добра маска или серум

# 232
За ретинола и аз съм скептична за човек, който не е добре запознат с козметиката, като чета как после тук хидратират после, пък слънцезащита.
Това е за третиноин (ретин) крем, който е един вид лекарство. Не става въпрос за масовите кремове с ретинол, в които той не е кой знае какво количество, а и в тях са добавени хидратиращи/подхранващи съставки. Като цяло слънцезащита отгоре само трябва, но тя си трябва и без такива кремове, мен ако питаш. Peace

# 233
Миоки би ли споделила кои кремове с ретинол са хубави?
На Ординари - ретинол ок ли е?

# 234
На Ординари не съм ползвала крема с 1% ретинол, само серума с 2% ретиноид. Хубав е, сутрин кожата е мекичка и не мазна. Redermic R на Ла Рош също ползвам и той е хубав, не изсушава, но и ефект все още несъм видяла. Ползвам ги сравнително отскоро, а ефектът от такива продукти не е мигновенен.

# 235
  • Sofia
Момичета, имам следния въпрос. Кое е по-добре за лятото (за жена на 41г, с нормална към леко суха кожа) - дневен крем с висок SPF и върху него обикновен фдт или обикновен дневен крем и фдт с висок SPF?  И изобщо има ли значение? newsm78

# 236
Аз бих заложила на хубав крем с висок фактор. Но като казвам висок имам предвид 30, а не 50. Поне аз до момента не съм нацелила крем с 50 фактор, който да не белее и да не е тежък. Докато с 30 фактор има доста кремове, които си струват.
Взех си ВВ с 20 фактор и си го слагам върху слънцезащитния крем, който ми е и анти ейдж.

# 237
Момичета, имам следния въпрос. Кое е по-добре за лятото (за жена на 41г, с нормална към леко суха кожа) - дневен крем с висок SPF и върху него обикновен фдт или обикновен дневен крем и фдт с висок SPF?  И изобщо има ли значение? newsm78
Определено хубав spf и отгоре фдт Peace
Не можеш да сложиш достатъчно фдт така че да те защити достатъчно. Потърси инфо какво количество spf крем трябва да се слага на едно мазане, че да е ефективен. Определено е доста повече отколкото си мислим. Защитата във фдт е крайно недостатъчна, за да разчиташ само на нея ако ще да е spf 100

# 238
  • Sofia
Благодаря!  Hug
Докато с 30 фактор има доста кремове, които си струват.
Препоръки?  newsm78

# 239
Благодаря!  Hug
Докато с 30 фактор има доста кремове, които си струват.
Препоръки?  newsm78

В момента съм с един който ми продаде козметичката. Не се продава по магазините, защото е за професионална употреба. Преди него ползвах един на Каротен, никак не лъщи, даже е мат.
Ползвала съм и на Виктория Бюти с охлювите - онзи, който е с фактор 30, защото има и само охлюви.

Общи условия

Активация на акаунт