Грижа за лицето и грим за дами в прекрасната възраст 40+ No. 6

• 92 800
  • 747
  •   1
Отговори
# 210
Ем зависи от теб и състояноето на кожата. Ако ти понасят през деня, слагай и през деня. Иначе вечер след като попие крема може да сложиш допълнителен слой масло.

# 211
ooo след серума и крема върху тях ли имаш в предвид?

# 212
Да, върху тях.

# 213
  • София
vici, липидното масло си е самостоятелно такова, ето това е
https://biofetish.com/%D0%BC%D0%B0%D1%81%D0%BB%D0%B0-%D0%B8-%D0% … -%D0%BC%D0%BB-308

Препоръки за козметика не бих се ангажирала да дам, тъй като за съжаление всяка кожа възприема различно различните продукти и подходящите такива се намират на принципа проба-грешка.
Аз лично предпочитам много богати кремове, които не попиват, а задължително оставят филм върху кожата, иначе не мога да си движа лицето. Като цяло съм доволна от козметиката на Ланком, Лиерак, Академи, Питър Томас Рот, Канебо. Ползвала съм и Skin structure и Iso Structure - като апликация и усещане ми бяха добре, не са ми изсушавали /а кожата ми е много суха/, но ми направиха алергия.
На твое място бих пробвала различни комбинации - хидратиращ серум с хидратиращ крем, хидратиращ серум с подхранващ крем и т.н., за да може да се установи какво точно й липсва на кожата ти.  Peace

# 214
Безкрайно благодаря  bouquet bouquet bouquet
ТОва масло мога да си го закпуя от БГ на лято. Даже може и 2 бутилчици да си взема. То кой знае колко време ще ми отиде. На Ланком декоративната козметика ползвам, кремове май само от проби.

# 215
  • София
Няма за какво, с нищо не съм помогнала.  Blush

Маслото сигурно го има и в Амазон и Ибей, ако ти се иска по-скоро да го пробваш.  Grinning

А щом си в чужбина, като обясниш какво търсиш и целиш, със сигурност ще се сдобиеш с достатъчно количество тестери, за да успееш да си избереш нещо подходящо.  Hug

# 216
Тази година ще стана на 40 г.
Как да разбера какво ми трябва?

Моето мнение е, че само с проби на продуктите няма как да разбереш от какви кремове и грижа за кожата имаш нужда. В аптеките дават малки тестерчета на продуктите, но не са достатъчни, за да видиш дали ще имаш положителен резултат за кожата ти. Увисва ли ти кожата? Мазна ли ти е? Аз предпочитам да се допитам до специалист, отколкото на своя глава да експериментирам. Така ползвах няколко години фон дьо тен, който се оказа, че е хидратиращ и все се чудех защо ми е толкова мазна и лъщяща кожата. На своя глава го взех и се оказа, че не е за моята кожа. А вече ударим ли 40-те още по-внимателно трябва да избираме козметиката, с която ще се грижим за кожата.

# 217
Дойде ми и покривния ФДТ от The Ordinary

На цвят ми е перфектен 1.0NS взех. Не е напълно покривен или поне аз се постарах да нанеса максимално тънък слой, но е достатъчно и прикрива определено дребните несъвършенства.
Почти не се усеща върху кожата. Има сатенен финиш и нищо сребристо или лъскаво. Ще видим как ще се държи през деня. На първо четене, много ми харесва.

Този не го пробвах с пръсти, с гъбичка направо го нанесох. Течният с пръсти не се нанася добре, така че реших да си спестя упражнението с този.

# 218
Миоки, чакам да споделиш дълготрайните си впечатления. Аз май ще си взема пак тонирания на Ести за всеки случай. И май ще чакам да ги пуснат в Буутс (вчера нямаше в нашият на село) и ще гледам на място. Въпреки, че аз ако не се наплескам цялата не мога да разбера. newsm78 Поне да не давам пари за доставка. В интерес на истината единият им магазин е много близо до работата ми. Обаче пусти мързел и дъждовно време - не ми се ходи до там ...

# 219
  • Чукарландия
Белли, ползвала ли си чисто липидно масло? Заглеждам го от известно време, но нямам добър опит с маслата и се чудя дали да експериментирам, че напоследък кожата ми е станала доста чувствителна и реактивна.  Thinking

Все още не съм, т.к. не намирах налично никъде, но Бисквитка Heart Eyes ми услужи и чакам да си го получа. Hug

# 220
Миоки, чакам да споделиш дълготрайните си впечатления. Аз май ще си взема пак тонирания на Ести за всеки случай.
Ще пиша довечера как се е държал. За сега ми изби в Т зоната малко лъскавина, което за мен е нормално, но с малко пудра се оправя.

# 221
  • Бургас
Белли, ползвала ли си чисто липидно масло? Заглеждам го от известно време, но нямам добър опит с маслата и се чудя дали да експериментирам, че напоследък кожата ми е станала доста чувствителна и реактивна.  Thinking

Все още не съм, т.к. не намирах налично никъде, но Бисквитка Heart Eyes ми услужи и чакам да си го получа. Hug

и аз не го откривам, но и скоро няма да мога да го пробвам.
Направих алергична реакция от маска за коса и си ползвам обичайната козметика.

# 222
  • София

Ще чакам отзиви като понатрупаш впечатления.  Hug

# 223
Здравейте момичета! Включвам се в тази тема не заради мен (далеч съм от посочената възраст), а заради майка ми. Иска ми се да и купя крем за лице. В последно време тя отслабна много и имайки предвид възрастта й 55 години, някак си изпъкнаха или й се появиха повече бръчки (не мога да преценя). Попринцип тя си има някакъв крем, от който е уж доволна, но според мен крема не става. Кожата й е нормална. Според мен бръчките са тип пачи крак (но аз не разбирам много). Моля за вашата помощ и да ми препоръчате някой действащ и бюджетен крем за лице (ако не съм много нахална предпочитам да го взема от магазин или аптека т.е. да не е онлайн). Благодаря предварително!

# 224
  • Бургас
Този крем на Арома хвалят. С хубав състав и изгодна цена. https://www.aroma.bg/catalog/podarachen-komplekt-aroma-intensive … nkle-reducer-480/

Общи условия

Активация на акаунт