Грижа за лицето и грим за дами в прекрасната възраст 40+ No. 6

• 92 839
  • 747
  •   1
Отговори
# 195
  • Sofia
Не знам дали тук е мястото, но може ли да ми препоръчате силно хидратиращ крем за лице/ по възможност да се продава тук/.
Не знам от възрастта или по-скоро от студената зима, но кожата на лицето ми от смесена стана суха, или по-скоро дехидратирана. И оттогава не мога да я оправя.
Изхабих един крем на EL Hidrationist, но без особена полза.

Имах точно същия проблем и го реших с този крем:

Не е точно хидратиращ, но е страхотен! Имах травъл пакета им, в който имаше и нощен, започнах да ги ползвам, защото ми свършиха другите кремове и нямах време да ходя да купувам... Кожата ми блесна направо! Всякакви дребни несъвършенства (едни много дребни сърбящи пъпчици, които получавам при дехидратация, знам си ги от години) изчезнаха, кожата се напомпа, просто страхотно Simple Smile  И не е нещо много голямо, като цена, малко над Биодерма са, а качеството е доста по-добро Peace

# 196
Няма проблем и да е от т.нар. висок клас козметика, но да знам, че ще ми свърши работа.
Което няма как да се случи, въпреки че искам само хидратация, а не заличаване на бръчки например.
Както споменах използвах крем на El, но няма кой знае каква промяна.

П.П. Знаех си, че като попитам съвсем ще се объркам. И сега съм в голяма чуденка с какво да започна  Simple Smile

# 197
  • Sofia
На Скинкод има тестери, може да се пробва Simple Smile

# 198
Няма проблем и да е от т.нар. висок клас козметика, но да знам, че ще ми свърши работа.
Което няма как да се случи, въпреки че искам само хидратация, а не заличаване на бръчки например.
Както споменах използвах крем на El, но няма кой знае каква промяна.

П.П. Знаех си, че като попитам съвсем ще се объркам. И сега съм в голяма чуденка с какво да започна  Simple Smile

За хидратация Clinique moisture surge Peace

# 199
На Скинкод има тестери, може да се пробва Simple Smile

Благодаря и на теб. Ще го пробвам.

# 200
  • Бургас
sladko, на колко си години?
Понеже аз имах същия проблем, но само с хидратация не ми се получи, оказа се, че след 40г. си иска подхранване. Имаше нещо за липиди и какво беше другото. Моят проблем се оказа липса на липиди, а не на вода.

goddess с какво реши проблема и  липса на липиди?
явно и при мен кожата има нужда от подхранване

# 201
  • София
Белл, при кожа с нарушен липиден баланс се използва козметика с по-богата текстура, т.е. не само хидратираща, но и подхранваща - в състава е добре да има серамиди, сквалан, липидно масло, лецитин, ланолин, плътни масла, протеини /карагенан/ и пр.  Peace

# 202
  • Бургас
Благодаря Reinа и аз съм в клуба със суха кожа  Hug и 40+

# 203
Белл, писала съм след това какви кремове ползвам в момента. Изброените неща ми решиха проблема, особено Нутри филъра, вече го прибрах, че ми идва тежичък, но първо си взех тестери. Peace Дават. Поискай си. Peace
Положителен ефект при мен има, кожата ми вече не е сивкава, въпреки че съм сериозен пушач.
Иска си грижа и постоянство, като се започне от почистването до поддръжката всеки ден, маски, серумче, сън, релакс, усмивки..., само с едно кремче не става, независимо от цената. Или не са го измислили, или не е стигнало до простолюдието. Залагам на първото.  Joy

sladko, потръси си тестер на Хидра филър на Филорга. При мен поне хидратира страхотно.

Лично аз Скинкод не ги харесах.
Clinique moisture surge ми беше ок до към 30-тата. година, после ми идваше доста софт.

# 204
  • Бургас
Белл, писала съм след това какви кремове ползвам в момента. Изброените неща ми решиха проблема, особено Нутри филъра, вече го прибрах, че ми идва тежичък, но първо си взех тестери. Peace Дават. Поискай си. Peace
Положителен ефект при мен има, кожата ми вече не е сивкава, въпреки че съм сериозен пушач.
Иска си грижа и постоянство, като се започне от почистването до поддръжката всеки ден, маски, серумче, сън, релакс, усмивки..., само с едно кремче не става, независимо от цената. Или не са го измислили, или не е стигнало до простолюдието. Залагам на първото.  Joy

Благодаря момичета ще взема тестери на Нутри филъра и Хидра филъра.
а аз прочетох много внимателно изброените кремове по напред в темата, но да питам все пак  Simple Smile
А за грижата и постоянството + достатъчно почивка го зная, но времето за отмора при мен отмина  Sad

Последна редакция: чт, 11 май 2017, 17:06 от Белл

# 205
  • Чукарландия
Белл, при кожа с нарушен липиден баланс се използва козметика с по-богата текстура, т.е. не само хидратираща, но и подхранваща - в състава е добре да има серамиди, сквалан, липидно масло, лецитин, ланолин, плътни масла, протеини /карагенан/ и пр.  Peace

Да. И самото липидно масло ако се ползва ще е в голям плюс за отстраняване на дисбаланса. Peace

# 206
  • София
Белли, ползвала ли си чисто липидно масло? Заглеждам го от известно време, но нямам добър опит с маслата и се чудя дали да експериментирам, че напоследък кожата ми е станала доста чувствителна и реактивна.  Thinking

# 207
Така като ви чета, установявам че и аз ще трябва да търся подобен тип козметика. Каквото и да сложа, колкото и мазно да е до 5 мин попива и кожата ми си е пак суха. Единствено вазелин като сложа под очите и изглежда добре. Не че това ще ми е козметиката за напред, просто експеримент си направих. Чисто масло от жожоба пак добре ми влияе. Бихте ли дали пример за козметика възстановяваща този липиден баланс? Марка някоя да се насоча към нещо. Като говорите за липидно масло, нещо конкретно ли имате в предвид или група от масла с това предназначение?

# 208
Чела съм, че масло от карите/шеа също е много подходящо за суха кожа, така че може да гледаш за такива съставки както и овлажняващи серуми с хилауронова киселина. Освен липсата на мазнини, може да имаш и липса на вода.

# 209
Благодаря  bouquet
А кога да ги мажа тия масла, къде да ги сбутам в anti aging козметиката? В момента съм с на Филорга Skin structure и Iso Strucutra Серума и крема. Уж за застаряваща кожа, такова пресъхване от тях, че ако не са толкова скъпи да съм ги хвърлила до сега. Имам още малко и след това ще видим. Та сега ги нанасям сутрин и вечер. Тия масла кога да нансям липидните? Вечер ли  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт