Грижа за лицето и грим за дами в прекрасната възраст 40+ No. 6

• 92 660
  • 747
  •   1
Отговори
# 390
Някой има ли впечатления от продукти с Argilerine?

С консистенция на вода е, много трудно е да се нанесе на околочен контур или назолабиални, защото се разтича веднага. Полчвах го няколко седмици от пипета, изнервих се и го добавих към водата за лице (не за почистване, а фейс мист, не знам за по-адекватен превод). Резултат не видях, а уж от този продукт трябва да е забележим.

# 391
  • Sofia
Чудя се има ли интерес към грижата за кожата на по-възрастните, тези близо до 50. Нещо темата няма голяма активност, а от друга страна няма и май много блогърки на такава възраст в България, повечето са сравнително млади или около 40. Кажете, ако знаете по-възрастна. А дали ще има читатели такъв блог ... ???

# 392
Моите познати, честно казано, които са около и над 50 ползват филъри и ботокс, както и други методи. Само с козметика и природни дадености рядко се постигат добри резултати, ако някоя потребителка е успешна - моля да покаже снимки. Лично аз съм над 40 и с козметика и грижи при моето ежедневие не бих могла да мина без естетическите корекции.
Приятелка, която е на 53 ползва Сисли за поддържане, в същото време минимум 2 пъти в годината прави процедури.  Нямам позната, която е над 38 години и не прибягва до подобни интервенции. Л/бопитна съм как изглеждат съфорумки, които не са правили нищо и изглеждат добре. Може да прикачите снимки (дискретни).
Според мен темата е изчерпана, въртим се в кръг. Ще се радвам, ако някой ме опровергае.
Всичко хубаво, което съм виждала и срещала до момента има намеса на дерматолог или пластичен хирург.

Лолала, кои са блогърките около 40? Наскоро разбрах за клиентка - украинка, която твърдеше, че само с козметика и добър сън се поддържа, както и на руско - украинския си добър ген. Впоследствие приятелка ми сподели, че я засичала често в известна Лондонска клиника. newsm78

Последна редакция: вт, 29 авг 2017, 21:09 от Stardust@

# 393
Stardust, аз съм на 47. Не ползвам кремове почти. Ако се брои два, три пъти месечно Simple Smile
Не си правя процедури.
Имам съвсем леки бръчки около очите и малко на врата. И никъде другаде.
Обикновено ми дават 37-38 години.
Така че, не всичко е козметика Simple Smile

# 394
Все ми е било чудно как разбирате колко ви дават другите хора?
А,че генът е на първо място,това е всеизвестно.

# 395
Stardust, аз съм на 47. Не ползвам кремове почти. Ако се брои два, три пъти месечно Simple Smile
Не си правя процедури.
Имам съвсем леки бръчки около очите и малко на врата. И никъде другаде.
Обикновено ми дават 37-38 години.
Така че, не всичко е козметика Simple Smile

Супер, би ли прикачила снимка? Нещо, където да не се виждат очи (знаеш какво имам предвид). Досега от съфорумките Алена изглежда много добре, и знам, че редовно се поддържа.
Имам колежка, която е азиатка и се мисли за много млада (без да обиждам), но на работа всички мислят, че е по-възрастна от мен, а тя е на 33 г.
Относно гена - малко са щастливките.
Друга моя позната, майка на приятелка, беше на 55г. и носеше къси поли, но в лице си беше на 55г.
Не вярвам, докато не видя.

# 396
Еми как, колеги например все ахкат като им кажа, че съм на 42. Давали ми не повече от 35-38. Ама аз тях какво да ги питам. Като се погледна в огледалото сутрин като стана си давам 50. Така, че на мен лично какво другите ми дават не ми е меродавно. Особено пък мъжа ми, от благоприличие все ще смота колко добре изглеждам, но кел файда, като мен не ме задоволява какво показва огледалото. Иначе съм напълно съгласна, че добре изглеждащите си имат малко или много по-сериозни интервервенции (не говорим за кардинални промени). Говоря за ботокс, филъри, конци....Пак зависи и кой с колко се задоволява и е искрен към себе си...Друг е върпоса, че 40 годишните на днешно време не изглеждат като 40 годишните преди 30 години. Сравнявам себе си и майка ми на същите години по снимки. Аз изглеждам като дете пред нея на тези години.

Последна редакция: вт, 29 авг 2017, 22:23 от vici75

# 397
vici75, точно това имам предвид. Първата ми среща с дерматолог беше: трябва да пипнем тук и там. Филър тук, ботокс - там. И аз си мислех, че изглеждам млада и ми ахкат, но и за мен огледалото и снимките са реално отражение. Работя с хора, много от тях млади на по 25 - 30г. Като застанеш до жена на 25г. е абсурд да изглеждаш добре само с ретин А и киселини.
Взела си ми думите от устата относно предишните поколения. И аз изглеждам като дете с 2 деца в сравнение с майка ми, която на моите години е била и с 10 кг повече. Но и мои познати на 30 изглеждат по-млади, по-стегнати и по-поддържани, от колкото аз на 29. Сега има мезотерапии, плазмолифтинги, ексилис и какво ли не, всички тренират като луди.
Затова ще се повторя, че при днешните стандарти рядко виждам жени, които естествено изглеждат добре.
Вижте водещите по скай тиви. Всичките са "мумифицирани" и с перфектни лица и на не повече от 30 - 33г.

# 398

Слагам снимка за 5 минути.
Вероятно ще прибегна до процедури, но след време.

Последна редакция: вт, 29 авг 2017, 22:31 от bubkab

# 399
  • Велико Търново
Темата я следя от години, но последните страници са ми доста интересни Simple Smile

Има какво да се "пипне", виждам и аз Blush

Последна редакция: ср, 30 авг 2017, 05:48 от siska79

# 400
Siska изглеждаш много добре, подобно на добре изглеждащите и грижещи се за себе си жени в тази възрастова група. Аз не съм на ясно с никои интервенции и не знам какво би било подходящо за теб, но събирам информация и за себе си, понеже при мен очите остаряха първи, след тях челото, назолабиалните и ръцете ми (те по начало вървят с 10 години напред, понеже ръкавици не ползвам никога при каквото и да е чистене, но по-скоро е и там до ген).

# 401
Като застанеш до жена на 25г. е абсурд да изглеждаш добре само с ретин А и киселини.
Извинявай, без да се заяждам, ама какво точно значи това  Shocked аз съм на 40г и искам да изглеждам добре като за 40 годишна жена.
Това, че някоя на 50 има бръчки или не изглежда на 25 не значи, че не изглежда добре. Водещите и репортерките по BBC определено не са на 25 и не изглеждат на 25, но това не значи, че изглеждат зле. Такива мнения ми се виждат крайни и неконструктивни.

Всеки има свои критерии за красиво, но да се твърди, че някоя изглежда добре спрямо друга само защото е с 20г по-млада е нелепо.

# 402
  • Велико Търново
vici75, очите са ми голям проблем.От малка имам ужасни тъмни кръгове, а с това ранно ставане и торби.Като намаля приема на въглехидрати нещата придобиват малко по розов отенък, но трудно става с кремове и серуми.Иска ми са да си дам няколко месеца време да почивам повече, да отделям време за сън и да забавя темпото, нокъм момента няма как да стане, че и занапред не го виждам.Така, че след време сигурно ще прибягна до някоя процедура.

# 403
Миоки Heart Eyes ето какво има в предвид. Имам пресен пример – съседката ми е 65 годишна жена. Няма  нито една бръчка по лицето. Не я знам прави ли се нещо, не се ли прави, не мога да преценя. Казва, че нищо не си прави. Аз направо съм със състарена кожа пред нея (очите като че ли), но застана ли до нея си личи че съм по-млада, въпреки бръчките. За мен тя изглежда много добре за възрастта си, но за възрастта си.

Siska  Hug Въглехидратите и при мен дават отражение. Уж задържам вода, трябва да се поизпъна, но ефекта е много лош. Издуто и понависнало/отпуснато (най-вече в очите). Но се оправям за 2-3 дена.

# 404
Siska79, изглеждаш много добре.
Проблема с околоочния контур, вероятно се задълбочава от системното ти недоспиване. Пробвай поне една седмица да спиш по 8-9 часа, сутрин горещ душ и после си плискай лицето със студена вода. После компрес студени пакетчета чай от лайка за 5 мин. и хидратиращ лек крем. Може да звучи смешно, но наистина много помага, ще видиш резултата Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт