Грижа за лицето и грим за дами в прекрасната възраст 40+ No. 6

• 92 573
  • 747
  •   1
Отговори
# 435
Не знам запозната ли си с този блог, Анджи е над 50, според мен изглежда зашеметяващо, но също прибагва до иглени интервенции. За българска блогърка над 40 не знам.

http://www.hotandflashy50.com/

"Конфликти" е силна дума, но в темата винаги са възниквали полемики според това дали да се ползват определени съставки, кое е модерно и кое отживелица, все пак сме различни хора, характери, личности и т.н.

# 436
Най-тежко е около очите -всичко, което съм ползвала до сега ми е слабо - буквално го изпиват, каквото ми препоръча козметичка малко или повече не ми пасна, но все ще намеря с проби и грешки нещо подходящо.

Майка ми се оплаква точно от това, не можем да намерим достатъчно мазен крем. За сега решението е серум, крем и още нещо "мазно" отгоре. За съжаление повечето масла и дразнят очите и това са продуктите, които тя ползва като последна стъпка тозно за този комфорт:

Сега the ordinary имат и Granactive Retinoid 2% in Squalane, както и Granactive Retinoid 5% in Squalane. Още не сме ги пробвали, но като свършим запасите ще и поръчам и тях.

# 437
За мен двете основни неща, които промениха вида на лицето и текстурата на кожата ми към по-добър са вече споменатите ретиноиди и масленото измиване.
Това са незаменимите за мен грижи. Всичко друго "помощни" средства и в процес на проби.

При мен много добър овлажняващ ефект има, когато стартирам с влажна кожа. Например напръсквам лицето с розова вода, и веднага слагам серум с хилауронова киселина и отгоре хидратиращ крем. Всичко това преди да е попил напълно предния продукт.

За български блогърки аз не знам. И да има, не са ми известни. Иначе следя Трини и Каролин Хайронс, интересни са ми и правят хубави ревюта на разнообразни продукти.
Анджи я гледам от доста време. Определено има разлика между вида ѝ в първите ѝ клипове и сега, но тия филъри в скулите, които си е сложила на мен лично ми изглеждат изкуствено, особено като се усмихне и не ми харесва изобщо.

# 438
Моята л/бимка до скоро беше Лорън Къртис, но тя е безумно млада, все си напомням, че не съм вече на 20, нито на 30, а наближавам мид 40. newsm78 Ще погледна блоговете на споменатите, много ми е интересно. Тук съм попадала на блогове на жени над 30, но меко казано изглеждат зле според моите разбирания и имат странен вкус, нито една не ми е направила кой знае какво впечатление.

При мен ретиноловите серуми на Полас чойс работят добре, ползвам си ги целогодишно, не ми се появяват петна, само лунички, но те изчезват с лятото обикновено. Измивам лицето си вечер с кремообразен продукт, след това нанасям серума или маска, крем за около очи и спя. Сутрина измивам само с вода, същия околоочен продукт на Скин Доктърс и нанасям грим. Поръчах праймъра на Hyalamide и ще пиша. Стайлист го обяви за праймър на годината и реших да пробвам.
Много добре ми се отразяват летните морски и океански ширини, въпреки горешините кожата ми се усеща много по-хидратирана и мека.

# 439
  • тук и там
Важното е да изглеждаме добре за себе си,пред това да изглеждаме добре за годините си.Имам приятелки които не полагат грижи за кожата си-и изглеждат много добре,други-които полагат грижи и то от доста време и не изглеждат толкова добре..Трети-които въпреки грижите са зле,четвърти -на които грижите се отплащат,пети-със добри дерматолози и корекции и т.н.До ген и до тип кожа мисля че си е.Като се видим на снимка една до друга си излеждаме на горе-долу една възраст, плюс/минус две години да речем.Всички.Някои имат ботокс,други си имат бръчки и т.н..ама няма как на 40 да изглеждаш като на 30..Личи си възрастта независимо от всичко..Сега,някои могат да си мислят че могат да сравняват със 20 годишни по всичко,ама както казах и една бръчка да нямаш-пак си личи възрастта.Но както казах-представата ни за нас самите е най-важна. Peace  
Ползвах кремчета със ретинол миналата година,подобри се видът на кожата ми-от към блясък и изсветляване на тена.Като го спрях-положението стана същото.Бръчките по никакъв начин не се повлияха.Сега от септември ще опитам със третиноиди .Не очаквам чудеса.Догодина планирам ботокс евентуално  на гневна бръчка-придава ми навъсен вид,а аз специално не мисля че мога да я изтрия като със гумичка,но ще видим де.Виждам че доста от приятелките ми също имат такава,но някои не ги притеснява това въобще-така че пак до индивидуално усещане за нас самите си е. Аз лично предпочитам да я няма-но обмислям все още-тоест не ме дразни непоносимо ,пък и да си дам време да свикна да се гледам и със нея.. Mr. Green

# 440
  • Sofia
Да Анджи също я знам, но някак не ме кефи, а и използва доста козметика, която в БГ трудно се намира. На мен Caroline Hirons ми допада най-много, на моите години е точно - 48, има съзнателно отношение към кожата си, не се подлага на дерматологични/хирургични порцедури, доста по-едричка е от мен, а и аз нямам токова деца като нея (четири).
Какво е това измиване с масло по-точно. Аз се мия с измиващи масла, купени, например на L'Oreal имам в момента, оранжево на цвят (май тук го няма) или на EL в кутия (не си спомянм как се казваше) и Clique имат . Намазвам го на вече почистено от грим с мицерална вода лице, сухо, правя масаж (нещо подобно на японския масаж gankin) и после с топла мокра кърпа го изтривам, след това доизмивам с вода. Нещо такова ли е?

# 441
Да, точно това е. Може да се ползват "обикновени" масла, които не се мият с вода или готови продукти, които се разпенват при досег с вода и се отмиват лесно.
Аз комбинирам двата метода. Когато имам нежда от повече подхранване ползвам конвенционалните.

# 442
Ясно е, че кожите ни не могат да са като на 20-годишни, съвсем Предполагам, че ако спортувах ще е по-добре, но се надявам да го осъществя в по-късен период, сега не му е времето.
Преди лятната ваканция се заприказвахме с една майка от класа на дъщеря ми, в процеса на разговора ме попита как сме се преместили като съм родила толкова млада и съм започнала да работя, не очакваше че съм минала 40 години, мислела, че съм родила сина ми на 20-23г., той е на 12.

Лолала, обикновено не ми остава време за гледане на клипчета и блогове, но ме заинтригува с Caroline Hirons.

# 443
Най-тежко е около очите -всичко, което съм ползвала до сега ми е слабо - буквално го изпиват, каквото ми препоръча козметичка малко или повече не ми пасна, но все ще намеря с проби и грешки нещо подходящо.

Майка ми се оплаква точно от това, не можем да намерим достатъчно мазен крем. За сега решението е серум, крем и още нещо "мазно" отгоре. За съжаление повечето масла и дразнят очите и това са продуктите, които тя ползва като последна стъпка тозно за този комфорт:
Скрит текст:

Сега the ordinary имат и Granactive Retinoid 2% in Squalane, както и Granactive Retinoid 5% in Squalane. Още не сме ги пробвали, но като свършим запасите ще и поръчам и тях.

И аз ползвам балейския най-отгоре и предвиждам поръчка от the ordinary.
Благодаря, още ми е трудно да се ориентирам в различните им продукти.

# 444
Скрит текст:

Скрит текст:

И аз ползвам балейския най-отгоре и предвиждам поръчка от the ordinary.
Благодаря, още ми е трудно да се ориентирам в различните им продукти.

Ами много продукти, но повечето все с по една съставка. За майка ми съм взела само серума с ретинодите и скуалана а сега като са го пуснали като един продукт така ще и го поръчам. За себе си и пилинга с киселини съм взела, но не го ползвам лятото. Другото, което ми харесва от тази марка е Бюфе, там има повече хубавини, но ако не си на малък бюджет серумите на Hylamide са по-добри и често са на промоция в boots.com (сега на 1/3 а преди ги поръчах на 1/2, което беше колкото The Ordinary Buffet). Плюс това по време на черния петък правят големи отстъпки. Ето от миналата година: https://www.fightingfifty.co.uk/beauty/deciem-black-friday-deals-2016. Аз чакам тазгодишните за да се запася с продути на NIOD ако има добри предложения.

# 445
  • София
Третиноинът на мен ми се отрази зле и го спрях.

# 446
Би ли разказала повече? Ако искаш, може да пишеш в темата за ретинол/третиноин. Интересно ми е да прочета повече лични впечатления от хора ползвали го.  bouquet

# 447
На мен също. Кожата ми започна да се зачервява и да я чувствам чувствителна, болезнена при почистване и да се л/щи прекалено много, повече отколкото мога да си позволя през деня. Имах случай, когато на дневна светлина гримът ми изглеждаше ужасно зле, на петна заради л/щенето.
Същото се получи и с ретиноловия серум (лилавия) на Пола и го спрях.
Ретинолът ми се отразява много добре, в слаба концентрация, ползвам сребристия серум и един в тъмночервена опаковка.

# 448
змия, колко време пробва с третиноин? В какъв смисъл зле - изсушаване и червенина ли?

# 449
Момичета, не се заричайте да не прибягвате до по-хард процедури. Понякога изведнъж човек остарява много бързо и не му остава друг избор, ако не може да се възприеме със застарял вид.  Не винаги можем да разчитаме само на хубава козметика и посещения в козметичния салон. Има дами с филъри, ботокси или лифтинги, които изглеждат страхотно. Ключът е да не се прекалява и да се внимава при кой се ходи. А много често човек веднъж като направи нещо, започва да прекалява..  В това е уловката, важен е балансът. Нищо лошо няма човек да си сложи малко ботокс, стига да е с мярка.  Peace

p.s Всички изглеждате супер на снимките, браво.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт