С какво ви дразнят свекървите- 80

• 69 542
  • 760
  •   1
Отговори
# 630
  • при късмета
Племеницата много бързо започна да трупва някой килограм. А е дребна и винаги е вървяла даже към прекомерно слаба, към напълняване никога не е имала предразположение. Етървата отдавна ме предупреди, че малко я ограничават, защото като излезем навън все някой от нас грабва децата и отива да им вземе нещо и това "нещо" обикновенно е каквото поискат. Не е ограничена напълно, но се съобразяват повече от преди. Добре, че и родителите на етървата са много свестни и разбрани хора, че няма проблем. Сега и аз се съобразявам. Не ми е безразлично какво се случва с детето.
А мъжа ми три пъти го предупредиха, защото той най-много им угажда. Ако му оставиш двамата ще обикалят само забавления, сладкарници и фризери за сладолед

# 631
  • София
А кой е твърдял, че баба го е направила такова? Нека да приемем, че майка му го е направила такова. Лично и персонално тя е виновна. ОК, но явно е осъзнала, че детето има проблем и се бори с проблема. Не е ли нормално да получи съдействие в борбата с този проблем? Все пак, е за доброто на детето.

Нормално е, Уиш, но в два случая- когато виждането за пълен и нормален съвпада и когато бабата може да си наложи да каже " не".

За мен не е проблем да откажа, както и не е проблем да строя внуче в две редици, както съм строявала и децата си.
И критерият ми за пълнота е такъв, че това детенце би изхвърляло боклука, би скачало на въже по няколко серии и още други такива нещица, преди да си заслужи яденето.

# 632
  Уиш,между редовете това усетих аз,укорителния тон към бабата,а нито дума за собствените заслуги.Нали и аз това казвам,че е добре осъзнаването на проблема.И да, хубаво е да получиш помощ от близките си, но като виждаш че не става, ами просто не става.Това е.Имаше дискусия за неоправданите очаквания и тази ситуация е нагледен пример.

# 633
Има и друг вариант. Бабата се вайка на снаха си как това дете не се храни като хората. Ама удобно пропуска факта, че малко преди храненето го е нагостила със сладкиши.

A. Мойта същата. Преди година гледа голямото дете за 5 дена и после ми се оплаква: Ми ти как си я научила..., тя само сладко яде. И като попитах откъде го взема да го яде туй сладко отговор не получих.

Отивам да допрочитам...

# 634
Ох, има страхотно вкусни сурови торти. Обаче продуктите за тях са ужасно, безобразно скъпи.

Може, не съм спец по суровите торти. Но това, с което са ме гощавали разни запалени по здравословното хранене спортистки, ами...предпочитам си тортата Линдт.  Laughing Една приятелка обясняваш как направила уж здравословна торта с моркови и мед (май не беше сурова) и се ядосваше, че никой у тях не я яде. Ама накрая си призна, че и тя не иска да яде от нея. Joy

# 635
  • София
Като гледам как разсъждават някои хора, все едно вечно ще са мама, а утре няма да са свекърви.
Споко, на всеки ред ще дойде, бабите са все за критика, в 90%  от случаите е горката майка на таткото, тя не знае, тъпче с вредни храни, не спазва списъци с безумия, тя изобщо дете за сефте вижда  Sick Син да нямаш, щото туко виж се окажеш и без дете, докато жена му порасне и са осафери, че  всичко това  в пак 90% са огромни простотии.
Изключвам 10% има и аномалии и ненормални хора.

# 636
Сега, за бабата детето винаги ще е недохранено. Нали имаше такъв виц, че който убеди баба си, че не е гладен, той може да промени света. Аз сигурно ще стана някой бабиер, който дебне със зорък поглед сакън детенцето да не хапне някоя вредна храна. Да знаете, след някоя и друга година, ако снаха се оплаче от свекърва маниачка на тема здравословно хранене, дето един тутманик не ще да извърти на детенцето, да знаете, свекървата съм аз. Laughing

# 637
Мислех, че такива баби са на привършване. Но като гледам колко майки на злояди деца има.

# 638
Ние сме с обратното на злоядо дете. През 2 часа пита за снакс и все иска и пудинг. У нас пудинг е обикновено плод, кашкавал или йогурт. По принцип най- често е плод, но вместо един банан пита направо за два.

# 639
Аз съм сериозно обезпокоена. Моят 8-годишен внук до сега не е опитвал домат, чушка, морков или друг зеленчук, освен краставица. От плодовете единствено банан и то рядко, а още по- рядко и насила по 1/8  от ябълка. Други плодове отказва категорично дори само за опит.
Не е злояд, но е преди всичко на  принцеса, пица, топъл сандвич с кашкавал .  Манджи съвсем ограничено- само такива с кайма и без зеленчуци /мусака, супа топчета, кюфте или кебапче/. Понеже на обяд се храни при мен, много съм затруднена. Опитах с много увещания да хапне малко домат, колкото едно фъстъче, но той повърна и аз пък се притесних да не би да се отврати напълно и спрях с опитите.
Не е дебел, но не е и слаб. Ходи на тенис и на тае куон до  всеки делничен ден.
Надявам се с течение на времето да прояде плодове и зеленчуци

# 640
Да, не е добро храненето на младежа. Ако само манджи не ядеше, ОК. С месо, сирене или яйца плюс зеленчуци, плодове и мляко би се хранил съвсем пълноценно. Като пораснат обаче прояждат куп неща, които като деца са отказвали. И аз като дете ядях пет неща на кръст, после всичко проядох.

# 641
  • София
Описваш моя син.
И досега е почти същото. Само ограничи супите до една- крем супа.
На 32 е, 190 висок и ако стисне камък, вода ще пусне.
Явно, има хора, на които зеленчуците и плодовете са противопоказни. Peace

# 642
K.A.G., и моите са така. Всеки с неговите си твърди и непоклатими предпочитания за определени храни, та добре че поне плодове и зеленчуци ядат постоянно. Не се отчайвам обаче и продължавам да предлагам.
Аз,до доста късна тийн възраст, си ядях само две, три манджи.

# 643
Домашно квасено мляко или таратор яде всекидневно. Яде и паниран кашкавал и яйца на очи.
Мен ме притеснява преди всичко  неяденето на плодове и зеленчуци. Вкъщи имаме овощни дървета от чудесни сортове / праскова, кайсия, череша/, имаме асма с бяло десертно грозде, домашно произведени домати в градината  на девер ми и етърва ми,  купуваме всекидневно диня през лятото. Никога не е опитвал и не желае да опита. А торта, вафли и подобни обича. Колкото и да го ограничавам, чат пат купувам. Майка му и баща му също се ядосват, ама и те не успяват да го убедят. Не искам да ги упреквам, ама  проблемът  донякъде се дължи и на тях. От малък го поведоха по заведения с приятелски семейства.  На децата поръчват кебапчета и пържени картофи, пица, топли сандвичи.  Днес така, утре така и ето формиран хранителен навик.

# 644
На 8 бях същата. Навивах се само на краставици и череши. За няколко години много ми се измениха вкусовете - сега не мога да живея без салати с какво ли не. Затова пък много плодове изобщо не ми понасят на стомаха до ден днешен.

Общи условия

Активация на акаунт