С какво ви дразнят свекървите- 80

• 69 775
  • 760
  •   1
Отговори
# 750
Като се тръшне, обаждам се на майка му, тя да си вземе решението и да се оправя. Аз за моите деца съм си взела решенията, тя да си ги вземе за нейните.

Е, да де! Peace
Ама след това ще се окаже, че как може да не се справиш с детето, че само се правиш, че искаш да го гледаш, а използваш първия удобен момент, за да го върнеш.
Щото, в списъка със забраните е и повишаване на тон и пълна забрана на тупване по дупето, ако ще и внучето да се простре в цял ръст на земята, ритайки с крака и крещейки истерично.
Все ми е през метлата.
Ама, като ти дадат списък с това, което не трябва да им даваш, а те обичат и се тръшнат на земята, щото го искат, какво правиш? newsm78
Казвам:"Майка ти е забранила" и приключвам разговора.

# 751
Къде пък ги виждате тези тръшкащи се постоянно деца?
Обикновено тези, които реват са видимо уморени след детска градина и досадно пазаруване. То и на мен след 10 часа на работа и на пазар ми иде да рева, но нервната ми система е по-развита от на 2 годишно и се контролирам сама.

# 752
Пример 1.Бабата купи две кутии  цигари и отказа на внучето некакъв боклук,но явно е свикнало на него,близалки и подобни бяха.Заформи се опашка и  се напълни с рев,търкаляне и  се разправяха  пред всички.
Бих му купила и  навън ще се разбираме.Имам чувството,че някои  не знаят де се изхвърлят неща.Или правят сметки.
2.случай Детето влиза зад щанда,познава магазинерката,съседка е ,взема си и  оставя бабата да плаща иска или не.Не  може да го стигне ,пърпори напред.
Тъй че има какво да ни плаши.

Ама пак си е до средата.В еднаква среда няма разминаване,детето знае   и  бабата знае,след упоменаване или по принцип са еднакви.

# 753
Ами аз смятам, че пак е до възпитание. Аз като бях дете майка ми казваше можеш да си купиш само 1 нещо, помисли си какво е. Доста често съм си оставала само с мисленето, защото докато го измисля и се приберем. Сега аз постъпвам по същия начин с моите деца от най-ранна възраст и те си знаят и няма сърдене, тръшкане и други.
Само че майка ми в ролята на баба вече не е толкова категорична и се оставя да и се тръшкат. Като и дам за пример моето детство, тя казва друго е като си баба.  Joy

# 754
Пример 1.Бабата купи две кутии  цигари и отказа на внучето некакъв боклук,но явно е свикнало на него,близалки и подобни бяха.Заформи се опашка и  се напълни с рев,търкаляне и  се разправяха  пред всички.
Бих му купила и  навън ще се разбираме.Имам чувството,че някои  не знаят де се изхвърлят неща.Или правят сметки.
2.случай Детето влиза зад щанда,познава магазинерката,съседка е ,взема си и  оставя бабата да плаща иска или не.Не  може да го стигне ,пърпори напред.
Тъй че има какво да ни плаши.

Ама пак си е до средата.В еднаква среда няма разминаване,детето знае   и  бабата знае,след упоменаване или по принцип са еднакви.

Нали говорим за забранени неща, а не за такива на които детето е свикнало. Ако е свикнало на близалка, а бабата няма възможност е редно родителите му да и оставят 20 ст.

# 755
Като и дам за пример моето детство, тя казва друго е като си баба.  Joy

И моята маймуна е същата - ти на нас нищо не ни разрешаваше, а сега . И детето слуша.

Това с цигарите съм го чувала доста пъти . Аз като пуша, не значи, че трябва да купувам всеки боклук на детето.

# 756
  • където ми харесва
Да, Трещи, ама няма да излезнеш с оправданието, че няма пари за близалка/зрънчо/друго, нали?

# 757
  • Пловдив
Да, Трещи, ама няма да излезнеш с оправданието, че няма пари за близалка/зрънчо/друго, нали?
Пред децата си и аз понякога използвам оправданието "няма пари", вместо да изяснявам концепции.

# 758
Къде пък ги виждате тези тръшкащи се постоянно деца?
Обикновено тези, които реват са видимо уморени след детска градина и досадно пазаруване. То и на мен след 10 часа на работа и на пазар ми иде да рева, но нервната ми система е по-развита от на 2 годишно и се контролирам сама.
Моят дребен имаше такъв период около 2-3-4 годишен. Всеки божи ден. Инатичък е и като поиска нещо, е като яйце на дупе. Върви, каканиже, повтаря, иска, тръшка се, муси се, не забравя с месеци и всеки ден едно и също..., но тогава директно си казваше - "Искам да купим нещооо!" -" Е, какво искаш??" - "Ами нещооооо"  Crazy или "Искам еди какво си сега, веднага!" - може да е и един часа посред нощ, защото на всичкото отгоре беше и най-будуващото дете, което съм виждала.  Simple Smile При отрицателен отговор от моя страна, започваше да пищи и да се тръшка и о даааа, пред публика /баба, дядо, леля/ това продължаваше с часове. Ако беше само с мен всичко приключваше за пет, десет минути виене. Аз не обичам глезотии и не опитвам да успокоявам с отвличане на внимание - при него това само водеше до увеличаване на децибелите. С публиката обаче сме имали доста куриозни ситуации.  Simple Smile
Специално за "нуждата му да купува всеки ден по нещо си - обикновено някой боклук, който му хваща окото, му бях определила един път седмично, а понякога и веднъж на две седмици.
И сега си е така настоятелен, но вече култивирано напомня за себе си. Не реве, само се муси и повтаря до откат. Mr. Green
П.П. Имали сме спорове с дядото.   Аз се оказах по-безчувствена и си бях готова да слушам няколко пъти рев за дъвка, ама на челна стойка да не заставам.  Mr. Green За слонове и самолети и на пет да съм готова да се превия,  не ще мога да угодя... Та, така. Разни идеали.

Последна редакция: вт, 02 май 2017, 15:31 от luna

# 759
  • София
Аз ако гледам чужди деца, също искам подробна информация. По-лесно ми е, а не да ми ревнат, защото обича само розовата шапка, а мрази синята например.

Нормално и е улеснение, да знаеш какво обичат.
Ама, като ти дадат списък с това, което не трябва да им даваш, а те обичат и се тръшнат на земята, щото го искат, какво правиш? newsm78

Майка ми и леля ми бяха лошите ченгета в семейството. Като кажеше баба ми: Ей сега се обаждам на майките ви да им кажа, че не слушате! и веднага ставахме най-кротките и разбрани деца на света.
Никой от нас не желаеше да си разваля рахата със слушане на лекция по телефона.

# 760

Общи условия

Активация на акаунт