С какво ви дразнят свекървите- 80

• 69 776
  • 760
  •   1
Отговори
# 735
много често има проблем в комуникацията с бабите и тяхното "налагане" чрез децата като форма на наказание и доказване.

Проблем с комуникацията има, но не е в това налагане. Бабите имаме различни разбирания. Но все пак имаме и разум и не може да се държите като с 5годишни деца. Прочетох тук за плодовете - отдавна е доказано, че плодовете се ядат преди ядене, а не след. Но дори и много майки не го знаят.

# 736
  • София
Дори детето да е пълничко заради грешен режим, възприет от родителите, в случая с палачинките е видно, че родителите са осъзнали тази грешка и се стремят да я поправят. Най-логичното нещо е да им се съдейства. Ако не за друго, поне за доброто на детето.

Съгласна съм и аз не бих си мръднала пръста да правя палачинки.
Но, ако е някое чудо като ма ко и нейното детенце- да се тръшне и докато не стане неговото да не спре,какво правим?
В края на краищата, бабата не е мазохист, решил да си достави "удоволствието" да се грижи за тръшкащо се внуче.
Ако пък реши да го връчи обратно на мама, за да не престъпи забраните, тя- мама, ще е възмутена, че свеки не иска да гледа детето, а си намира причина, уж не може да се справи.

Мисълта ми е, че когато от мухата се прави слон, полза няма за никого.

# 737
Като се тръшне, обаждам се на майка му, тя да си вземе решението и да се оправя. Аз за моите деца съм си взела решенията, тя да си ги вземе за нейните.

# 738
Всъщност на бабата казано ли е да не дава палачинки? Или колко може. Или просто детето е на диета.

# 739
Не разбрах защо си мислите, че майките си умират от удоволствие, когато имат тръшкащи се деца. И в случая с фаталните палачинки, майката го спомена мимоходом - нито се е възмущавала чак толкова, нито е забранила контакти заради пистите палачинки, ама като се затъркаля топката...

И от тия приказки за палачинки така да са ми се прияли. От вчера умувам дали да не завъртя едни. Joy

# 740
  • София
absurT, има значение колко често се случват такива прегрешения. А също децата да не свикват, че баба = шоколад.
Да не забравяме, че баби/дядовци са отгледали деца, но във време, когато децата трябваше да са охранени. Има значение и произход, среда и нещо, наречено "здрав разум", да не забравяме и възрастовите промени.
За мен онази свекърва е трябвало да ограничи бройката на палачинките или изобщо да не предлага тестени неща. Сигурно има и други неща, които детето обича.

При свекърите ми постоянно има в наличност купешки сладкиши, т.е. не само със захар, но и още куп вредни неща. Същевременно свеки направила сладко от сливи с малко захар, но не стерилизирано, само насипано в бурканчета. Когато ММ я посъветвал да слага захар както е по рецепта, защото много бурканчета прокиснаха, отговорът бил: "Захарта е бялата смърт."  newsm78 А че захарта съхранява - не се сеща, важното е да се веят лозунги

# 741
много често има проблем в комуникацията с бабите и тяхното "налагане" чрез децата като форма на наказание и доказване.

Проблем с комуникацията има, но не е в това налагане. Бабите имаме различни разбирания. Но все пак имаме и разум и не може да се държите като с 5годишни деца.
Ама всички баби ли са така умни и разумни и мили и добри и правят палачинки, и всички мами ли се държат с тях като с 5 годишни ли  Laughing
Значи тука не може някой да се оплаче ей така, без да и описал цялото родословие и да се оправдава 89 страници  Grinning Веднага му се казва, че 3-4 налични баби в темата са супер дупер и такива неща са невъзможни. А пък те са и се случват и какво ме топли, че някоя виртуална баба спори и твърди че не прави така
Иначе аз внуци пупу нямам още, но като гледам чужди деца съм доооста внимателна и предпочитам да звънна на майката да питам ако нещо ме усъмни, отколкото да сгафя. И то за дреболии. И то за големи деца, дето горе долу се гледат сами. Но това съм аз. Наясно съм, че не всеки е така.

# 742
Не си  представям как ще звъня по 14 пъти , и то за дребни неща.  Нали затова съм взела детето, да си починат младите. 

# 743
Майка ми пък ми искаше списък в началото. Твърдеше, че преди 25 година за последно е гледала малко дете и не помни, а и да помни всичко се е променило. Не и трябваше списъка след едно-две гледания. Аз ако гледам чужди деца, също искам подробна информация. По-лесно ми е, а не да ми ревнат, защото обича само розовата шапка, а мрази синята например.

# 744
Аз първо само го бутах в Стокето. И , евентуално, водичка. Но тя ми даваше, ние сме от водоупотребяващите.

# 745
  • София
Като се тръшне, обаждам се на майка му, тя да си вземе решението и да се оправя. Аз за моите деца съм си взела решенията, тя да си ги вземе за нейните.

Е, да де! Peace
Ама след това ще се окаже, че как може да не се справиш с детето, че само се правиш, че искаш да го гледаш, а използваш първия удобен момент, за да го върнеш.
Щото, в списъка със забраните е и повишаване на тон и пълна забрана на тупване по дупето, ако ще и внучето да се простре в цял ръст на земята, ритайки с крака и крещейки истерично.

# 746
  • София
Аз ако гледам чужди деца, също искам подробна информация. По-лесно ми е, а не да ми ревнат, защото обича само розовата шапка, а мрази синята например.

Нормално и е улеснение, да знаеш какво обичат.
Ама, като ти дадат списък с това, което не трябва да им даваш, а те обичат и се тръшнат на земята, щото го искат, какво правиш? newsm78

# 747
Аз ако гледам чужди деца, също искам подробна информация. По-лесно ми е, а не да ми ревнат, защото обича само розовата шапка, а мрази синята например.

Нормално и е улеснение, да знаеш какво обичат.
Ама, като ти дадат списък с това, което не трябва да им даваш, а те обичат и се тръшнат на земята, щото го искат, какво правиш? newsm78

Първо избягвам да им покажа нещата, които са забранени, което не е кой знае какъв проблем, когато ги гледам за час-два и второ няма дете, което да ме накара да направя нещо, защото се тръшка. Децата на приятелите ми, които съм гледала са били ок и не е имало драми, а и когато нещо в семейството просто не се предлага, на децата не им липсва. На моето дете до около 5-6 годишна възраст не му е липсвал шоколад и безалкохолни. После е получавал, когато е искал, но самият той не разви вкус към тях, както и към чипс и подобни.

Наистина не познавам дете, което толкова много да се тръшка за близалка или каквото и да е там, че разумен възрастен да не може да се справи.

# 748
Всъщност когато прабабата гордо водеше внуците в селския магазин " да си изберат каквото им душа иска", демек всички близалки, снаксове и бонбони на света, децата си взимаха както обикновено по едно нещо, и то не най-големия боклук Simple Smile Даже обикновено  банани, дъвки  или обикновен шоколад, че друго много не обичат
Не само че не се тръшкат, ами бабата беше възмутена, че така я излагат  Joy Тя иска да им накупи всичко, а те горкинките не смеят  Joy

# 749
  • София
Това е чудесно, но явно, не често срещано явление, щом тук се оплаква толкова народ, как децата всичко искат и бабите не отказват, а пък и като се сетиш, че гледката на ревящо и тръшкащо се дете по магазините, съвсем не е изолирано явление. Peace

Общи условия

Активация на акаунт