С какво ви дразнят свекървите- 80

• 69 489
  • 760
  •   1
Отговори
# 570
Честно, изумена съм каква разлика във възгледите може да има при свекърите и при снахите. Да не би свекърите да са 100, а снахата на 18? Моята девойка като по-малка е ходила няколко пъти при баба си да преспива и да си поживеят два - три заедно, никога не съм давала указания какво и как. Кво толкова се иска от тези баби? Моята свекърва даже я е водила в Макдоналдс и е яла сандвич, о, ужас.

А че има дечица, които се държат неприемливо, това всички сме го наблюдавали по градинките. И е много грозна сцена, мен винаги ми дожалява за тези баби.

# 571
  • София
Честно, изумена съм каква разлика във възгледите може да има при свекърите и при снахите. Да не би свекърите да са 100, а снахата на 18? Моята девойка като по-малка е ходила няколко пъти при баба си да преспива и да си поживеят два - три заедно, никога не съм давала указания какво и как. Кво толкова се иска от тези баби? Моята свекърва даже я е водила в Макдоналдс и е яла сандвич, о, ужас.

А че има дечица, които се държат неприемливо, това всички сме го наблюдавали по градинките. И е много грозна сцена, мен винаги ми дожалява за тези баби.

А, какви "списъци" е имало в темата... Малоумни. Това, което ми се вижда още по-абсурдно е, че има баби, които се опитват да се съобразяват с такива претенции. Че и продължават да гледат децата.

# 572
  • София
Има алергични деца, което нерядко бабите неглижират, защото на тях не се е случвало.
има пълнички деца, което майките правят опити да ограничат, но за бабите е напълно приемливо.
За някои баби любовта се изразява в даване на сладкиши на кило, освен това по-възрастните хора невинаги са в час с някои нови разбирания и тенденции. Не мислете, че човек цял живот възприема охотно всичко ново и различно.

# 573
И само да вметна, че ако някой е бил принуден от обстоятелствата да си гледа съвсем сам децата и помощта е била наистина невъзможна - не е речено, че всички трябва да изтърпят този чанч, ако не е абсолютно наложително. Защото има жени, които просто физически няма да издържат, може да се разболеят от нещо или вече съществуващо заболяване да се задълбочи.
Абсолютно си права. Идеята е, че не следва по дефолт да се гледа на бабите и дядовците като гледащи деца. Ако хора, които цял живот са работили, пожелаят да си починат и поживеят лежерно, това не е смъртен грях. Нормално е да предложиш помощ. Нормално е и да имаш нужда от помощ. Не е нормално да я очакваш задължително все едно имаш абонамент.

# 574
  • София
Аз намирам за голям проблем когато бабите говорят и правят неща, които внуците намират за глупави. Полека-полека децата спират да ги уважават, следователно слушат. И ако ние, като възрастни, знаем, че хора има всякакви и ги приемаме с всичките им  недостатъци, за децата близкото роднинско обкръжение е на пиедестал, а "счупеното" уважение смъква всички от пиедестала.

# 575
Аз говорех за нормални деца, за тези с алергиите и пълните е ясно. Може би контактите са ми малко, но се съм срещала баби, които ще искат внучето да е дебело и тайно от родителите ще го тъпчат с храна. Както и да е.

# 576
  • София
Когато бях дете и са ме оставяли да ме гледат бабите, никога нищо не са им заръчвали на тях или поне не съм била свидетел. Но на нас децата по няколко пъти ни се казваше: Да слушате баба си, защото друг път няма да ви оставяме при нея сами! (дядовците да се подразбират в картинката)
Така и аз съм правила с големия си син. Обаче нашата баба никога не оцени това, че просто й оставям детето и й гласувам доверие. Пълнеше му главата с глупости ooooh!
Затова втори номер го дадох да го гледа чак като стана на 7-8. Той пък омрънка света как не искал при баба си без нас и го прибрах след седмица.

Боряна, добре се завърнала! Simple Smile Как си?

# 577
Аз говорех за нормални деца, за тези с алергиите и пълните е ясно. Може би контактите са ми малко, но се съм срещала баби, които ще искат внучето да е дебело и тайно от родителите ще го тъпчат с храна. Както и да е.
Те не искат да е дебело, а за тях здраво дете е добре хапващо си дете с розови пуФФФкафки бузки.

# 578
Знам ли, сигурно е така. Аз лично като майка на тотално злоядо същество ще кажа, че както е мъка нищо да не яде, така сигурно е мъка и всичко да яде Mr. Green

# 579
  • София
Абсолютно си права. Идеята е, че не следва по дефолт да се гледа на бабите и дядовците като гледащи деца. Ако хора, които цял живот са работили, пожелаят да си починат и поживеят лежерно, това не е смъртен грях.
Имах предвид едно изказване по-назад - тя си гледала сама децата и не се оплаквала, докато мъжът бил в чужбина сума ти време. Което не е точно моят модел за живот.

# 580
  • Бургас
Има алергични деца, което нерядко бабите неглижират, защото на тях не се е случвало.
има пълнички деца, което майките правят опити да ограничат, но за бабите е напълно приемливо.
За някои баби любовта се изразява в даване на сладкиши на кило, освен това по-възрастните хора невинаги са в час с някои нови разбирания и тенденции. Не мислете, че човек цял живот възприема охотно всичко ново и различно.
Абсолютно!
При нас единственото изискване, което имам, когато пращам детето у свекърите /те настояват да я водим/ е да не прекаляват с боклуците. Забележете - не да не дават нищо, а да не прекаляват. Дъщеря ми има склонност към пълнеене и афинитет към сладкото и тестяното. Старая се всячески да й ограничавам тези храни и да възпитам у нея правилни хранителни навици. Сетете се защо имам единственото изискване да не ПРЕКАЛЯВАТ. Точно така, защото те наистина прекаляват. Нищо си й нямало, ама тя обичала, ама не искала друго да яде. Ами как ще иска, като се посреща с една торба пълна с всевъзможни боклуци, купени от дядо й, които през целия й престой са й под ръка. И ако случайно в пристъп на здрав разум й кажат да спре, тя започва да се тръшка. При което, те вместо да я оставят да се сърди и да не й дават да яде, сакън да не счупят хатъра на горкото умряло от глад внуче, му дават каквото поиска. И не, уж не са малоумни, ама ей такива ги вършат. Обяснявала съм хиляди пъти, не поемат. Последният път мъжът ми след амнайсе забележки не издържал и вдигнал скандал на майка си по темата. Не им се иска да са лоши в очите на детето. Колко пъти да обясня, че не е важно да сме все добрички, а да възпитаваме. Ами не, важно им е, да й угаждат. За това са ни единствените спорове покрай детето. Не съм от тези майки, които не дават дума да се издума на златото. Напротив, държа да й се правят забележки и да й се коригира поведението, ако е неприемливо.
В крайна сметка, ако продължават да неглижират проблема, явно ще трябва да спра да им я водя да преспива у тях. Обаче, съгласете се, тъпо е да забраниш да виждат внучето, освен в твое присъствие, само защото давали вафли да речем. Защото във всяко друго отношение, нямаме проблем и тя ги обожава, много обича да ходи у тях, а те с голям мерак я взимат при всяка възможност от тяхна страна. Е как не могат да се напънат малко за доброто на детето? Защото аз тези ограничения не ги налагам, защото ми е кеф и се чудя с какво да ги прецакам, а заради здравето на детето си.

# 581
  • София
Знам ли, сигурно е така. Аз лично като майка на тотално злоядо същество ще кажа, че както е мъка нищо да не яде, така сигурно е мъка и всичко да яде Mr. Green

Виж сега - от глад няма да умре, обаче наднорменото тегло при децата докарва куп болести.
В по-добрата позиция си Peace

# 582
Има и друг вариант. Бабата се вайка на снаха си как това дете не се храни като хората. Ама удобно пропуска факта, че малко преди храненето го е нагостила със сладкиши.

# 583

Виж сега - от глад няма да умре, обаче наднорменото тегло при децата докарва куп болести.
В по-добрата позиция си Peace
А, съгласна съм, така си е Simple Smile

# 584
  • София
Защото аз тези ограничения не ги налагам, защото ми е кеф и се чудя с какво да ги прецакам, а заради здравето на детето си.
Ааа, на друг ги разправяй тези. Подлата снаха иска да им развали отношенията.  Joy
Макар че пред очите си имам по-друг пример - колежката ми май не е много по готвенето(щом до 30 не  е умеела изобщо), обаче дудне как децата не искали яденетата на свекърва й. А децата й са природно едри и не съм убедена, че честото ядене на Макдоналдс и пици им се отразява добре.
Аз нямам притеснения с моя щиглец (23 кг на почти 8 години) и пак се старая да му създам някакви нормални навици да не набива само тесто и филии. И пържени пилешки хапки, ъф корс. Горкото дете - подлата му майка го кара да яде разни "гадни супи" и заплашва, че ще му обърне пълната купичка на главата.

Последна редакция: пт, 28 апр 2017, 13:10 от Cuckoo

Общи условия

Активация на акаунт