Барселона - тема 8

• 130 612
  • 886
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Ние отидохме до стадиона с метро - зелената линия L3 - от станция Passeig de Gràcia до станция Les Corts.

# 121
Нашето пътуване наближава, а още не съм купила предварително билети...
Купували ли сте от този сайт?
tiqets.com
Пише, че билетите важат и през мобилните устройства Thinking

# 122
Ние отидохме до стадиона с метро - зелената линия L3 - от станция Passeig de Gràcia до станция Les Corts.
Супер си  bouquet

# 123
  • Бургас
Има ли удобен транспорт от летище ЕЛ Прат-Барселона до Салоу или да си търсим трансфер чрез агенция

# 124
Има ли удобен транспорт от летище ЕЛ Прат-Барселона до Салоу или да си търсим трансфер чрез агенция

Три минутно търсене в Гугъл ми изплю това - директен автобус http://www.busplana.com/new2013/

На мен преди пет дни ми се ревеше, като отворех сайта на градския транспорт, че и троха испански не знам, а сега съм доста напреднала, но ми костваше няколко денонощия разучаване.

Освен Гугъл мапс този инструмент също е хубав  https://www.rome2rio.com/, както и маршрутизатора на сайта за градски транспорт http://www.amb.cat/mobilitat/Principales/BusquedaTrayecto.aspx Общо взето няма един, който да е панацея, гледат се и трите паралелно, както и разглеждане на терена с мапс. Давам пример - за стадиона се препоръчва слизане на  спирка Пий XII, а аз като поразгледах с мапса видях, че е по добре на Palau Reial.
Аз реших да се придържам към наземен транспорт, поне се гледа нещо в движение, дори и с цената на някоя минута повече.
Надито, давам ти идея за Камп Ноу-Саграда фамилия, аз така ще го направя - вместо към метрото Collblanc ще се върнем на спирка Palau Reial и ще се качим на автобус 33, минава почти по целия булевард Диагонал. По този повод реших да си  купя двудневна Барселона кард и в тази връзка питам, има ли къде да се купи на Т2 около 21,30?

Ето ти все пак линк с близките спирки на метрото за Камп Ноу https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1T-8cuFZikeyTFftOFduzq7 … 80392444&z=13

Имам следните питанки, отиваме в безплатната неделя на музеите, много ли са големи опашките, има ли въобще смисъл да се бутаме? Колебая се между Парка Гюел, Palau Nacional, Пикасо и Историческия музей. Поне две трябва да отпаднат, ако кажете, че е страховито може и всичките  Simple Smile

Другото е, има ли приложение, което да показва след колко минути на дадена спирка, кой автобус ще мине? Някъде го мернах в уеб версия, но сега не го откривам.

# 125
  • София

Другото е, има ли приложение, което да показва след колко минути на дадена спирка, кой автобус ще мине? Някъде го мернах в уеб версия, но сега не го откривам.

Това се изписва на самите спирки.
Иначе - ние използвахме приложението на градския транспорт - https://itunes.apple.com/app/id387847254?mt=8

# 126
Здравейте, вчера се завърнахме от Барселона. Благодарение на съветите тук и първа страничка се оправяхме без проблеми. Пристигнахме там в неделя рано през нощта. Изненадата ни беше голяма когато установихме, че шофьора на таксито не говори английски Shocked / в последствие се оказа, че само на туристическите обекти се говори този език /Бях резервирала апартамент в Сент Марти, където въпреки ранния час ни чакаше едно момче за да ни даде ключовете. По обяд хванахме трамвая до  парка Цитадела. Парка е разкошен има павилион в които местните танцуват  Peace . След парка се отправихме към морския музей/ в неделя след 15 часа е безплатен/ от там се качихме на корабче и се разходихме из пристанището.Разходихме се по Ла рамбла, където обядвахме и от там пеша до Монтжуик. Вечерта се надявахме да видим магическите фонтани, но се оказа, че не ги пускат всеки ден. На информация ни казаха, че ги пускат след четвъртък. Вечеряхме и се прибрахме. За следващите 2 дни бях взела билети за туристическите автобуси. Направихме първо по една обиколка и с трите линии, а след това слизахме за да се разходим или поснимаме. Вечерта се разходихме по плажа.

# 127
Здравейте,
През август сме на круиз, който започва от Барселона и един ден преди това ще останем в града. Нашият хотел е на 10 минути от пристанището , на уличка пресечка на Ла Рамбла. Имаме желание да отидем до хълма Монтжуик, да видим испанското селище. Как стигнахте пеша? Много ли е пътя? Вие бяхте ли там? Какви са ви впечатленията? Ние за втори път ще бъдем в града, така че най-известните неща вече сме ги посетили. Освен това сме с дете на 11 години. Много исках да видим фонтаните, но и аз разбрах че работят след четвъртък, а ние ще бъдем във вторник. Много се учудих, такъв град и такъв график, но.... Ще ви бъда благодарна за всяка информация.

# 128
Ние се качихме с автобус до Монджуик и после пеша надолу разгледахме забележителностите. Шоуто на фонтаните не можахме да разгледаме, защото беше по график в петък и имаше страшна буря.
Сега проверих в интернет и за август графика на фонтаните е от сряда до неделя.

# 129
Нашият хотел е на 10 минути от пристанището , на уличка пресечка на Ла Рамбла. Имаме желание да отидем до хълма Монтжуик, да видим испанското селище. Как стигнахте пеша? Много ли е пътя? Вие бяхте ли там? Какви са ви впечатленията?

И нашия хотел беше близо до Ла Рамблата и до пристанището. Щом сте с 11 годишен младеж ще му е интересно с въжения лифт от пристанището до подножието на крепостта. Може и с фонкуляр (или нещо подобно) от спирка Ла Паралел на Л3 на метрото и от там с по- малкия лифт пак до крепостта.
После до селото си е поне час ходене, но пък по пътя виждате олимпийския стадион

# 130
До Монджуик най-лесно се стига с автобус 150 от площад Испания - градски транспорт си е.

А аз влязох набързо да препоръчам едно заведение - аз лично не съм ходила по време на моето посещение, но сега организирах екскурзията на моите родители и те са го посещавали почти всеки ден - очаровани са от обслужване и храна, освен това е било доста евтино и много държаха да му направят реклама хората Simple Smilehttps://www.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g187497-d717389-Re … na_Catalonia.html

# 131
Еее супер, Силви. Близо ще е до нашата квартира, ще го посетим.  bouquet

# 132
Колко време да отделя на Тибидабо ? 1 час път на отиване, няма да влизаме в парка, само ще разгледаме църквата  newsm78

# 133
Много е хубаво на Тибидабо. Ние разгледахме църквата, паркът не работеше, но имаше виенско колело и още една люлка, които работеха и се качихме на тях - те са бързи за по 2 минути. Стават много хубави снимки Simple Smile  ние поседяхме ок 2 часа горе, обядвахме и се наслаждавахме на гледките.
Завиждам ти, че си там   Hug

# 134
...
Завиждам ти, че си там   Hug
Не сме още там -  след точно месец пътуваме. Сега чертая плановете, май за всичко, което планувам да посетим трябва да отделя по около 2 часа  Joy

Общи условия

Активация на акаунт