Барселона - тема 8

• 130 601
  • 886
  •   1
Отговори
# 105
"Далаверата" от priority boarding  е най- вече във втората чанта. Аз също се замислям дали да го платя, защото планирам връщане с Раян, а там както знаете багажът е повечко. Simple Smile
А дали мога да го добавя след като чекирам билетите или трябва преди това ? И аз предимбо заради чантата му се точа..  Joy

Ако добавиш след като се чекираш, трябва после пак да се чекираш, за да се отрази на резервацията

# 106
Някой засичал ли е, след колко време излизат багажите от полета, който пристига в 20,50 в Барселона, че правя едни сметки, да хвана последния автобус, но той тръгва от Терминал 1. Има ли някой опит с трансфера между терминалите, да ми каже, къде точно тръгват?

# 107
  • В Града на липите
Здравейте,  Hug първите два дни сме си купили онлайн, билети за туристическия бус, и нещо не мога да се ориентирам за червената линия.
Искаме на втория ден първо да отметнем Монжуик. Тази линия, заобикаля ли го, или можем да се качим там с този бус?
Видях, че обикновено изходната точка е или площад Испания, или панорамния лифт. Но ако от площад Испания се качим с някой автобус до горе, после пак ли трябва да слезем по същия начин, за да минем червената линия?
Синята ми е ясна  Grinning обаче червената нещо ме затрудни.

# 108
А как се предпазихте от прословутите джебчии- факири?

# 109
Никой в темата не се е " похвалил", че са го ограбвали. доста приятели пътуваха напоследък, ние също- не сме имали проблеми. Просто, като навсякъде си пазим чантите/ раниците.

# 110
  • In the shadows of my mind
Записвам се да ви чета. Юни месец летим до Барселона и от там - към Санта Сузана за кратка почивка. Докато сме в Санта Сузана мисля 1 или 2 дни да идем до Барселона да разгледаме и да се разходим.
Чета на няколко места за трансферите и все още не ми е много ясно всичко, но ще продължа и ще пиша пак по-конкретно Simple Smile

# 111
  • София
Здравейте,  Hug първите два дни сме си купили онлайн, билети за туристическия бус, и нещо не мога да се ориентирам за червената линия.
Искаме на втория ден първо да отметнем Монжуик. Тази линия, заобикаля ли го, или можем да се качим там с този бус?
Видях, че обикновено изходната точка е или площад Испания, или панорамния лифт. Но ако от площад Испания се качим с някой автобус до горе, после пак ли трябва да слезем по същия начин, за да минем червената линия?
Синята ми е ясна  Grinning обаче червената нещо ме затрудни.

Точно червената линия спира там. Peace Слизате на спирката след Олимпийският стадион до Телеферико и от там вземате лифта до крепостта. Peace

ние ползвахме тази фирма този път.

Имахме отстъпка за лифта с книжката, която дават при купуване на билетите. 2 евро. Peace
Взехме си билети за автобуса за 2 дни -39 евро на човек. Simple Smile

За откраднати документи, като стана дума.... Даваха напътствия в слушалите на автобуса, който обикаля забележителностите на града, че не е нужно да носите никакви оригинални документи никъде с вас. Достатъчно е да имате в себе си ксерокопие на лични карти, паспорти. С цел сигурност.

Намерих и схемата на червената линия:
https://www.barcelonabusturistic.cat/en/rutes/-/rutes/vermella
 Simple Smile

# 112
Никой в темата не се е " похвалил", че са го ограбвали. доста приятели пътуваха напоследък, ние също- не сме имали проблеми. Просто, като навсякъде си пазим чантите/ раниците.
Едната девойка от нашата група остана без телефон около Саградата, за съжаление не усети как и кога точно изчезна телефона -  паднала батерията  и го прибрала в раницата ...

# 113
  • В Града на липите
Точно червената линия спира там. Peace Слизате на спирката след Олимпийският стадион до Телеферико и от там вземате лифта до крепостта. Peace

ние ползвахме тази фирма този път.

Имахме отстъпка за лифта с книжката, която дават при купуване на билетите. 2 евро. Peace
Взехме си билети за автобуса за 2 дни -39 евро на човек. Simple Smile

Намерих и схемата на червената линия:
https://www.barcelonabusturistic.cat/en/rutes/-/rutes/vermella

Благодаря  Hug

# 114
Платих ПРИОРИТИ-то, няма какво да му мисля. Ръчен багаж и дамска чанта, все ще си побера багажа някак.  Laughing
Ще имаме на разположение 4 дни в Барселона(4тия непълен - вечерта летим). Местата, които съм набелязала са: Камп Ноу, Зоопарка, Парк Гюел, Аквариума, Фонтаните, къщите и Саграда фамилия ще видим само отвън. Евентуално ми се иска и до Тибидабо да се качим, но не знам дали ще смогнем. Разходки по плажната, ЛаРамбла и Бари Готик. Как ви се струва, изпълнимо ли е ? Чудя се как да ги групирам по дни, така че да не е прекалено. Ще се радвам на всякакви съвети.  Hug

# 115
  • София
Повече от изпълнимо. Даже ще ви останат 1-2 дни за запълване. Simple Smile

# 116
  • София
Някой засичал ли е, след колко време излизат багажите от полета, който пристига в 20,50 в Барселона, че правя едни сметки, да хвана последния автобус, но той тръгва от Терминал 1. Има ли някой опит с трансфера между терминалите, да ми каже, къде точно тръгват?
Ние бяхме само с ръчен багаж, но докато 4-мата минахме през ВС-то и багажът на другите дойде. За кой автобус говориш? Ако е за Аеробуса, доста близо е.

# 117
Биби, говоря за един местен селски рейс, който тръгва от терминал 1. Букнала съм един хотел, уж до летището да е близко, защото на третия ден рано сутринта летим за друго място. Като тръгнах да търся придвижване до него се оказа, че има удобни връзки за навсякъде, но само не и до летището - такси или трансфер, че пък сме и 5 човека. Сега сърцето ме боли за цените на трансфера, но в момента вече цените в Барселона са меко казано шокиращи и дори да добавя цената на допълнителните разходи, пак не мога да намеря близък по цена хотел. Ама пък на това село ли е, квартал ли е на Барселона му изучих транспортните връзки от-до и вече съм факир и на двата сайта на градския им транспорт Joy

# 118
Използвал ли е някой Locker на площад Каталуния? Всеки куфар в отделна касетка или 2-3 в една голяма?

# 119
Остава месец до пътуването ни. Започнах лека, полека подготовка, понеже имам само по няколко часа свободно време вечер започвам от сега  Simple Smile Съответно почват и въпросите  Joy
Докато четях старите теми съм си копирала това :   До Камп Ноу ходят: метро - linea 5 (синя) - спирка Collblanc или Badal, linea 3 (зелена)- спирка Les Corts или Maria Cristina.
Aвтобус - 7, 15, 43, 67, 68, 74, 75, L12, L50, L60 e L62.
Tрамвай - T1, T2, T3 - спирка Palau Rejal

В сайта на стадиона ми препоръчва автобус 67, а гугъл мапса ме съветва автобус 54...
Началната точка е пл. Каталуня. Някой, минавал вече по този път да сподели с какво е стигнал до стадиона.  Wink Wink

Общи условия

Активация на акаунт