Барселона - тема 8

• 130 537
  • 886
  •   1
Отговори
# 60
http://com-shi-va.lameva.barcelona.cat/en/planifica_la_teva_ruta … dioGroup1=TRANSIT
Аз си планирах по този сайт

Като цяло май няма транспорт, който да те спре пред парка. С 24 го дават сравнително малко пешеходното разстояние само 300 м.

# 61
  • Milano
Здравейте,
Моля да ми подскажете. С автобус 24 от пл. Каталуния се стига до Парк Гюел, както тук многократно е споменавано. Погледнах спирката на автобуса при парка и ми се струва, че е доста странично разположена. Там има ли вход или се налага да се обиколи около парка до централния вход ?

Има вход, има и каси, перфектна е тази спирка (вместо да се катериш по баира след метрото).

Точно си зад къщата на Гауди.

# 62
Има и автобусчета от метрото до долния вход на парка

(regina di cuori, ще ходим ли на Балеарските това лято?  Mr. Green)

# 63
 bouquet

Благодаря ви за всички отговори!

# 64
  • София
Четох противоречиви мнения за Hop on/of  автобусите vs придвижване с метрото...
Какъв е вашият опит и кое бихте ми препоръчали?
Ние комбинирано. Предимствата на туристическите автобуси за мен са четири:
1. Виждаш повече места, защото ги подреждаш съобразно маршрута на линията и интересите си.
2. Виждаш града отгоре, щото с метрото си под земята. Wink
3. По-малко е ходенето, което е голям +, ако си с деца
4. Научаваш по нещо ново за обектите, защото има аудио гид.
Единственият минус според мен е цената.

# 65
http://com-shi-va.lameva.barcelona.cat/en/planifica_la_teva_ruta … dioGroup1=TRANSIT

Като цяло май няма транспорт, който да те спре пред парка. С 24 го дават сравнително малко пешеходното разстояние само 300 м.

Чудесна идея, но не ми е ясно как освен с ръчно въвеждане на координати да задам начална и крайна точка. Не ми разрешава просто да кликна върху картата.  Embarassed

# 66
Може да правите маршрут с гр.транспорт и с google maps

# 67
  • Milano
Има и автобусчета от метрото до долния вход на парка

(regina di cuori, ще ходим ли на Балеарските това лято?  Mr. Green)

Брадли, ние си знаем - никаква реклама. Laughing

Не, тази година на друго място.

# 68
Здравейте, в събота пътуваме за Барселона, но проблема ми е, че самолета каца на Жирона. Как може да се предвижим до центъра. Все още не съм резервирала хотел, приемам съвети за хотел или апартамент за 4 човека

# 69
Здравейте, в събота пътуваме за Барселона, но проблема ми е, че самолета каца на Жирона. Как може да се предвижим до центъра. Все още не съм резервирала хотел, приемам съвети за хотел или апартамент за 4 човека

Има автобус от летището до гара Estacio Nord , от там си хващате метро, мисля че беше 25 евро двупосочния билет

Брадли, ние си знаем - никаква реклама. Laughing

Не, тази година на друго място.

Добре  Laughing

# 70

Чудесна идея, но не ми е ясно как освен с ръчно въвеждане на координати да задам начална и крайна точка. Не ми разрешава просто да кликна върху картата.  Embarassed
Не знам дали ти разбрах правилно въпроса, но вместо да изписваш кординати си изписваш името на начална и крайна точка

# 71
  • София
Ние пътуваме днес за Барселона! Hug

Вашите напътствия в началният пост ми помагат страшно много! Благодаря за положеният труд! bowuu bouquet
Бяхме там преди години, но сега пътуваме в комплект с децата и ми се щеше да си преговоря някои неща. Simple Smile

# 72
Благодаря за указанията за маршрути с градски транспорт!  bouquet

# 73
Преди време се похвалих, че скоро пак ще ходя в Барселона.
Моля за вашите съвети.
Трябва да предложа бус тур за 3-4 часа.
Бихте ли си казали мнението за места и последователност?
Основните точки са Монджуик и прилежащите му обекти, Тибидабо и евентуално плаж и пристанище.
Хотела ни е на площад Каталуня. Мисля си , че можем с бусчето да минем и слезем и на къщите на Гауди на пасаж де Гарсия.
Какво още и как да вмъкна?

п.п. Как ви се струва долния маршрут? Няма да се влиза по обектите, може да се слезе, но без посещения на този тур.  Приемам всякакви коментари и препоръки:

Plaça de Catalunya
   Passeig de Gràcia( Casa Batlo, Casa Amatller,Casa Milla)
   La Sagrada Familia
   Hospital de la Santa Creu i Sant Pau
   Park Güell  - може да се пропусне, тъй като няма да влизаме.
   Tibidabo
   Montjuic  обиколка на всички прилежащи обекти
   Port Vell  какво още тук?

Последна редакция: ср, 10 май 2017, 19:00 от gerka

# 74
gerka, Плаца Испания на мен много ми хареса, може да го включиш например на огиване към Монджуик bouquet

Общи условия

Активация на акаунт