Барселона - тема 8

• 130 566
  • 886
  •   1
Отговори
# 75
gerka от пристанището задължително отидете до Парк Цитадела и Триумфалната Арка и от там през готическия квартал пешком бавно и славно до пл. Каталуния

И аз съм за пл. Испания и магическите фонтани в близост

# 76
Благодаря за отговора, другият ми въпрос е в кой квартал е добре да резервирам хотел или апартамент. Интересува ме да е в центъра с удобни транспортни връзки или на пешеходно разстояние. Hug

# 77
Верка, вие бяхме в апартамент на една пряка на Ла Рамбла. Беше много удобно място и На 5 мин имаше метростанция.

# 78
Как седи въпроса с WiFi-то в Барселона ?Четох, че имаFree WiFi spots на доста места в града, какви са вашите наблюдения ?

# 79
Надито, има wi fi Simple Smile

# 80
# 81
А как стои въпросът с обществените тоалетни(това си е важна необходимост по време на дългите разходки😀)?

# 82
Зори, не си спомням да сме имали проблем с намирането на място... за разлика от Мадрид, където търсехме KFC или Макдоналдс.

# 83
Случайно някой да е пращал пощенски картички от Барселона към България ?

# 84
А как стои въпросът с обществените тоалетни(това си е важна необходимост по време на дългите разходки😀)?

На всички ключови обекти има и то безплатни

# 85
Здравейте, Може ли по-подробно да опишете вашите впечатления от испанското селище. Ще бъде ли интересно на 12 годишно момиче? За нея е много интересно ако има работилнички за стъкло, магазинчета за стъкло и т.н. С какво пътувахте до там? Последен въпрос-използвали ли сте обществен трезор за куфари? Някъде из форума четох, че задават този въпрос, но сега не мога да намеря къде. Помощ.

# 86
  • София
Toчно работилничка за стъкло има в Испанското село. На мен ми беше интересно. Ние ходихме пеша от пл. Еспаня.
За багажа има локър на пл. Каталуня http://lockerbarcelona.com/en/map.html , но не сме го ползвали.

# 87
  • София
На мен и на нашия 13-годишен Испанското село ни хареса. Работилничката за стъкло е интересна - ние гледахме как се правеше конче. Може да се закупят различни стъклени сувенири.
До там стигнахме с автобус 150 - на слизане от хълма Монтжуик. Същия автобус може да вземете и от пл. Еспаня.
Локъра, който ние ползвахме, е близо до пл. Еспаня. Намира се на Carrer de Llança, 13 -
https://www.google.bg/maps/place/Carrer+de+Llan%C3%A7a,+13,+0801 … 1487577,17z/data=!3m1!4b1!4m5!3m4!1s0x12a4a27bf38bb389:0x6bb5ef180e52f19!8m2!3d41.375832!4d2.1509464
Много близо там е спирката и на автобус 46, с който се стига до летището.

# 88
Супер. А има ли други работилнички? Нали може да се купуват сувенири от тях? Такива работилнички посетихме в Малта. Бяха голяма атракция за по-големи деца и все пак деца.

# 89
Благодарности.

[/quote]

Общи условия

Активация на акаунт