Барселона - тема 8

• 131 051
  • 886
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Здравейте! Обмислям еднодневно пътуване до Билбао, докато сме в Барселона. С основна цел Гугенхайм. Някой с лични впечатления от града?
И препоръки за пътуването - аз останах с впечатление, че самолетът е оптималния варинат.

Последна редакция: вт, 27 мар 2018, 15:35 от Rumya

# 706
  • Germany
Няма какво да ви притесняват последните събития от Барселона. Вчера се върнах от там, и даже не усетих, че нещо се е случило. Освен, че попаднах на няколко протеста, които така и не разбрах за какво са, но по никакъв начин не са ми пречили на обиколките на града.
В момента е извън сезона и е много приятно за разходки. Времето е топличко, приятно, особено, ако идвате от студена Германия. Заради великденските ваканции има доста ученически групи по забележителностите, затова препоръчвам по-ранни часове да резервирате, за да не ви е напрегнато. Преди 12 години Барселона ми изглеждаше по-различна, сега личи, че доста от туристическите обекти са поизхабени и не толкова добре поддържани, но за сметка на това доста от цените на туристическите места са силно завишени. Аз лично бих си спестила Испанското село, абсолютно безсмислено дадени пари за мен. Правят ремонт на централния площад, а повечето от къщите, които трябва да бъдат типични къщи, са преустроени в действащи заведения с двойно по-високи цени от тези в града. Единствената работеща атракция беше стъкларската работилница, но бутането с група ученици ми дойде в повече. Няма добра видимост, и трябва доста да чакате за добро място, ако искате да видите как се обработва стъклото. Аз си представях нещо като Етъра, но истината е, че Етъра е на светлинни години напред от испанското село.

За Саграда Фамилия бях взела билети с аудио гид, но истината е, че обясненията са доста дълги като време, с твърде много религиозна терминология, и след първите три загубих интерес. Просто го споменавам, защото за мен повече от един аудио гид на семейство не е необходим.

В Началната информация за нощно придвижване до летището може да се отбележи, че и автобуси с номера  N16 до Т2,  N17 до Т1 и 65 до El Prat, пътуват до летището, като всички пътуват на интервал от 20 минути, като не се застъпват. Всички минават през Пласа Еспаня. Гугъл мапс се оказа много точен ориентир в разписанието на автобусите, но и на всяка спирка има табели с часовете на пристигане. Особеност при пътуване нощно време е, че трябва да махнете на автобуса, за да спре Laughing, иначе може да си мине покрай вас и да се чудите, защо ви е оставил.

Желая на всички много позитивни емоции в този уникален и много близък до сърцето ми град. Пийте вино, яжте тапас и иберийски специалитети и се радвайте на Барселона!

# 707
  • Морска приказка
Няма какво да ви притесняват последните събития от Барселона. .....

Желая на всички много позитивни емоции в този уникален и много близък до сърцето ми град. Пийте вино, яжте тапас и иберийски специалитети и се радвайте на Барселона!

Много ми беше полезен коментара ви Simple Smile. Да попитам, почти съм сигурна в отговора, но аудио гид за Саградата, на БГ предлагат ли?

# 708
  • Germany
Не, няма български, но има основните езици - руски, английски, немски френски и не помня още какво. На сайта при покупката излизат възможните варианти и си избираш какъв език искаш, но при получаване на аудио гида можеш да промениш езика.

Другото, което за мен беше интересно в Саграда фамилия беше един малък киносалон в музея. Беседата е на испански и почти нищо не разбрах, защото не знам езика, но от показаното става ясно, какво се предвижда още като строителство по Саграда фамилия, как ще изглежда, истории по изграждането , изобщо, беше интересно дори да не знае човек испански. Препоръчвам, около шест седем минути е филма и после се повтаря, но си струва.

И за да не съм съвсем спам, да препоръчам и две-три места за хапване. Като чревоугодник и човек, който обича да пробва кухнята на местата, където е, харесах две места най-много, а доста обиколих.

Ако сте на разходка покрай морския бряг и Барселонета, заведенията около брега на първа линия са много скъпи и предимно само с туристи. Бутилка вино започва от 35 евро, това като ориентир.
Докато се мотахме из малките улички, попаднахме на едно много шумно място, само испанци, имат салон вътре и навън, на самата улица маси, глъчка, народ, веселба, имаше и опашка от чакащи, но само с питането ни настаниха на централна маса и ни събраха погледите Joy, като настаниха седящите до момента местни на бара, за да ни настанят нас. Сервитьорите са мъже на възраст 50-70 години Satisfied, обаче са толкова мили, организирани и оправни, че всички са настанени и нахранени в рамките на 5-10 минути. Много малко място, на пръв поглед даже мизерно, не очаквайте лукс изобщо, обаче всичко, което ядохме като риби, скариди и морска храна беше много прясно и много вкусно, и най-вече на съвсем нормални цени. Но лудницата, високите разговори и веселбата са на ниво. Ако търсите спокойно и луксозно място, то тази таверна не е за вас. Трима души с храна и напитки платихме около 50 евро, като въобще не сме се ограничавали.  Мястото е Таверна Иберия, има менюта и на руски, немски, английски, както и реални снимки на ястията, и си струва изживяването, ако обичате автентична храна и атмосфера.

Ако сте в района на Raval, близо до метростанция Паралел, има една пешеходна уличка, с малки заведения по цялата й дължина, предлагащи предимно бира, вино и тапас. Масите са на улицата, отопляват се с газови фенери, които между другото доста топлят, или си намирате място на бара. Избирате си тапас от наличните на бара, като често носят и прясно приготвени топли тапас. Цената на бройка е 1 евро, означени с обикновени клечки за зъби, и 1,80 евро за цветните клечки. Много вкусно е всичко, бирата е страхотна, виното не ме впечатли, коктейлите са чудо. Накрая плащате, като броят клечките в платата пред вас Laughing Цялата улица е с такива заведения, спокойно е, приятно, но моят фаворит е La Tasqueta De BlaiТапасите са предимно с месо и риба, но има и доста веган предложения, така че пробвайте. До тази таверна като десерт може да си вземете превъзходен сладолед или палачинки и вафли от верига за сладолед Dino. Сладоледът навсякъде в Барселона е 2,50 евро за топка, но в Дино е най-хубавия за мен. В горния край на улицата посока пласа Еспаня има и пица, и паея, както и много магазинчета за плодове, предлагащи пресни нарязани плодове на супер цени, по-добри от Ла букерия. Просто погледнете.

Ако ви е дошло в повече автентичното в кухнята, то последният етаж, както и подземното ниво на мола на Пласа Еспаня предлагат огромен избор от заведения, включително и ресторант от веригата Хепи. Гледката от терасата на покрива е уникална, само заради нея си струва да се качите до там. Доволни сме от атмосферата и обслужването. Рамбла и околностите й нещо не можа да ме впечатли този път и не попаднах на добро място за хапване.

Дано не съм досадила много Blush Още веднъж хубави емоции в Барселона и се наслаждавайте!

Последна редакция: вт, 27 мар 2018, 21:49 от kovatcheva

# 709
  • До морето
За тура на стадиона -хубаво е да е в отделен ден, за да видите всичко. Ако е в деня на мача, ще видите само музея (коета не е малко), но няма да ви пуснат на самият стадион, няма да разгледате долу помещенията, съблекалните на отборите, да седнете на креслата им. Всичко това в дните с мачове е заключено.
Имате достатъчно време, идете отделно.
Аз препоръчвам Хоп Он-Оф автобусите, особено с дете. Вземете си двудневни карти (онлайн са по-изгодни) и обиколете всички маршрути. Всички атракции ги има систематизирани и е много удобно. Така за 2 дни ще сте обиколили 80%от това, което искате да видите, на третият ден ще посетите, това, което е останало от програмата и в останалото време просто ще се разхождате безцелно из града и ще му се наслаждавате.

# 710
Здравейте! Обмислям еднодневно пътуване до Билбао, докато сме в Барселона. С основна цел Гугенхайм. Някой с лични впечатления от града?
И препоръки за пътуването - аз останах с впечатление, че самолетът е оптималния варинат.

Здравейте!
Билбао определено си заслужава да се види. Не е особено популярен у нас.
Относно музея Гугенхайм, по препоръка на домакинята ми в Билбао (местна жителка), не си заслужавало да се влиза вътре, отвън си струвало да се разглежда сградата. Същото сподели и словенска мениджърка от туризма, която правеше опознавателно пътуване на Северна Испания. Разбира се, ако много държите да посетите музея, направете го. Пред музея се намира Пупи, от друга страна на сградата се намира фигура на огромен паяк Simple Smile
Приятни часове в страната на баските!:-)

# 711
  • Варна
Да кажа на търсещите билети, че има добри цени на Райън 16ти Август отиване и около 25ти връщане

# 712
Здравейте.
Пиша ви след пътуването ни до Барселона.
Изказвам благодарност на всички, които са допринесли за обширната информация, от коато се възползвах, за да бъде престоят ни в този прекрасен град още по-приятен.
Може би единственото ни разминаване с набелязаните за виждане неща беше светлинното шоу на фонтаните.
Бонусът ни пък беше неочаквано посещение на мач на Барселона. Сбъдната мечта за нас, но и радост за дребната, защото не беше ходила на подобно представление. Понеже нагоре имаше въпроси относно билетите, на сайта на ФК нормалните (не ВИП) за мача с Рома ги пуснаха една седмица преди мача. Бяха разпръснати в секторите и се разделихме на две места, за да подсигурм сигурност за малката вече фенка.   
Поради това че атракционите на Тибитао работят само събота и неделя, явно ще трябва пак да ходим, защото не ни остана време.
В Готик квартала с удоволствие бих се забубила за една година.   

# 713
Има ли някой в момента там? Странна ми е прогнозата за времето - максимални градуси дават 15-17 за следващите няколко дни, а тук са 22.

# 714
 случва се, пролетта е доста променлива

испанските сайтове даже дават и 13-14 максимални следващите дни

# 715
Mometo*, не е странна температура. И в друг път в БГ е било доста по - топло от тук по това време. Духа студен вятър и ако не е той, е топло и приятно. Има голяма разлика между 20 градуса в Барселона и същите градуси в София. Много често, когато споделя, че зимата тук е 12 градуса в БГ ме питат каква зима е това. Ами зима е, доста е студено и ветровито, трябва си дебело яке.

# 716
така е, веднъж бях във Валенсия февруари, термометрите показваха 12-14 градуса през деня, но вятърът беше смразяващ

# 717
  • Варна
рони, благодаря за споделеното! Защо се се разминахте с фонтаните? Да не би нещо да не отговаря работното време, посочено на сайта?

Danili, приятно изкарване на вас! Ще споделяме впечатления после.
Ние в голям филм се вкарахме с този мач... Смениха датата, изместиха го за предния ден, точно когато летим, че и часа смениха и посещението стана мисия невъзможна. И се наложи  да купуваме нови за самолет... ама здраве да е! Дано мачът си струва!  Money Soccer
Престоят ни се удължава с един ден и може би ще го използваме за Монсерат или Порт Авентура. Знам, че са много различни Sweat Smile Ако можем, бихме ги посетили и двете!

kovatcheva, много полезна информация, благодаря! Аз имам един приятел в Барселона, който като опция за придвижване от летището до пл. Испаня ме съветва да избера А2. Кацаме късничко, 21,20ч. ако няма закъснение.

# 718
  • Морска приказка
mar4ela5 Благодаря, приятно изкарване и на вас Simple Smile
Вече времето наближи и начертавам маршрутите, като планирам повечето билети да купим онлайн. Искам да попитам, който е ходил до манастира Монсерат, колко време да отделим за там? Ще ни стигне ли половин ден, ако тръгнем рано. Идеята ми е след обеда да разледаме Хълма Монтжуик и Испанското село. Дали ще успеем да съчетаем всичко в един ден?

# 719
  • София
Не мисля, че ще ви стигне половин ден за Монсерат. Пътят не е толкова дълъг (около 1 час в посока от пл. Испания), но си има чакане за лифта, за влака, на място се обикаля, снима, хапва.
Може би евентуално само с Испанското село можете да го съчетаете, защото е близо до пл. Испания.

Общи условия

Активация на акаунт