Библейско име за момче

• 19 328
  • 67
  •   1
Отговори
# 30
  • Countryside
Гласувах за Матей. Сава, Илия и Ангел също ми харесват.

# 31
От изброените Матей ми харесва най-много. Иначе тъкмо щях да си предложа моя фаворит и видях, че е споменат на предишната страница  Embarassed Дамян планираме да се казва и нашият син.  Flutter

# 32
Гласувах за Тома, Сава и Матей. Харесвам също и Симеон, Филип и Марк. Предлагам и по-нестандартното Йонатан.  Peace

# 33
Матей и Лука  Heart Eyes
Също харесвам Давид,Ноа и Марк. Heart Eyes

# 34
 Матей, Тома, Захари

С последното име познавам едно малко сладко и многообещаващо ясленче Simple Smile

# 35
Гласувах за Ангел и Тома. Давид също ми харесва като име.  Peace
И ние чакаме момченце през август така ще следя, може нещо да си открадна.  Mr. Green

# 36
  • Сопот, Пловдив
Матей ми е абсолютния фаворит сред всичко изброено.

# 37
Покрай една друга тема попаднах на инфо за значението на имената. Ето за някои библейски:

Авакум – борец
Авел – преходен
Аврам – баща на много потомци
Адам – човек
Гаврил – крепост или воин на бога
Давид – възлюблен
Дамян – победител
Даниил – божи съдник
Елисей – бог спасява
Захари – бог си спомня
Йоан – бог е милостив или божия благодат
Илия – сила божия
Исак – бог се смее
Исай – бог помага
Йоаким – бог въздига
Йов – голямо желание
Йордан – на реката Йордан
Йосиф – бог добавя
Лазар – бог помага
Марко
Михаил – равен, подобен на бога
Натанаил – даден от бога
Ной – утеха
Рафаил – бог лекува
Сава – събота
Самуил – измолен от бога
Тома – близнак

# 38
Елисей е супер,но ако трябва да съм честна дори аз не съм толкова смела да си кръстя детето така(то не,че е до смелост,ама все пак е твърде странно,особено за момче).За момиче може по-нестандартно име,но за момче поне според мен е хубаво да не е нещо много изчанчено.

# 39
Без да искам съм улучила водещите три резултати в анкетата.

# 40
Благодаря, не съм запозната с точните значения на имената. А бих искала името да има силно и дълбоко знчение. Да не е измишльотина  Mr. Green

Много  ми харесаха значенията на Дамян, Елисей (не го намирам за нестандартно), Захари, Илия, Лазар, Натанаил. Всъщност Натанаил си е Божидар. А Николай също знам, че означава победител, както Дамян. Много интересно.
А Сава знаех, че означава мъдър, мъдрец.

А името Емил свързано ли е с Библията и дали не произлиза от Емануил или от Емилиян  newsm78 . Днес ми го предложиха, но не съм запозната със значението и произхода му. Емануил или Емануел също ни допадат. Емилиян обаче не.

# 41
  • Пловдив
Матей, Гавраил, Давид, Филип

Гласувах за Илия и Матей, макар, че честно да си кажа, нито едно име не ми допадна. Но Филип ми звучи доста добре Simple Smile

# 42
Николай е от гръцки произход, не е библейско (еврейско) име.
Друг е въпросът, ако ще избирате сред църковните имена като цяло – тогава могат да се включат и тези с латински и гръцки произход.

# 43
Емил, Емилия,-латински произход, означава съперник/ца.

# 44
За втори път се включвам в тема в която се твътди, че Емил означава съперник. Името Емил няма нищо общо с Емилиян.

от староеврейски се превежда като "непорочен" и няма нищо общо с името Емилиян, което е с латински корен и означава "съперник".  Това го копнах от интернет.

Обожавам името Емил и за това се включвам  Grinning Имаме и семейна история и избора на това име.

Иначе гласувах за Илия, Ангел и Захари. Но като цяло всички имена ми харесват, детето ви ще има красиво име, което и да изберете.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт