Аборт в днешно време

• 46 332
  • 672
  •   1
Отговори
# 450
  • София - Варна
Това за въпроса на ЖК и аз съм си го мислела. Имам приятелка с аборт, която сега роди детенце от друг мъж, та тя не му е казала за аборта и някак той не е разбрал и от ЖК. Ходила е първия път без него ли не знам.

# 451
  • Варна
Това за въпроса на ЖК и аз съм си го мислела. Имам приятелка с аборт, която сега роди детенце от друг мъж, та тя не му е казала за аборта и някак той не е разбрал и от ЖК. Ходила е първия път без него ли не знам.

Най-вероятно е ходила сама.Моя мъж дойде с мен само когато гледахме пола,иначе не е идвал,за какво ми е Rolling Eyes

# 452
Няма нищо срамно в аборт, когато е допуснато случайно зачеване , или от случаен осеменител.
Много по-позорно е да се гледат нежелани деца , когато родителите не са осъзнали необходимостта , потребността и желанието да бъдат родители.
Винаги е имало средства за сексуална култура/ лекции, източници , учебници/. Толккова ли е трудно една жена да познава тялото си , да следи цикъла си и да знае опасните дни зазачеване по време на овулация. И аз съм потресена от всичко , което чета. Shocked

# 453
Сирен, моя колежка, преди почти 30 години,бе принудена от майка си да направи аборт тъкмо по тая причина- произход на момчето.  Е, после пак се ожениха. Само че този път се наложи серклаж на мат.шийка, за да износи новата бременност. А момчето завършваше висшето си образование. И беше спретнат и възпитан млад човек. Тъй че е добре да не сме толкова категорични.

# 454
  • София

Мои познати също с години се "пазят" с прекъснат акт, но се случва все в един момент да не предпази.

Не се случва, от собствен опит го казвам.
Стига да не си организираш "случка" след запой. Mr. Green

# 455
  • София

Хубаво, де, на женска консултация, от какъв зор се води мъжа? newsm78
От пусти мерак да не се остави нещо да не съпреживее ли?

Както мъжете си имат техни тайни, така е нормално и жените да имат своите.
От какъв зор ще ги осведомявате за миналия си интимен живот?

# 456
Ми водиш го, да си види чедото на ехографа. На мен всъщност ми се е случвало да ме питат не само при първото попълване на документи, ами и при Фетална морфология, където си водиш таткото, защото е интересно. И може да се случи лекарят случайно да запита- коя поред бременност, как завършиха другите...ей такива неща.

# 457
  • София
За мен си е инфантилно да водиш таткото на консултациите- това са си рутинни действия по проследяването на бременността, а не представление.

# 458
  • Вестерос
Никога преди не съм се интересувала коя от познатите ми има аборт. След моят установих, че като споделя, разбирам, че масово край мен жените имат. Дали и бил медицински или по желание не съм разпитвала, но доста голям процент жени просто не говорят за това Peace

# 459
Да, ама е приятно и позитивно. Ние сме от друго поколение, правим го. По принцип за по-старите поколения нашите действия може да изглеждат инфантилни, обаче пък е приятно. Да не говорим, че в 21 век си е точно представление- не го водя да гледа как ме мерят с шивашки метър, но виж за ФМ си е интересно, защо да не види.

# 460
  • Beyond the stars
А защо трябва да се крие от настоящия ?  newsm78
В смисъл - абортът не би следвало да е нито нещо срамно, нито грешно, нито подсъдно .. по същия начин както и фактът, че си имала интимен живот преди него.  Просто част от миналия ти живот.

# 461
Защото инстинктивно оставя неприятен вкус в устата. Колкото и човек да е подкован от обществото на рационални ниво, че "абортът е въпрос на личен избор", все пак е смесил съдбата си с тази жена и сега изведнъж вижда, че има тайни в миналото, които може да са релевантни в бъдеще. Може и да не са...ама ще си има едно наум.

Абортът е от тия неща, дето уж не са срамни, ама по-добре да си мълчим. Не е за гордост...

# 462
Имам у дома медицински документ, който е закачен в медицинския картон на сина ми, и се казва "История на раждането". Там първата точка, след името на майката е: "Бременост на майката поред:...... броя в това число завършили а) с аборт по желание ... броя; б) с аборт по медицински причини ... броя; в) с живо раждане ... броя; г) с мъртво раждане ...броя" След това вече са данните за конкретното раждане - дата и начален час, метод на раждане, час на самото раждане, параметри на бебето - пол, ръст, тегло, здравословна информация, медицински екип...

Не виждам как бих скрила това от семейството си, този документ дори не е в моя картон. Вие нямате ли такъв документ  Thinking

# 463
  • София
Толккова ли е трудно една жена да познава тялото си , да следи цикъла си и да знае опасните дни зазачеване по време на овулация. И аз съм потресена от всичко , което чета. Shocked
Аз съм на 40 г. и явно не познавам тялото си. Идея нямам кои са опасните ми дни. След като забременях, мислейки си, че съм в най-безопасния момент, не мога да разчитам на едното познание.  Wink

Бърдс, нямам такъв документ. Но и аборти не съм имала, така че не съм се заглеждала къде и какво пише. Убедена съм, че повечето жени не казват истината при ходене в ЖК. Говоря за тези, които са правили аборт и не желаят мъжът им да знае за това.

# 464
А, да, сетих се, че и в родилния дом ме изпитваха за брой на бременности и изход.

Сега вече с малко по-голяма точност мога да определя опасните дни. Обаче се случва такова нещо като късна овулaция от втория яйчник примерно. Или като цяло признаци за фертилитет, а овулацията всъщност е мааалко по-късно. Та така, уж си познавам тялото, но не бих разчитала само на това познание.

Общи условия

Активация на акаунт