Аборт в днешно време

• 46 335
  • 672
  •   1
Отговори
# 465
  • Beyond the stars
Защото инстинктивно оставя неприятен вкус в устата. Колкото и човек да е подкован от обществото на рационални ниво, че "абортът е въпрос на личен избор", все пак е смесил съдбата си с тази жена и сега изведнъж вижда, че има тайни в миналото, които може да са релевантни в бъдеще. Може и да не са...ама ще си има едно наум.

Абортът е от тия неща, дето уж не са срамни, ама по-добре да си мълчим. Не е за гордост...

Ако е държано в тайна, сигурно на никого не му е приятно след решение за бебе и едва на преглед при лекар да разбере, че жена му има аборт/и. Но не виждам причина да не се сподели на някакъв етап преди това - все пак това би следвало да е най-близкия ти човек. Да се мълчи пред колежки и на маса -ок, ама пред него..

# 466
Ами ако те е страх, че ще споделиш и той ще охладнее...може да решиш да го пазиш в тайна. И може да реши, че връзката не си заслужава.

# 467
Навсякъде , и след години , при всеки гинекологичен плеглед и всякакви здравословни проблеми , всеки лекар пита за брой раждания , брой бременности , аборти и т.н. Това не трябва да се укрива. И при мен имаше такава история на бременността.
То не ,че не може да се лъже , но не виждам защо.
Било каквото било , нали ? Пък и партньорът ти е най-близкият човек.
То наистина тук си е до човека. Няма универсални рецепти.
Аз съм за фактите.

# 468
  • София
Никога преди не съм се интересувала коя от познатите ми има аборт. След моят установих, че като споделя, разбирам, че масово край мен жените имат. Дали и бил медицински или по желание не съм разпитвала, но доста голям процент жени просто не говорят за това Peace

Реално погледнато, 100% сигурна контрацепция няма, та не е ненормално всяка жена, в даден момент, да изтегли късата клечка.
И ако е в неподходящ момент, прави аборт.
Не можем да раждаме при всяка бременност като животните, затова не разбира крайните противници на аборта.

# 469
  • София
Аз не смятам, че всичко в миналото на една жена трябва непременно да стане достояние на мъжа до нея.

И ако е в неподходящ момент, прави аборт.
Не е само до момент. Ето, аз нямам никакво желание да се грижа за второ дете. Мъжът ми е предлагал да си осиновим дори, само и само да не раждам, но аз не искам и толкоз.
Ако случайно забременея, ще направя аборт без той да разбере. Знам, че за някои от вас това ще да е неприемливо и гнусно.

# 470
Не непременно, ама може да стане случайно. И да внимаваш с десетилетия да не изтече информация.

Ей в това е пречката: имаш си тайна и вместо да бледнее, може да вземе, че да тежи повече.

"Реално погледнато, 100% сигурна контрацепция няма"- ей това мислене ме вбесява. Ми като метод Х не е 100% сигурен, ще ползваш още един метод паралелно, нали? Няма да се задоволиш с метод Х плюс опция "аборт, ако не сработи". По-доброто решение е метод Х плюс метод У.

# 471
Има жени, които тайно правят аборти и по време на брака. Сложни са семейните отношения, не навсякъде си споделят съпрузите всичко.

# 472
Сетих се, имаше един филм с някакви върли феминистки. Та едната забременяла, още не е казала на мъжа си...и другата й казва- виждаш ли тази златна гривна? Много е скъпа. Като бях млада, направих аборт, казах, че е спонтанен и мъжът ми ми подари гривна за утешение.

Та така, явно си има жени, дето си замитат под килима. Или пък си носят "женската съдба".

# 473
  • София
А защо трябва да се крие от настоящия ?  newsm78
В смисъл - абортът не би следвало да е нито нещо срамно, нито грешно, нито подсъдно .. по същия начин както и фактът, че си имала интимен живот преди него.  Просто част от миналия ти живот.

Да, но част от интимния ти живот.
Един аборт винаги поражда въпроси- с какъв човек е била, той ли е бил кофти или тя е била............хм, тук дори не мога да си представя как ще си я представи всеки един, в зависимост от възпитание, оформено виждане по въпроса и каквото там се сетиш.
То е, все едно да тръгне мъжът да ти разказва с коя жена докъде е стигал и дали е правила аборт.
И да ти обяснява той ли не е искал детето, тя ли не е струвала, времето и момента ли не са били подходящо.
От какъв зор?

# 474
  • София
Има жени, които тайно правят аборти и по време на брака.
Аз съм предупредила отдавна мъжа ми, че ако направи опит да ме забремени "тайно", то толкова тайно аз ще направя аборт.  Peace Изключително благодарна съм за разбирането му към мен относно нежеланието ми за второ дете, при все че като се загаджихме се разбрахме да имаме две.

# 475
  • Варна
Аз споделих по-назад, че ММ знае много добре, че съм имала аборт.И не виждам причина да крия, в смисъл и да кажа или да не кажа не го касае, защото е минало и няма отношение към него.Не му е никаква драма това, нито някога изобщо е повдигал пак въпроса.Т.е. знае го като факт и толкова.
Идвал е с мен на някои консултации, по негово желание.Няма нищо инфантилно или ненормално.На него също му е било вълнуващо прим. да види на ехографа как мърда бебчето..Мъжете и те са хора и на много от тях им е интересна бременността на жените им.Все пак става дума за тяхното бебе.

# 476
  • Beyond the stars
А защо трябва да се крие от настоящия ?  newsm78
В смисъл - абортът не би следвало да е нито нещо срамно, нито грешно, нито подсъдно .. по същия начин както и фактът, че си имала интимен живот преди него.  Просто част от миналия ти живот.

Да, но част от интимния ти живот.
Един аборт винаги поражда въпроси- с какъв човек е била, той ли е бил кофти или тя е била............хм, тук дори не мога да си представя как ще си я представи всеки един, в зависимост от възпитание, оформено виждане по въпроса и каквото там се сетиш.
То е, все едно да тръгне мъжът да ти разказва с коя жена докъде е стигал и дали е правила аборт.
И да ти обяснява той ли не е искал детето, тя ли не е струвала, времето и момента ли не са били подходящо.
От какъв зор?

Тъкмо навреме ще ни се разделят пътеките, ако е склонен да ме определя спрямо събития от преди 10 години примерно Peace И защо да не ми обясни той, ако има желание ? Все пак всички тези истории от живота ни са ни направили хората, които сме.
Не знам, не възприемам тайните като полезни, особено когато излизат на яве (рано или късно) и после тежат доста повече като нещо скрито.  Peace

# 477
  • София
Това, че си решила да премълчиш нещо, не го прави тайна.

# 478

Има нещо съмнително в това изказване. Щом не е явно, значи е тайно. Щом не е споделено, значи не е явно, тоест е тайно.

Оттам нататък въпросът е доколко експлозивна ще е тайната, защото има БГ-мачовци, за които сервирането на новината за аборт може да предизвика агресия и иначе прогресивната дама да си изяде боя.

# 479

Има нещо съмнително в това изказване. Щом не е явно, значи е тайно. Щом не е споделено, значи не е явно, тоест е тайно.

Оттам нататък въпросът е доколко експлозивна ще е тайната, защото има БГ-мачовци, за които сервирането на новината за аборт може да предизвика агресия и иначе прогресивната дама да си изяде боя.

Тук ще се съглася с теб, по-добре е още в началото на една връзка да се кажат такива неща и да се види реакцията, за да можеш да си направиш изводите.
Абсурд и бащите имат желание да видят бебето преди да се роди, не са само майките. Не казвам, че трябва да се ходи всеки път но все пак и те имат емоции около това събитие. Толкова ми напомняш майка ми с която сте на една и съща възраст и тя има същите старомодни разбирания за живота, просто не е за вярване.

Общи условия

Активация на акаунт