Точно за това се замислих и аз.
"Не ме е питал, затова не съм му казала" за мен е чисто и просто извинение и оправдание, което се прави с ясното съзнание за незнанието на мъжете за бройката на правилите аборти жени. (Извинявам се за изречението, дано някой ме разбра). За мен като жена беше огромна изненада тази тема, какво остава за един мъж.
Но ето къде ми се губи логиката:
С партньор като цяло се споделят неща, нали така? Минали радости, минали болки? Един аборт уж е травмиращо преживяване - независимо дали по собствено желание или не, поне аз с такова впечатление останах от писанията, насочени към 17-годишното момиче, което първоначално беше пуснало тема. Та, защо една жена не би споделила това емоционално бреме по същия начин, по който би споделила емоционална ситуация от миналото с неинтимен характер? (примерно прекъсване на отношения с родител/много близък приятел) Само защото е аборт ли? Защото е интимна тема и като такава автоматично се изключва? Без да искам да звуча драматично, ама точно такива натоварени емоционално преживявания ни правят хората, които сме, защо това не би се споделило?
Също така - един минал брак, ако е бил без деца, има ли някакво особено влияние върху сегашния всекидневен живот? Аз лично смятам, че не, но нямам личен опит и не мога да говоря със сигурност. Повечето не биха премълчали предишен брак, защо се премълчава аборт, когато той може да има физически и емоционални последствия за повторно забременяване? Съответно, различаваме ли аборти? Аборт по собствено желание не се споделя, спонтанен - се?
Изобщо, цялата думичка "партньор" за мен има друго значение. Ако очаквам да ме подкрепи в ситуация Х, трябва да му направя услугата да знае срещу какво се изправя - защо мое мнение е такова, каквото е, и на какви основи почива. Очаквам вътрешна потребност да сподели с мен важни събития от живота си преди мен и не виждам място за игрички и прехвърляне на топката в стил "като ти е толкова важно, да беше ме попитал".
(Нищо лично към потребителката, която цитирам, казвам аз как бих възприела нещата.)
И втората опция:
А ако един аборт не е голямата работа и е просто част от медицинската история, защо се крие?

"Не ме е питал, затова не съм му казала" важи ли в обратна посока? От мъж към жена тоест?