Аборт в днешно време

• 46 368
  • 672
  •   1
Отговори
# 525
По тази логика, както отбелязах, но никой не реагира- очаква се мъжът да съобщи с коя приятелка как са протекли  интимните  преживявания, дали е имала течение, дали при него е имало, как са се излекували, дали е правила аборт, защо го е направила, как така се е случил, за да може сегашната партньорка да не изтърве нещо от миналото му.
По същата тази логика, колко ли ще ти е добре, да те разнася бившия в подробности, на всяко гадже след теб? newsm78

Не, не ме вълнува особено дали е имала течение. Виж, ако е правила аборт, ще ме вълнува живо, да.
Споменах, че не сме на възраст и двамата, в която да е вероятно да е имал толкова сериозна връзка преди мен, че да са опитвали за бебе - но ако това е било така и ми е премълчано, абсолютно умишлено при това, ще се ядосам.

Бившият ми е готин човек, имаме най-оптималните отношения на планетата, та ако прецени - може да разкаже на сегашната си приятелка каквото прецени за добре - нямам от какво да се срамувам, но истории има бол. Съмнявам се да е толкова неумел, че да прозвучи като сравнение между мен и нея, което естествено би било недопустимо. Ако момичето е ревниво, разказването не е най-добрата идея, предполагам. (Той също няма против да бъде разказвано за него.)

Моля те да те отбележиш, че отговарям единствено и само за себе си и не се опитвам да налагам норма.
Аз съм си такава, като отворена книга съм и очаквам същото, не ме кефят премълчавания, половинчати отговори и теми, които трябва да избягвам или да ходя на пръсти покрай тях - било за големи неща като аборт (дано не се налага!) или за дреболии като "ама не ми гледай в телефона/фейсбука, тва е лично пространство" и т.н. (не се хващайте за фейсбука, много молим, нямаме общ профил или нещо подобно Mr. Green)

В крайна сметка, важното е не само какво мисли човек, а да се е събрал с някого, който е със същото усещане по въпроса. Защото ако единият е любопитен, а другият потаен, няма да се получи добре Simple Smile

# 526
  • София

AbsurT, приеми все пак , че в някои двойки и на двамата им е приятно да си споделят и не виждат проблем в това. Ако единия ровичка, другия се дърпа-тогава разбирам. Всяко нещо, което е с общо съгласие в една двойка си е нормално за тях, без значение дали за мен или някой друг е странно.
На мен не ми пука бившите ми какво говорят със сегашните за мен.

О, знам че има такива, но за мен е доста нечистоплътно, затова не бих го причинила и очаквам да не ми го причинят.

Имала съм случаи да присъствам на реплика от вида- а, тая ли, забременя и искаше да ме хване, ама не ѝ се получи........
И си представям как тя пък, споделя с новото гадже, как предишното я е забременило и я накарало да направи аборт.

А, понякога, никой град не е достатъчно голям, за да не се срещнат сегашния и предишния в кръчмата и на две рИкии да си споделят. Mr. Green

# 527
Ако в миналото на един мъж има една жена с три аборта от него, или три жени с три аборта - това не е "интимно преживяване". И няма никакво значение коя е жената (кои са жените), но има за неговото отношение към партньорките му, за чувството му за отговорност и тежестта му като мъж.
Това не е "ровене в чаршафите", това е опознаване.
И не става въпрос за подробности и детайли, а за принципни положения. Нещата могат да се споделят и иносказателно, но правдиво.

# 528
  • Варна
Ако в миналото на един мъж има една жена с три аборта от него, или три жени с три аборта - това не е "интимно преживяване". И няма никакво значение коя е жената (кои са жените), но има за неговото отношение към партньорките му, за чувството му за отговорност и тежестта му като мъж.
Това не е "ровене в чаршафите", това е опознаване.
И не става въпрос за подробности и детайли, а за принципни положения. Нещата могат да се споделят и иносказателно, но правдиво.

Такъв тъпоъгълник е много вероятно и да не си каже,а ти си го питай колкото си искаш Confused

# 529

AbsurT, приеми все пак , че в някои двойки и на двамата им е приятно да си споделят и не виждат проблем в това. Ако единия ровичка, другия се дърпа-тогава разбирам. Всяко нещо, което е с общо съгласие в една двойка си е нормално за тях, без значение дали за мен или някой друг е странно.
На мен не ми пука бившите ми какво говорят със сегашните за мен.

О, знам че има такива, но за мен е доста нечистоплътно, затова не бих го причинила и очаквам да не ми го причинят.

Имала съм случаи да присъствам на реплика от вида- а, тая ли, забременя и искаше да ме хване, ама не ѝ се получи........
И си представям как тя пък, споделя с новото гадже, как предишното я е забременило и я накарало да направи аборт.

А, понякога, никой град не е достатъчно голям, за да не се срещнат сегашния и предишния в кръчмата и на две рИкии да си споделят. Mr. Green

Ами, за такива истории само съм чувала, нямам в близкото обкръжение и се опитвам да стоя възможно най-настрани от такива. Та ми е трудно да си представя такава ситуация, съответно не съблюдавам възможното й възникване в избора си на подход.

А за нечистоплътно - предполагам, че зависи. За мен някак има повече смисъл да си отвориш устата преди разни крайници. Не мога да пазя тайни аз, с кви очи ще му казвам, че ми е най-близкият човек, пък умишлено ще съм пропускала важни неща.
Мара Подробната, казах  Mr. Green

# 530
И мен не ме вълнува интимният живот на съпружието преди да срещне мен, както и намирам за невъзпитано мъж да пита жена за бивши партньори, но абортът не е интимно преживяване и както бих искала да знам дали бъдещият ми мъж не влачи някой херпес, с който може да ме украси, така и той има право да знае за минали аборти. Ако любовта е толкова голяма, няма място за страх, ще те приеме всякаква, ако ли пък тази информация го откаже, още по-добре, не сте един за друг. Наистина може и никога да не се разбере, но ако възникне проблем вследствие на аборта, може да стане много неприятно и язък за любовта.

Точно!
Не виждам защо на уж сериозния ми партньор ще му се измени мнението към мен, защото някога си примерно съм направила аборт. Или на мен да ми се измени мнението за него, защото с някогашна бивша са решили тя да направи аборт.
Ясно е, че тази информация е излишна за тамън загаджени, но си мисля, че не е излишна, когато започне да се гледа в една посока за бъдещето - да се планират дом, семейство и деца. Това са си важни събития за живота на всеки човек, които го дооформят. Малко са темерутите, на които грам на им пука, че са направили аборт или че текущата им партньорка е направила аборт.

Едит: Мъж, който изрече репликата "А тая ли? Забременя и искаше да ме хване, ама не ѝ се получи." е пълен боклук. И за жената до него е много полезно да чуе точно тая реплика, за да разбере какъв боклук е. Или да си обира крушите навреме, или да свиква, че се е събрала с идиот.

# 531
Да де, и стигаме до идеята, че причините май са други, а не "не му влиза в работата" или "не ме е питал".
Което разбирам, но е тъжно някак, дано няма жени, които ги е страх да доверят такова нещо на партньора си.

# 532
Едит: Мъж, който изрече репликата "А тая ли? Забременя и искаше да ме хване, ама не ѝ се получи." е пълен боклук. И за жената до него е много полезно да чуе точно тая реплика, за да разбере какъв боклук е. Или да си обира крушите навреме, или да свиква, че се е събрала с идиот.
То ако до репликата е спала и не знае с какъв се е събрала, мислиш ли, че ще си отвори очите след нея? Ще има мрън-мрън, той така, но ме обича, не съм като другите, ще се промени, като види детето ще е ангел, тя оная била страшен боклук...

# 533
То ако до репликата е спала и не знае с какъв се е събрала, мислиш ли, че ще си отвори очите след нея? Ще има мрън-мрън, той така, но ме обича, не съм като другите, ще се промени, като види детето ще е ангел, тя оная била страшен боклук...

И ти си права. Има жени дето зорлем се събират с кретени.
Ама пък, ако репликата е казана рано във връзката, когато всичко е розово и лигаво, може и да й светне една лампичка. Ако и тя не е идиот.

# 534
  • Русе, България
Последните мнения ми напомниха история от миналото. Преди години имах приятелка, тя - прясно-прясно гаджосана с един момък - ми се хвали как две жени са правили аборт от въпросния. Колко ни е бил акълът тогава - аз бях 18-19 годишна, тя и той - по-големи от мен, но си спомням, че само вдигах вежди и възклицавах без много да си давам сметка, какво говори този факт за него (ако изобщо не е било някаква скалъпена "хвалба"). Някак в него момент сигурно ни е изглеждало, че това е геройство - да осеменяваш наред - или пък признак, че човекът е много самостоятелен и "отговорен", като е съдействал да се случи абортът, а не е бил заставен от родители или обстоятелства да става баща на "крехката" възраст от двайсет и малко години.  ooooh! Разбирате ли за каква посредствена логика идва реч тук...  Stop
И трябва ли да казвам, че моята приятелка също направи аборт месеци по-късно?

# 535
Нямам никаква представа за интимния живот на мъжа ми и дали някоя жена не е правила аборт. Той също не ме е питал и не виждм за какво би. Всъщност никого не съм питала от партньорите си, нито пък някой мен  newsm
Не сме имали проблеми при зачеването на общо дете с мъжа ми, ако бихме имали, и беше по причина на минал аборт - което не знам дали би се установило, като такъв нямам, но и да имах, и да беше навредил на фертилността ми, се очаква мъжът да си направи хубаво сметката преди да се хване с абортирала жена ли?
Тоест оттук нататък се очаква момичето от съседната тема да информира надлежно сериозните си връзки, че на 17 е правила аборт, а момъкът че момиче е правило от него ли?

Не мислА. Ако има проблем и докторът каже, че това е причината,окей - споделя се на мъжа да си знае и прецени ще ли остане да се бори за дете с абортирала жена. Но реално пак би трябвало да продължи да опитва  с нея, както ако причината е друга, някаква, не аборт, не е ли така?

Или се очаква да си признае, че е паднала жена, пък той да и прости ли?

# 536
А, не така, Ирис. Вече в модерните времена, още на 1 среща - С колко мъже/жени си била? Колко аборта си правила/ правили заради теб? Пълен разпит, иначе как ще избереш най-читавия, а?
И аз не съм се интересувала от предишния интимен живот на мъжа ми. Приела съм, че е имал и толкова. Сигурно, защото не съм правила аборт, въобще не би ми и хрумнало да попитам дали други жени заради него не са правили аборт. И сега след 10 г. брак и 2 деца, ако случайно разбера, какво да правя? newsm78 Да се развеждам ли?

# 537
  • София
Да де, и стигаме до идеята, че причините май са други, а не "не му влиза в работата" или "не ме е питал".
Което разбирам, но е тъжно някак, дано няма жени, които ги е страх да доверят такова нещо на партньора си.

Не мога да разбера, защо някои хора не са в състояние просто да разберат, че има и други мнения по даден въпрос, различни от техните?
Приеми го за сведение и толкова- защо тичаш да развиваш идеите, въртящи се в главата ти, вместо да приемеш обяснената причина за нещата? newsm78

# 538

Не мога да разбера, защо някои хора не са в състояние просто да разберат, че има и други мнения по даден въпрос, различни от техните?
Приеми го за сведение и толкова- защо тичаш да развиваш идеите, въртящи се в главата ти, вместо да приемеш обяснената причина за нещата? newsm78

Абсурд, аз го разбирам и уважавам, далеч съм от мисълта да знам всяка възможна причина на дадена жена да прави аборт и да сподели/скрие това от мъжа си.
Просто коментирах, че нещата невинаги са каквито изглеждат или каквито са казани тук, но презумпцията ми в никакъв случай не е "ти лъжеш".
Не съумях да се изразя добре явно, извинявам се.
Simple Smile  

# 539
Който иска може да сподели, нищо лошо няма. Но и да не го направи, също не е погрешно, ако няма някакви последствия, касаещи   забременяване.
Като заушката  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт