По същата тази логика, колко ли ще ти е добре, да те разнася бившия в подробности, на всяко гадже след теб?

Не, не ме вълнува особено дали е имала течение. Виж, ако е правила аборт, ще ме вълнува живо, да.
Споменах, че не сме на възраст и двамата, в която да е вероятно да е имал толкова сериозна връзка преди мен, че да са опитвали за бебе - но ако това е било така и ми е премълчано, абсолютно умишлено при това, ще се ядосам.
Бившият ми е готин човек, имаме най-оптималните отношения на планетата, та ако прецени - може да разкаже на сегашната си приятелка каквото прецени за добре - нямам от какво да се срамувам, но истории има бол. Съмнявам се да е толкова неумел, че да прозвучи като сравнение между мен и нея, което естествено би било недопустимо. Ако момичето е ревниво, разказването не е най-добрата идея, предполагам. (Той също няма против да бъде разказвано за него.)
Моля те да те отбележиш, че отговарям единствено и само за себе си и не се опитвам да налагам норма.
Аз съм си такава, като отворена книга съм и очаквам същото, не ме кефят премълчавания, половинчати отговори и теми, които трябва да избягвам или да ходя на пръсти покрай тях - било за големи неща като аборт (дано не се налага!) или за дреболии като "ама не ми гледай в телефона/фейсбука, тва е лично пространство" и т.н. (не се хващайте за фейсбука, много молим, нямаме общ профил или нещо подобно

В крайна сметка, важното е не само какво мисли човек, а да се е събрал с някого, който е със същото усещане по въпроса. Защото ако единият е любопитен, а другият потаен, няма да се получи добре