Аборт в днешно време

• 46 360
  • 672
  •   1
Отговори
# 420
Абортът и не бива да се приема като нещо нормално. Обичайно колкото по-развита е една държава, толкова по-рядко се стига до аборт. Въобще не става въпрос за забрани, а за превенция, ако щеш уважение към тялото на жената и към живота. България е сред страните в Европа с най-нисък процент на ползване на модерни методи за контрацепция. Дори Молдова е малко преди нас. Зад нас са само страни като Албания, Косово и т.н. Данните са тук.

# 421
Преди около 7-8 години пуснах тук тема по повод изследване за България, че само 20 % от родените у нас бебета, са планирани.

# 422
  • София
Разбира се, че абортът не е нормално нещо. Но все пак трябва да бъде разрешен за жените, които искат или им се налага да го направят.
И аз съм за превенция, но все ще има рискуващи или други, по-тежки случаи. 

# 423
Аз пък имам 3 познати, правили 2+ аборта след първо дете точно по соц време - майки на мои връстници. И не са били криминални абортите.
Дори на едната знам, че го пише черно на бяло в картон някакъв, дъщеря ѝ ми е казвала. Тя специално е била с 4-5 (може и по-голяма да беше цифрата, поне 4-5 беше, просто всяка година аборт едва ли не, бях се шашнала) аборта между първото и второто дете и едвам е износила второто, шийката ѝ се е била тотално прецакала. И трите са образовани жени, с постоянен партньор, не знам какво толкова са правили, че да допуснат толкова много забременявания.
От друга страна свекърва ми през 87-ма едвам получила разрешение за аборт (3-то дете, не е искала 3), с някакви връзки са ѝ разрешили... пък то било станало късно и го правила в 5-ти месец, дори вече се знаел пола на бебето. Имала е и усложнения.
А по същото време точно останалите 3 са правили легални аборти като за добро утро.

Имам позната на 30 год. с 4 аборта, всичките преди да си роди 2-те деца. И 3-те аборта са от 3-ма различни мъже, 4-тият от сегашния, преди 2-те деца. Като я гледам - не е особено трогната от факта, че е правила аборти, нито от бройката им. Направо не ѝ пука, не го преживява особено.

Понеже детството ми е минало в аптеки, много добре знам, че да си купиш презерватив в онези времена, беше срамно нещо. Така че са се пазели с прекъснат акт предимно. Провозаатъчните и спиралите не са имали нищо общо с днешните.

В соца всичко се уреждаше. Абсолютно всичко. И да ми говорите колко бил труден аборта е все едно да ми кажете как на днешно време КАТ глобява за всичко. Да, правилник за движение по пътищата има.

Редактирам си мненията защото имам право на това. Някоя скандалджийка като ме нервира, кипвам, после си викам кво да се впрягам... И понеже модераторите спят, сама си редактирам мненията, пък на скандалджийките нека седят.

# 424
  • София - Варна
Именно - с прекъснат акт са се пазели. Ама чак пък толкова. И аз цял живот се празя с прекъснат акт и фалове не е имало. А имам 3 бременности и 3-те станали от 1 път непазене, тоест досега съм забременявала доста лесно, чак плашещо лесно. Но фалове не е имало, когато сме се пазели с прекъснат полов акт и то толкова години.
След ражданията пък си усещам овулацията и вече сме съвсем осторожни около тия дати.
Затова не разбирам как е възможно тия хора да са направили толкова фалове. Айде разбирам 1 път да се случи, ама над 2, че и над 4-5... Струва ми се нереално чак. А сега се сетих, че и други познати имам, правили аборти през соца, за още 2 жени се сетих, пак майки на мои връстници.

# 425
  • Варна
Да и аз имам познати случаи по 5-6 аборта по време на соца,ама на всичките мъжете им бяха изроди и въобще не са ги пазили Close

# 426
5-6 е слаба ракия, знам за семейна двойка, много високо образована, с ... познайте цифрата

Скрит текст:
23

Просто някои хора са си идиоти или мъжът просто НЕ пази. Може би е трениран, че това е работа на жената и тя ще се погрижи.

# 427
Такива безумни числа на аборти бяха характерни за първите години след соца, не за соца. Не че тогава е нямало, имало е, но че всичко се е уреждало, не е вярно. То и сега за някои всичко се урежда, ама не за всички. А абортът може да се направи за сравнително кратко време, докато разбереш, че си бременна (нямаше тестове), докато уредиш, станало време да родиш.

# 428
  • София - Варна
Как 23?!?!?! #Crazy

Ами според мен не може от такава цифра нещо да не се поувреди - например от престъргване и често разширение на шийката тази моя позната (с многото аборти) едвам е износила втората си бременност - от 5-6-ти месец с разкритие.

# 429
...Една баба случайно се разговорихме в парка като играеха децата и от дума на дума ми сподели ,че имала 11 аборта...Направо щях да падна,луди хора. Shocked

Последна редакция: пн, 24 апр 2017, 10:38 от Zhani

# 430
Как 23?!?!?! #Crazy

Ами според мен не може от такава цифра нещо да не се поувреди - например от престъргване и често разширение на шийката тази моя позната (с многото аборти) едвам е износила втората си бременност - от 5-6-ти месец с разкритие.

Жената изобщо не е искала да има деца, така че това не е било проблем. Но някои хора трудно се повреждат.

Но при тези високи цифри- това по-вероятно е работа на мъжа.

# 431
Преди около 7-8 години пуснах тук тема по повод изследване за България, че само 20 % от родените у нас бебета, са планирани.

Не мога да го повярвам. Защо тогава всички жени около мен, които познавам, забременяха планирано? Не познавам нито една от тях заченала случайно.  newsm78

# 432
  • София
Около мен едно 99% от приятелките ми и познатите нямат аборти. Всички са забременели планирано.
Е, преди много години имах една позната съседка със 7 аборта (на около 23 г. беше тогава), но тя си беше нимфоманка и ужасно просто и неграмотно същество.

# 433
Наивно е да очакваш познат да ти каже дали има аборт ...  Rolling Eyes

# 434
  • София
О, да, аз съм едно доста наивно същество. И специално съм ходила да ги анкетирам дали са правили аборти или не.  Wink

Общи условия

Активация на акаунт