На пазар във Варна - 46

• 70 097
  • 749
  •   1
Отговори
# 180
За изтекла шофьорска книжка глоба има ли?
Не.
Поднових я с 2години закъснение. hahaha

# 181
  • Варна
В Кауфланд има детски косачки- 10 лв, ние взехме на малкия, много си я харесва. Сгъва се дръжката напред, не е толкова компактно сгъването както на количката за кукли, но то и няма как да е иначе.
В момента ли ги има? Някаква кампания ли е или постоянен артикул? В кой Кауфланд, за да не се лутаме излишно? Благодаря Ви!  bouquet

# 182
  • Варна
Знаете ли дали пекарна Дивото брашно работи в неделя?

Намерих някакво инфо в нета, че на Чаталджа почиват в неделя,
но за пекарната под цветята не пишеше.

# 183

Срокът за преиздаване е около месец след изтичането й, доколкото помня, след това има глоба. Съставят ти акт на място и го плащаш след като излезе, месец се чакаше преди. Обикновено е минимална като размер - 20-30 лева.

За шофьорска книжка няма глоба, биха те глобили само ако те хванат да караш с изтекла книжка.

За издаването й аз лично съм правила това, което описах, така че няма как да смятам, че глоба няма.

# 184

Срокът за преиздаване е около месец след изтичането й, доколкото помня, след това има глоба. Съставят ти акт на място и го плащаш след като излезе, месец се чакаше преди. Обикновено е минимална като размер - 20-30 лева.

За шофьорска книжка няма глоба, биха те глобили само ако те хванат да караш с изтекла книжка.

За издаването й аз лично съм правила това, което описах, така че няма как да смятам, че глоба няма.
Няма глоба.

# 185
  • Deutschland/HE

Шофьорската книжка не е задължителен документ и няма глоба ако не си я подновил, глоба би имало ако те хванат да шофираш!!!!

# 186
  • Варна
Глобите за документи са с давност, т.ч. може от там да идва разминаването в мненията.

Глобата за невърнат до три месеца от изтичане срока на валидност документ е от 20 до 150 лева. След 15 месеца, вече не могат да те глобяват, т.к. давността е 12 месеца. Това, ако не са те хванали да шофираш.

Ако си зад волана, акта е по ЗДП и глобата е друга - неправоспособен водач.

Цитат
Закон за българските лични документи

нарушението на закона е във връзка чл.10, т.5:
Българските лични документи се предават на органа, който ги е издал, при:
...........
изтичане на тяхната валидност.

Последна редакция: сб, 03 юни 2017, 21:47 от eli70o0

# 187
  • Варна

И аз имам спомен, че почиват в неделя. Пекарната малката по диагонал работи обаче. Но зависи какво Ви трябва.

# 188
  • Варна
Детските косачки ги има постоянно в Кауфланд, мисля, че нашата я взехме от този до мола. Предполагам, че и в другите магазини ще я има.
Пак да попитам за детски сандали Мания?

# 189
  • Варна

И аз имам спомен, че почиват в неделя. Пекарната малката по диагонал работи обаче. Но зависи какво Ви трябва.
Рогче с шунка  Simple Smile

# 190
  • ВАРНА
Моля препоръчайте механа с хубав двор за деца - таткото има повод и ще има деца 4-10г

# 191
  • Варна
Здравейте,
събирам мнения за езиковите гимназии във Варна - по-специално за 1-ва и Пета.

Ако на някой детето му учи там, може ли да сподели предимствата и недостатъците им? Може и на лични, благодаря!

# 192
Ами аз пак казвам, че на мен глоба ми е взимана за подновяване след закъснение, а пък дано сега не е така и категорични мнения (няма глоба), съставени основно по слухове няма как да оспорват истината, която лично съм изпитала на гърба си все пак! Имат телефон и може да се пита допълнително.

# 193
  • ВАРНА
Аз не съм си сменяла шофьорската книжка след сключването на брак и 2г бях със старата фамилия,после само подадох документи за подновяване с новата,когато и изтече срока и глоба нямаше.

Трябва ми много добър часовникар,поръчах на мъжа ми доста скъп часовник,но нещо не се върти датата,ще трябва да го погледнат,а отворят ли го веднъж,май му отпада гаранцията...  Thinking

# 194
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Трябва ми много добър часовникар,поръчах на мъжа ми доста скъп часовник,но нещо не се върти датата,ще трябва да го погледнат,а отворят ли го веднъж,май му отпада гаранцията...  Thinking

На Битоля 20 някъде има отличен часовникар, който работи точно със скъпи часовници.ММ си носи своите там.

Общи условия

Активация на акаунт