Ревматоиден артрит - 5-та тема

• 161 134
  • 914
  •   1
Отговори
# 195
Групата е страхотна и се споделя много полезна информация. За съжаление самото естество на заболяванията е такова, че няма еднозначни мнения и лечение. Но споделения опит е безценен

# 196
Искам да Ви споделя нещо ново, което опитах. И съм доволен. Понеже изчетох хиляди неща покрай артрита ми и реших да се насоча към народната медицина. Ходих няколко пъти на кални процедури в Кюстендил, в болницата. Прегледи, процедури.. малко е тромаво, но все пак е болница. Повлия ми много добре калта. Хубавото в цялата работа е че намерих откъде да си купувам калта за домашно ползване. Купих си на чували, които разкашквам с минерална вода и се апликирам в банята. Ако някой иска да пробва на лично ще пиша за калта как се купува.
Сертифицирана е, доказано полезна и 100% био.

Последна редакция: пн, 11 юни 2018, 11:14 от plamenogn

# 197
Здравейте.
Заради различни оплаквания /подувания на краката и коленете, както и появата от време на време на кърваво-червени патънца по краката/ ми назначиха разни изследвания. Всичко излезе в норма с изключение на завишения ревматоиден фактор - 19,7 при норма 15.
Ходих на ревмотолог който заключи че щом няма данни за инфекция,/ CRPто ми беше съвсем нисичко/, то артрит няма. Каза също че на доста хора просто така им било завишено РАто.
      Мислите ли че трябва да потърся и второ мнение. Наистина ли е възможно да няма артрит въпреки завишеното РА?

# 198
  • София /Абсурдистан
Най- вероятно има. На твое място бих потърсила още едно мнение.

# 199
Благодаря. Ще те послушам  Peace

# 200
Здравейте отново.
     Включвам се само за да споделя, че ме посъветваха на 3м да следя РАто дали ще се покачва, тъй като всички други резултати са добри.
     Оставам си с питанката имам ли РА, ще имам ли, или съм от късметлийските 2% при които просто е завишено, но артрит не се развива.  Thinking
     Казаха ми за всеки случай да проверя и бъбреците, заради оплакванията които имам. Confused

# 201
Здравейте, пиша в тази група, а не в детския отдел, защото тук сте по-активни Simple Smile
Може ли да споделите отзиви от актуалното състояние на биологично лечение(става дума за дете)? Предложиха ни, но ще ходим след доста време при проф. и ще е добре да прочетем. Даже не знам дали ще стигнем до него - ще ни одобрат ли, има ли много рискове? Като цяло сме по-навити за биологично, с оглед, че само и единствено медрол стопира проявленията на болестта и не е добре за дете да се пие с години....

# 202
Като цяло си е проба грешка. На един едно помага, на друг друго. Лекарите май избягват медрол дългосрочно за деца, забавя растежа и не е добър вариант. Лекарят ще прецени

# 203
Ясно, че е проба грешка, но доколкото ни казаха(или искаха да кажат) с биологичното няма драстични дългосрочни негативи, както с медрола. Ясно ми е че не е добре медрол за растежа.

# 204
  • София /Абсурдистан
С биологични съм виждала страшни неща при непоносимост към тях.
Медрола не лекува, само замазва и много бързо се развива толерантност към него, та трябва постоянно да се увеличават дозите, което води до големи бели. Има и други средства, освен Медрол. Биологични не се предписват, докато не са изчерпани всички  възможности с други лекарства, дори и да настоявате, няма да ви ги назначат.

# 205
  • София
С биологични съм виждала страшни неща при непоносимост към тях.
Медрола не лекува, само замазва и много бързо се развива толерантност към него, та трябва постоянно да се увеличават дозите, което води до големи бели. Има и други средства, освен Медрол. Биологични не се предписват, докато не са изчерпани всички  възможности с други лекарства, дори и да настоявате, няма да ви ги назначат.

Лошото, е че никое лекарство не лекува, дори и биологични.Подтискат симптомите/причината докато не се появи стресово събитие/вирус/бактерия и отново всичко да започне отначало;(

# 206
И двете говорите врели-некипели, явно нямате нито сериозни нито автоимунни артрити и пълните главите на хората с бръмбари!

Ако има странично действие от биологично, то изчезва в момента на спирането му.
Задачата им е да подтискат определени белтъци отговорни за възпалителните процеси в организма, нито лекуват, нито убиват, бенефита може да е само да забавят подмяна на ставите.

# 207
Рисковете при нелекуван артрит не са за подценяване. По- добре да се слуша лекарят, да се пускат изследвания и да се пробват различни варианти, под строг контрол. Особено за деца и серопозитивен артрит. При реактивен, серонегативен може би някои хора могат да експериментират, зависи от състоянието.

# 208
Това е че при нас няма промяна/болки/ каквото и да със стави.
Има само и единствено висока темп.със седмици, не е имал обрив, възпаление на очи и нищо.
Но винаги може нещо да изскочи Sad

# 209
  • София /Абсурдистан
И двете говорите врели-некипели, явно нямате нито сериозни нито автоимунни артрити и пълните главите на хората с бръмбари!
Аз от 20 г. съм с ревматоиден артрит и успявам да го удържа около  3 - ти ст.,без да минава в 4- ти, та знам какво говоря. Знам и какво съм видяла като резултати от разни лечения при други хора също. Преди някое време, когато бях в ревматологията, докараха жена с ужасяващи гнойни рани по цялото тяло след биологично лечение, нещо като алергична реакция. Не казвам, че при всички така се случва, но предварително няма как да се знае.
Та по-полека с определенията моля.

Последна редакция: пн, 09 юли 2018, 02:09 от Unknown_lady

Общи условия

Активация на акаунт