Ревматоиден артрит - 5-та тема

• 156 325
  • 914
  •   2
Отговори
# 225
Да,в най-близката болница незабавно, и все пак звъннете и в токсикологията на пирогов, отговарят и са много запознати
Вероятно ще се наложи хемодиализа

# 226
Да,в най-близката болница незабавно, и все пак звъннете и в токсикологията на пирогов, отговарят и са много запознати

Има ли вероятност за фатален изход?

# 227
  • София

Има ли вероятност за фатален изход?

Как са изпити тези 80 хапчета??? Наведнъж ли??

# 228
  • София
И двете говорите врели-некипели, явно нямате нито сериозни нито автоимунни артрити и пълните главите на хората с бръмбари!

Ако има странично действие от биологично, то изчезва в момента на спирането му.
Задачата им е да подтискат определени белтъци отговорни за възпалителните процеси в организма, нито лекуват, нито убиват, бенефита може да е само да забавят подмяна на ставите.

Ще те помоля да си по-умерена с изказванията си!!!!!!!!
Те явно са на човек, който вярва сляпо на лекарите и не предприема нищо за да се справи с болестта си. От хората, които им дай лекарство и не ги занимавай с глупости.

И да, аз съм  с 3ти или 4ти стадий  РА от 10г и вече повече от 3 години не пия нищо и стигнах до ремисия без да пия медрол, метотрексат или някое от биологичните лайна. И  да, лекарите в началото, особено великите професори на Урвич ми обясняваха как видиш ли с този агресивен РА до 2-3 години ще съм в количка ако не се лекувам. Само, че не познаха- не само че не стана така, ами и родих дете, че и мога да клякам и тичам сега.Нещо да ми кажеш?

Пак казвам- добре е да внимаваш как се изказваш..../ така като аз внимавам да не заблудя някого/.

И да припомня още нещо- аз съм отговорна само за това което знам и казвам/пиша, а как ти ще го разбереш и интерпретираш си е твой проблем не мой. Айде да не прехвърляме отговорността. Който го интересува търси, чете, разпитва. Не стои и да чака да му изпишат лекарство, че видиш ли ще му се увредят ставите, ще трябва да ги сменя и пр...Ехо, вие в кой свят живеете??????

Особено ми е тъжно за децата, чиито родители не предприемат нищо, а директно ги слагат на МТХ и медрол...

Избягвам сблъсъците, но този път не се стърпях.

# 229
сайта се бъгва на телефона, извинявам се за дублиране на мнението

Последна редакция: чт, 12 юли 2018, 19:25 от bibit

# 230
Когато някой вярва, че неговата истина е единствената и няма аргументацията да я защити обикновено реагира емоционално, извинена си.
След като не си минавала традиционно лечение е дори престъпление да даваш мнения тук, хубаво е, че го уточни, за да не губя време да те чета.
В спорове на тема медицина vs алтернативни методи не влизам, спестете се.

# 231
И двете говорите врели-некипели, явно нямате нито сериозни нито автоимунни артрити и пълните главите на хората с бръмбари!

Ако има странично действие от биологично, то изчезва в момента на спирането му.
Задачата им е да подтискат определени белтъци отговорни за възпалителните процеси в организма, нито лекуват, нито убиват, бенефита може да е само да забавят подмяна на ставите.

Ще те помоля да си по-умерена с изказванията си!!!!!!!!
Те явно са на човек, който вярва сляпо на лекарите и не предприема нищо за да се справи с болестта си. От хората, които им дай лекарство и не ги занимавай с глупости.

И да, аз съм  с 3ти или 4ти стадий  РА от 10г и вече повече от 3 години не пия нищо и стигнах до ремисия без да пия медрол, метотрексат или някое от биологичните лайна. И  да, лекарите в началото, особено великите професори на Урвич ми обясняваха как видиш ли с този агресивен РА до 2-3 години ще съм в количка ако не се лекувам. Само, че не познаха- не само че не стана така, ами и родих дете, че и мога да клякам и тичам сега.Нещо да ми кажеш?

Пак казвам- добре е да внимаваш как се изказваш..../ така като аз внимавам да не заблудя някого/.

И да припомня още нещо- аз съм отговорна само за това което знам и казвам/пиша, а как ти ще го разбереш и интерпретираш си е твой проблем не мой. Айде да не прехвърляме отговорността. Който го интересува търси, чете, разпитва. Не стои и да чака да му изпишат лекарство, че видиш ли ще му се увредят ставите, ще трябва да ги сменя и пр...Ехо, вие в кой свят живеете??????

Особено ми е тъжно за децата, чиито родители не предприемат нищо, а директно ги слагат на МТХ и медрол...

Можеш ли да споделиш как вкара в ремисия болестта?

# 232
Инхибиторите при продължителна употреба възпрепятстват усвояването на някой вещества от храната. Добре е да се има предвид, и да се вземат мерки ако се налага.
      https://vitaminb-12.com/tag/%D0%BE%D0%BC%D0%B5%D0%BF%D1%80%D0%B0 … BE%D0%BB-prilosec
      В една листовка бях чела че възпрепятства и усвояването на магнезия...
Тези дни някой писа интересна статия в групата на Ревматоидно болните, във фейса. Там се заговори за естествено ферментиралите зеленчуци и тяхното чудесно влияние на стомашната и чревна флора. Мисля си, може би това е по-добрата превенция от омепразоли и други? Приемайки НСПВ е ясно, че предизвиквам стомаха, но мисля да пробвам да си правя такива зеленчуци, полезни от повече от всичко друго, явно, за стомаха. Как мислите, дали ще е достатъчно?

Аз да копирам отново това, че покрай колежката с Медрола може би никой не го видя? (Blush)

# 233
Зеленчуци ферментирали са полезни, но едва ли ще заместят протектор за стомаха.

# 234
Зеленчуци ферментирали са полезни, но едва ли ще заместят протектор за стомаха.

Това, което изчетох за езопразол (или както беше) и връзката с В12 ме поизплаши.. ако са мега пробиотични ферментиралите зеленчуци, няма ли да работят добре в полза на стомаха? :/

# 235
  • София
Когато някой вярва, че неговата истина е единствената и няма аргументацията да я защити обикновено реагира емоционално, извинена си.
След като не си минавала традиционно лечение е дори престъпление да даваш мнения тук, хубаво е, че го уточни, за да не губя време да те чета.
В спорове на тема медицина vs алтернативни методи не влизам, спестете се.

Виж какво, пиша за последен път, защото не си заслужава да си губя времето с теб:
Нещо не си ме разбрала. Въобще не смятам, че моето мнение е единствено. Просто реагирах на острият ти коментар. Не налагам мнение, за алтернативна медицина. СПОДЕЛЯМ.

Написах горе, че съм била на МТХ - това не е ли класическо лечение? За какво престъпление говориш?Или просто искаш да се изтъкнеш колко си велика:))))

Да, не съм споделяла и че съм била и на Енбрел, сулфасалазин и вече не помня какви гадости. Просто не си заслужа да споделя последиците от тях.

Моето решение е да не ползвам химията на класическата медицина.Открих, че има начин човек да се справи с болестта , но той обикновено струва пари, мислене, промяна на начина на живот, мноооого усилия и пр. Неща, за които  за пореден път се убеждавам, че голяма част от хората не желаят да предприемат!!!!

Тук съм да споделям, не да съдя както започна ти.

Остани си със здраве, дано намериш твоят път!

п.с- моля ви, спрете да ми пишете на лични. Каквото имам да споделя съм го направила в темите.

# 236
Инхибиторите при продължителна употреба възпрепятстват усвояването на някой вещества от храната. Добре е да се има предвид, и да се вземат мерки ако се налага.
      https://vitaminb-12.com/tag/%D0%BE%D0%BC%D0%B5%D0%BF%D1%80%D0%B0 … BE%D0%BB-prilosec
      В една листовка бях чела че възпрепятства и усвояването на магнезия...
Тези дни някой писа интересна статия в групата на Ревматоидно болните, във фейса. Там се заговори за естествено ферментиралите зеленчуци и тяхното чудесно влияние на стомашната и чревна флора. Мисля си, може би това е по-добрата превенция от омепразоли и други? Приемайки НСПВ е ясно, че предизвиквам стомаха, но мисля да пробвам да си правя такива зеленчуци, полезни от повече от всичко друго, явно, за стомаха. Как мислите, дали ще е достатъчно?

Аз да копирам отново това, че покрай колежката с Медрола може би никой не го видя? (Blush)

Доста късно се включвам , но все пак... При естествено ферментиралите зеленчуци, като киселото зеле например, се получава растеж на популацията на лактобацили, същите които са отговорни за превръщането на прясното мляко в кисело. Те определено са полезни за регулирането на стомашно-чревната флора, като подтискат растежа на болестотворните бактерии и гъбички.  Ефектът от ферментиралите зеленчуци е същият като този от киселите млека, или от добър пробиотик, като недостатък е по-високото съдържание на сол.
       Обаче инхибиторите имат по-различно действие и надали едното може да се ползва като заместител на другото. Целта на инхибиторите е да възпрепятстват отделянето на солна киселина в стомаха  като по този начин средата в стомаха става по-алкална и се намалява дразненето и болките. При язви или възпаление на лигавицата на стомаха, подтискането на солната киселина спомага за нейното възстановяване.  Само че солната киселина е част от процеса на разграждане на храната и усвояване на хранителните вещества, и затова  при продължителна употреба може да се получи дефицит на някой витамини.
      От възрастни хора съм чувала обаче, че има храни които има свойството да защитават стомашната лигавица от киселините. Такива са шкембечорбата или бульон от варени крака и кокали. След сваряването се оставят да изстинат напълно и мазнината която се втвърдява на повърхността се изхвърля. Може да се добави зехтин по желание и не се слагат подправки. Охлювите и бамята също имат такъв ефект.
        Другото което дава резултат е жълт кантарион в зехтин. Слага се в стъклено шише и се оставя на слънце около 20-40 дена. Има я в интернет рецептата за приготвяне. При правилно приготвяне зехтинът става тъмно червен. Прецежда се и се взима по 1 с.л. преди хранене. Има и антибактериално действие. В Гърция масово се използва при по-леки случаи на язви и гастрити.
       Обаче според мен тези средства е добре да се използват по-скоро като превенция, или при  леки проблеми.  Peace

# 237
Здравейте. Преди време бях писала, но сега пак. От известно време се оплаквам от болки в ставите на ръцете без подуване, силна умора и главоболие. Бях при ревматолог миналата година. Пуснах изследвания в две лаборатории и ми излезе Ана титър граничен един път и втори път отрицателен. Тая година повторихме Ана титър в болница Иван Рилски в тяхната лаборатория по имунология и ми излиза Ана 1:640. Лекарката директно ми изписва Резохин или Плакемил (но той е от Гърция). Питам имам ли диагноза. Нямало основание все още да говори за диагноза, но имало предразположение и ми била разбутана имунната система. Затова да съм вземала хапчетата. Аз сега се чудя. Дали да ги пия така без диагноза. Струва ми се прибързано. Не искам да се тровя с хапове без ясна диагноза. Предполагам, че и тези лекарства не са съвсем безобидни. Имате ли съвети?

# 238
Инвестирай в Ана профил
Пробвай много движение, добавки, волтарен.
Ако е автоимунно, може дълго време да е неясно, но да го позадържиш. И при доказана диагноза се пробват различни лекарства, защото всеки се повлиява от различно нещо

# 239
♥ HAPPY ♥, благодаря, че си писала. Да, аз разбрах от нея, че има такъв профил и може би септември ще ми го пусне, защото е отпуск. Но нещо увърта тя. Да съм била почнела въпреки, че нямам Ана профил и хаповете. Аз съм против. От друга страна съм и доста притеснена. Имам ли основание да мисля, че е лупус или артрит? Разбирам, че е много трудно да се диагностицира. Не разбирам какво реално трябва да направя и най-много ме обърква факта, че имам и един отрицателен тест от миналата година. От друга страна е факт, че имам болките в ставите, умората и главоболието, а отделно като ме тръшне грип го карам много тежко. Имунитета ми е просто тотално зле.
Реално в какъв смисъл може да го задържа ако е автоимунно? Извинявам се за тъпите въпроси, още нищо не ми е ясно. Аз от години се влача по какви ли не лекари, заради това главоболие, заради изтръпвания по крайниците и къде ли не бях. И хормони ми пускаха. Та затова и сега съм с едно недоверие и не искам да се тъпча с хапчета без диагноза. Иначе ако е вече ясна диагноза разбирам, че вероятно се опитва какво е най-добро. Но ако почна хапчета без диагноза какво мога да постигна?
Добавки какви бих могла да опитам? Определено бих пробвала нещо по-безобидно на първо време.

Общи условия

Активация на акаунт