Ревматоиден артрит - 5-та тема

• 159 251
  • 914
  •   1
Отговори
# 690
Ако се лекуват адекватно и не се влошават ,поне ще има облекчение и няма да се инвалидизира.

# 691
  • Пловдив
За тези изследвания какво мислите?

# 692
За диагностика на артрит са по-скоро малко. Артрита спокойно може да е серонегативен, демек ревмафактор да си е в норма. Ана скрининг или профил няма ли? Други изследвания? Зависи от ревматология всъщност, по клинична картина ще каже дали да се прави друго или отхвърля диагнозата. Зависи и в коя лаборатория са правени.

# 693
  • Пловдив
Няма друго...това беше назначил ревматолога.
Сега има и др.оплаквания и се чудя дали пак при този да иде или другаде...и ние незнаем...
Изписано му беше Аркоксия.

Четох назад и искам да пуснем още, нови изследвания..но все си мисля, че лекар е по-по-добре да каже...обаче е трудно да е заинтересован Confused

# 694
Да, в момента е много трудно. Не зная какво да препоръчам аз лично. Ако искаш сподели оплакванията. Може и в групата във фейсбук, или пък помисли за консултация в Иван Рилски, ако сами ще пускате изследвания,там поне имунолозите консултират безплатно към (скъпите) изследвания.

# 695
  • Пловдив
Ами общо оплакванията са пукане, болка в ставите..най-вече сега е в рамото. Според мм нещо му "яде" ставите Confused имаше и изтръпвания на ръцете. И още сигур има, ама той не мрънка и не се оплаква...обаче го виждам как има дискомфорт... Разтягане и раздвижване му трябва, че си има и протрузия и невралгии..обаче все не намира време.

А за атрита и ставите си мисли, че има няква бактерия и оттам е тръгнало...освен това тия оплаквания в рамото и ставите почнаха след изкаран вирус. Беше 2 дни на легло само с Т.
Та така...трудно е с лекарите, да...

# 696
Абе с тия изследвания едва ли е артрит. Я го засили на невролог. Да няма шипове или друго.

# 697
  • Пловдив
Ходил е...има разни диагнози. Ама сега болката е друга и искам да го изключим като вариант...дано не е, да.

# 698
  • 1st floor
Аз вече не знам за коя тема съм. Sad С положителен ревма фактор 40. Прати ме на снимка - пише субхондрална остеосклероза леко изявена. Плюс още някакви неща на L5, но в момента не съм у нас и не помня точно...Прати ме и на гинеколог заради температурата, която поддържам вече 2 месеца. Да изключи нещо нередно там, че за мой срам скоро не съм ходила. Това ще е след нова година, защото сега не работят лабораториите. И чак като излезе цитонамазката съм пак при ревматолога. До тогава само Интернет имам...и всевъзможни диагнози и причини за тях... Sad

# 699
  • Пловдив
По-добре не чети, че...

Мм казва, че сутрин има болки в петата...и го болят кокалчетата на ръцете Confused
Спомни си, че ревматолога го е пратил на венеролог или както се казва за хламидия. Казал му е че най-точно е с Днк тест, ама тогава е нямало плаки ли какво и са му пуснали обикновен. Отрицателен. Надали след година е друго...

# 700
Ако се лекуват адекватно и не се влошават ,поне ще има облекчение и няма да се инвалидизира.
Благодаря ти много!

# 701
  • в подножието на планината
Здравейте!
Нахълтвам в темата,за което се извинявам много, но няма къде другаде да намеря някой, който може да ме разбере най - добре.
Диагностицирана съм с РА/ серонегативан/ от 2012 година. Лекувала съм се с Резохин само една година.
Ноември месец изкарах ковид 19 средно положение - температура до 37, 8, отпадналост, загуба на обоняние, болки в очите и навсякъде, където се сетите. Направих си тест за антитела - имам.
Учителка съм и сега правят списъци за ваксинация. На мен много ми се иска да се ваксинирам, консултирах се с ревматолог, каза ми, че е мое решение. Чета, навсякъде пише, че ваксината не е изпробвана при хора с автоимунни заболявания.
Знам, че решението си е мое, но все пак исках да помоля, ако някой има по - точна информация по въпроса да сподели, ако е възможно...
Извинявайте още веднъж ...
Не мога да се оправям с тази нова версия на мамата...кое къде е...

# 702
Лично мнение- имаш антитела за момента, що не изчакаш да видим как ще е при другите. Най-много след време да трябва да си платиш сама ваксинация.
По-сложно е при тези, дето не са го карали и са с напреднали заболявания или тежко лечение.

# 703
  • в подножието на планината
🍀HAPPY 🍀, проблема ми е, че пак съм на работа сред децата и не знам тези антитела докога ще ме предпазват, а едно повторно заразяване ме плаши адски много...

# 704
  • София
Плакенилът не е имуносупресант, доколкото знам.

Ето още малко материали за четене: https://nras.org.uk/information-support/information/coronavirus-and-ra/

Общи условия

Активация на акаунт