Подготовка за кандидатстване в СМГ след 4 клас

• 125 045
  • 783
  •   1
Отговори
# 285
Държавният план-прием в МГ след 4-ти клас се регламентира в Наредба 10 от 01.09.2016г.

# 286
Държавният план-прием в МГ след 4-ти клас се регламентира в Наредба 10 от 01.09.2016г.

Тази наредба напълно ли изключва приема на учителски деца? Възможно ли е училището да си допише изключения на локално ниво? А как стои въпросът след седми клас някой чел ли е?

# 287

Тази наредба напълно ли изключва приема на учителски деца? Възможно ли е училището да си допише изключения на локално ниво? А как стои въпросът след седми клас някой чел ли е?
Не, не могат. И в двата случая.

# 288
За мен има резон в това курсът да е 2 часа без почивка. Децата наистина се разсейват, ако има пауза по средата. 2 часа не са кой знае колко. А изпитът за СМГ е три часа.
Нашият 5 клас в СМГ е с 33 деца.
А като карат 3 учебни часа без прекъсване дали остават концентрирани? Не е кой знае какво за деца 3 и 4 клас? Сериозно ли? Моето дете все пък е с главоболие след курса. А това, че госпожата не може да усмири 15 деца, говори достатъчно за нея. Не знам как се справя тогава с 35 в СМГ, където сигурно карат и междучасие между часовете.
Това не е изпит все пак, а подготовка. Има достатъчно пробни изпити през годината, където може да упражняват стоенето по 3 часа.

# 289
За мен има резон в това курсът да е 2 часа без почивка. Децата наистина се разсейват, ако има пауза по средата. 2 часа не са кой знае колко. А изпитът за СМГ е три часа.
Нашият 5 клас в СМГ е с 33 деца.
А като карат 3 учебни часа без прекъсване дали остават концентрирани? Не е кой знае какво за деца 3 и 4 клас? Сериозно ли? Моето дете все пък е с главоболие след курса. А това, че госпожата не може да усмири 15 деца, говори достатъчно за нея. Не знам как се справя тогава с 35 в СМГ, където сигурно карат и междучасие между часовете.
Това не е изпит все пак, а подготовка. Има достатъчно пробни изпити през годината, където може да упражняват стоенето по 3 часа.
Не съм чула да има проблем с дисциплината на децата в СМГ било то и в класове от по 35 деца, т.е. всички учители се "справят с усмиряването", ако изобщо такова нещо се налага. Децата в СМГ са мотивирани и научени на дисциплина. Както знаете часовете в СМГ са на блокове с по 5 минути междучасие. Често се случва децата да не желаят да излезнат в това междучасие и остават да дорешават задачи. Т.е. нямат проблем с концентрацията и необходимост на 100% от междучасие. Когато им е интересно те не го отчитат за натоварване. И трябва да Ви кажа, че моята дъщеря е от по-бавно решаващите задачи и може би по-лошо организирана с времето и всеки ден остава до около полунощ, за да си напише домашните и научи уроците и досега не съм чула да се оплаква от главоболие.

# 290

А това, че госпожата не може да усмири 15 деца, говори достатъчно за нея. Не знам как се справя тогава с 35 в СМГ, където сигурно карат и междучасие между часовете.

Нека не подхващаме темата, на колко деца не им е мястото на курсовете, а са жертва на модата. Максимум 1/3 от тях ходят с желание и искат да научат нещо. При приетите вече ситуацията е друга. Който е слушал и записвал на курса, най-вероятно ще бъде и приет в СМГ, а после ще слуша и в час.

# 291
И защо е нужно това след като може да се случи по много по-забавен и приятен начин? По време на замесничката децата бяха същите, имаше пауза между двата часа и тя нямаше проблем с усмиряването, тоест проблемът очевадно не е в децата, както се опитвате да го изкарате. А това, че не можела да ги усмири, са думи на Зоя Савова, не на родителите. Замесничката дори успяваше да попрегледа кой има затруднения с домашните и да обясни трудните задачи. Савова не е проверила нито един път домашни.

Мария, детето Ви сутрешна смяна ли е? Ако да, аз бих помислила сериозно за реорганизация, защото толкова малко сън, води до влошаване на здравето.

# 292
Просто се отписвате от Савова и търсите места при млад учител.

# 293
  • София
Нужно е, за да се подготвят децата за формата на изпита, който е три часа без прекъсване (астрономически), през които те трябва да останат концентрирани.
Всеки си преценява какво е най-правилно и добро за неговото дете.

# 294
  • Sofiq
Хубаво е,че го споменахте аспекта с времето. Как смятате, че е удачно децата да се подготвят за тричасовия формат?На курсовете, вкъщи?

# 295
Хубаво е,че го споменахте аспекта с времето. Как смятате, че е удачно децата да се подготвят за тричасовия формат?На курсовете, вкъщи?
Ми както знаеш, моята не ходи на курсове. Вкъщи не е отделяла толкова време наведнъж. Явяваше се на пробни само в 4 клас. Нямаше нито едно слабо представяне на пробните (уви, за разлика от самото ОМТ) и нито веднъж не се оплака от "дълго време".

Последна редакция: пт, 19 яну 2018, 20:48 от maria77bg

# 296
  • София
Явяването на пробните изпити е добро решение. Също може да решава от трите книжки на Откриване на млади таланти като се засича време.

# 297
  • София
А тази година дали ще има тренировъчни изпити?
И да ви попитам - освен миналите олимпиади областен кръг, има ли другаде подобен тип задачи за упражнение?

# 298
Пробни изпити правят и ПЧМГ, и други школи

# 299
А къде се обявяват датите за пробни изпити за външни деца в СМГ или по телефона трябва да се пита? Резултатите къде се публикуват за външни деца?Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт