Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 21 апр. 2017, 08:55 ч.

Подготовка за кандидатстване в СМГ след 4 клас

  • 84 687
  • 498
  •   1
Отговори

Анкета

Как ще готвите детето за прием в СМГ?

Опции:

* Може да изберете максимум 2 опции.

# 495
  • Мнения: 847
Аз също съм на мнението на Мария. В Пловдив обаче точно такова напомпване и натиск забелязвам. Разбира се, никой родител не се хвали, че оказва натиск... Напротив. За мен обаче е точно така, когато говорим за деца ходещи на един или два курса и на частен учител. Включително лятото. Някой от децата и 1, и 2, и 3 клас...
Такава подготовка за едни две години в местната математическа гимназия, в която след 7 клас критериите за прием падат и познати разказват как масово спират да учат аз считам за неоправдана.
Отказах да я причинят на детето си, за което доста приятели и близки ме критикуват. Времето ще покаже кой е бил прав и кой крив.
Абсолютно подкрепям децата да учат, да са амбициозни и да гонят високи цели, и постижения. Считам обаче, че трябва да е премерено.
Макар, че няма да го запиша да учи там дори да изкара достатъчно точки за прием бих искала да видя може ли да влезе без подобна подготовка. Сигурно не, защото определено работата на маса деца на такива високи обороти вдига много сериозно бала за прием, особено за момчета при квоти за пола.

# 496
  • Мнения: 2 999
 В София доста родители помагат на децата, а ако не могат се включват и частни учители. Тази година смениха и регламента и ми се струва, че ще е доста по-тежко за децата.

# 497
  • Мнения: 16 216
Математиката, като всяка друга наука, трябва да се научи и затвърждава. Единици са родените математически таланти, на които "числата им говорят". При 99,9% от децата това се постига с труд, труд и много труд.
Убедена съм, че материалът от училище не е достатъчен за влизане в математическа гимназия, поне след 4 клас, тъй като този вид задачи, които са по-скоро състезателни, не се изучават и си имат тънкости при решаване. Например рачешки, кръгове на Ойлер и др.
За след 7 клас нямам наблюдения. По мое време след 7 клас задачите бяха постижими без курсове, само с повече учене вкъщи. Сега обаче нещата са различни....

# 498
  • Мнения: 3
Здравейте, какви са впечатленията ви от състезанието?

Общи условия

Активация на акаунт