Подготовка за кандидатстване в СМГ след 4 клас

• 125 067
  • 783
  •   1
Отговори
# 330
Заповедта на министъра за организация на дейностите по приемане на ученици по държавен план-прием в V клас и образците на документите вече е факт.

# 331
  • София
Тази бележка с резултатите от състезанията и олимпиадата къде трябва да се получи/завери? Пише училището - домакин, но областния кръг на олимпиадата например беше в 125, а на другите състезания си се явява в неговото училище...малко неясно е написано.

# 332
  • София
Заповедта на министъра за организация на дейностите по приемане на ученици по държавен план-прием в V клас и образците на документите вече е факт.
Благодаря, Дидева!
Сега очакваме да излезе информация и за броя на паралелките Simple Smile. Рио-тата ли ще я публикуват?

# 333
Съгласно нормативната уредба ( и същата тази заповед) срокът за утвърждаване е днес, а за публикуване на страницата на РУО - 10. април.

Последна редакция: пт, 30 мар 2018, 19:01 от Анонимен

# 334
Няма причина да има промяна в броя паралелки.
Още през Януари е гласуван броя им на ПС.

# 335
Причини винаги се намират. Справка - последните две години. Simple Smile

# 336

Няма причина спрямо коя година да има промяна?
Спрямо тогава, когато приемаха 4 паралелки или спрямо миналата.
Аз лично се съмнявам, че паралелките ще бъдат 6.

# 337
Фран, колко паралелки мислиш, че ще приемат тази година? И аз си мисля, че ще са пак 6. Нямам идея как ще се справят с базата. В момента смяната с по-малките ученици е с 21 паралелки (6+5+4+6), ако отново приемат 6, което ми се струва реално, паралелките ще станат 23 (6+6+5+6).

# 338

Няма причина спрямо коя година да има промяна?
Спрямо тогава, когато приемаха 4 паралелки или спрямо миналата.
Аз лично се съмнявам, че паралелките ще бъдат 6.

Спрямо миналата година/ настоящите 5- класници/.
Информацията не е тайна. Учители  от курсовете в СМГ са го споделяли.

Вие какъв брой паралелки смятате за оптимален?

# 339
Тази служебна бележка родителите ли я взимат или баш служебна е? Но ако е второто, как се сверява... Ако е първото - откъде,от РУО един по един?!

# 340
За сверяването си пише в самата заповед.
Началникът на РУО:

Самата бележка изглежда леко недомислена, тъй като невинаги училището-домакин е едно за всички състезания.

# 341
А откъде се взема тази бележка. Извинявам се,ако е очевидно,но не го намирам. Всеки един ученик от РУО ли?

# 342
  • София
Пробни изпити: http://www.smg.bg/news.php?id=704

# 343
  • София
Знае ли се кога се очаква да излязат резултатите от изминалия пробен изпит в СМГ през март?

# 344
Държавен план-прием за учебната 2018/2019 г. в V клас на СМГ – 6 паралелки по 26 ученици в паралелка – общо 156 ученици.
Заповед

Общи условия

Активация на акаунт