Подготовка за кандидатстване в СМГ след 4 клас

• 123 371
  • 783
  •   1
Отговори
# 630
Привет, да побутна и аз малко темата Simple Smile, моля ви да ми препоръчате преподаватели, от които сте доволни за подготвителните курсове към училището и записването за курсовете юни месец ли се случва ?

Благодаря предварително Simple Smile

Последна редакция: вт, 25 май 2021, 15:42 от luce

# 631
  • София
Привет, да побутна и аз малко темата Simple Smile, моля ви да ми препоръчате преподаватели, от които сте доволни за подготвителните курсове към училището и записването за курсовете юни месец ли се случва ?

Благодаря предварително Simple Smile
Детелина Донева- имах удоволствието да бъда пряк свидетел/ слушател по време на онлайн обучението. Към преподавателката нямам никакви забележки. Направи всички възможно в дадената ситуация, раздаде се, детето я хареса като начин на обяснение и работа.
В трети клас беше при друга преподавателка - не желая да споделям име. Половин час протичаше в четене (сричане) на урока от Немо от децата, навиквания и държане на тон от страна на учителката. Нулево обяснение на задачите, което да бъде подходящо и разбираемо за възрастта им. Съжалявам, че не се усетих навреме и когато март месец излезе в онлайн, вече годината беше на привършване и аз нямаше как да реагирам.

# 632
Сърдечно благодаря за информацията Simple Smile

# 633
Моят син е при Надя Кръстева, доволни сме, препоръчвам. То си зависи и от детето, разбира се....

Все още не е стартирало записването.

# 634
Благодаря Ви Simple Smile

# 635
А аз препоръчвам някой от младите учители подготвящи кандидатите извън СМГ Учители ООД. Те са доскорошни състезатели или все още се състезават. Дават на децата знания, трикове и стратегии на достъпен за тях език в малки групи онлайн или на място:
- Sicademy - Стенли е прекрасен, млад, знаещ, даващ, мотивиращ.
- Easymath - Павел е още ученик, но платформата му е безценна помощ на децата по пътя на подготовка. Кратките неделни курсове с него са отлична възможност да се припомни или затвърди знание. Пробните тестове всеки месец помагат да се влезе в ритъм и децата да се запознаят с формата на състезанията, които им предстоят.
- Книгите с математически трикове на ученичката Сара Илиева.

Последна редакция: ср, 26 май 2021, 12:50 от Люлякова пролет

# 636
Не подценявам децата, посочени в горния пост, но те са състезатели, не са учители. Не съм убедена, че имат медодиката за преподаване на знания.
Това, че знам английски например, не означава, че мога да науча друг на него....
Неслучайно учителската професия се учи във ВУЗ 5+ години.

Разбира се, всеки е свободен да направи избор. Ако на някой му допада тази възможност, нека опита.....

# 637
Не подценявам децата, посочени в горния пост, но те са състезатели, не са учители. Не съм убедена, че имат медодиката за преподаване на знания.
Това, че знам английски например, не означава, че мога да науча друг на него....
Неслучайно учителската професия се учи във ВУЗ 5+ години.

Разбира се, всеки е свободен да направи избор. Ако на някой му допада тази възможност, нека опита.....

Ами моята препоръка е изцяло на база личен опит сравнявайки предишен опит с учителите от СМГ Учители и скорошен опит с Павел и Стенли.
Има и други деца водещи курсове тук и там, но тези определено имат подход и се справят отлично.
Стенли е преподавател във ФМИ. Дали няма методиката?

Познавам и дългогодишен преподавател водещ математическите паралелки в едно от алтернативните на СМГ училища, вероятно отличен математик, но определено без никакъв подход към децата независимо от възрастта и опита и. Така че, нещата не са толкова крайни. Всеки е важно да намери какво е добре за него.

# 638
Както казах, всеки е свободен да направи избор.Hands V

# 639
Така е. Тази година за първи път ще може да се види успеваемостта на децата подготвяли се в СМГ Учители ООД. Което вероятно ще е ориентир за бъдещите кандидати.

# 640
Благодаря много на всички за споделеното.

Нашият син ще бъде втори клас тази есен и до момента не е ходил на математически състезания или изпити (иначе на изпити е бил и се е представял повече от чудесно ), но има сериозен интерес към математиката.

Тази година го оставих да "почива", първо, защото имаше сериозен изпит за прием в първи клас и се беше постарал доста за е да сред първите, и най-вече защото се наложи да го преместим по средата на учебната година в друго училище заради, мое мнение, неморално и недопустимо поведение на начален учител и си беше стрес за него, въпреки, че се "вписа" в новото училище много бързо.

Текстовите и логически задачи са му любими, скоро свърши и второ ниво на менталната аритметика, и вече е време да се запознае и с характерните задачи, които се дават на състезания и математически изпити.

# 641
Така е. Тази година за първи път ще може да се види успеваемостта на децата подготвяли се в СМГ Учители ООД. Което вероятно ще е ориентир за бъдещите кандидати.

Как ще може да се види?

# 642
Като се сравни списъка на приетите със списъка на курсистите.

# 643
Не мисля, че списъкът на курсистите се обявява публично.

# 644
В началото на годината беше публикуван - поименно всяко дете по групи и преподавател.

Общи условия

Активация на акаунт