Oтново за АБКМ - 4 тема

• 59 849
  • 471
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Определено не смятам, че трябва да експериментирате. Трябва да сте на строга диета щом кърмите . Мисля, че ще е добре да направите консултацията с гастроентеролога. Дъщеря ми беше на 4 м като и откриха проблема. Вече не кърмех и лека, по-лека започнахме захранване, по определен режим и доста стриктно.

# 151
  • София
Да. И аз стигнах до извода, че това с експериментите не е добра идея. А при вашите дечица проявявало ли се е по-нервно и раздразнително поведение като приемат някоя алергизираща храна, която не им понесе?

# 152
  • София
При мен не е имало такъв случай, защото когато открихме проблема тя беше само на АМ и после следвахме много бавно и стриктно захранване, което Слава Богу доведе до добър резултат.

# 153
Моето бебе имаше много газове, слуз и кръв в акото и за това спрях млечните като беше на 3 месеца, то и преди това ги спирах, но не толкова стриктно, защото свекървата един път ме нахрани с нещо, което не трябва. Както и да е, от юни съм на диета и след 7 месеца диета предложих на бебето сирене, но имаше много газове и плачеше по цяла нощ. Това беше за няколко дни и спрях, диетата аз не съм нарушавала и в този период. Чудя се кога е разумно пак да опитам да въведа млечни. Бебето е вече на годинка, все още кърмя. Имаше проблем и с яйцата, но вече въведох цяло яйце и явно проблема е преминал.

# 154
През 6 месеца ни каза алерголожката да пробваме пак.

# 155
Преди да предложа сирене, давах доста време, може би поне 2-3 седмици, масло и 5-6 дена телешко и бебето си беше добре, но като реагира на сиренето спрях и тези две неща. Някой сблъсквал ли се е с такъв казус и дали е разумно да ги давам. В началото на кърменето реагираше на минимално количество телешко, което съм изяла.

# 156
  • София
Също така е важно продуктите да бъдат въвеждани един по един.

# 157
Това е ясно, те бяха един по един, просто избирах от минимално съдържание на млечни белтъци към нарастващо съдържание.

# 158
  • София
Това е ясно, те бяха един по един, просто избирах от минимално съдържание на млечни белтъци към нарастващо съдържание.

Коментарът ми не беше насочен към твоя пост. Казвам го да се знае по принцип, може човек да не съобрази, особено когато за пръв път се сблъсква с това.

# 159
Според нашия гастро захранването с млечни, яйца, пиле, риба и телешко трябва да стане след 2 годишна възраст. Аз започнах на година и десет месеца първо с яйца и пиле, после масло, сирене, кисело мляко. За прясното си изчаквам, но отскоро ползвам АМ без хидролизатор. За сега нещата вървят добре. По- добре е да не се опитва през 6 месеца, това дразни червата.

# 160
  • София
Не помня на колко месеца беше дъщеря ми, но със сигурност захранихме с всичко това преди годинката, пак по препоръка на гастроентеролога.

# 161
  • Бургас
Да. И аз стигнах до извода, че това с експериментите не е добра идея. А при вашите дечица проявявало ли се е по-нервно и раздразнително поведение като приемат някоя алергизираща храна, която не им понесе?
Да. Става нервен, плачлив и крив. Така разбирам още преди да тръгнат обривите. Явно му е дискомфортно. Първо се вкисва, после започват газове, диария /имало е пад 10 памперса за един следобед. Докато го обуя и пак/, и до два, три часа избиват обриви.
Втори официален опит за захранване ни пропадна. Обичайната картинка АД, газове, диария и връщане  на храна в устана + новост - уртикария. На 3 + години е и отново е на диета. Започвам да мисля, че просто така ще си остане и няма да го израсте.

# 162
Аз мислех, че щом дето няма уртикария в началото няма и да проима като реакция към млечните.

# 163
  • Немция
На 3 + години е и отново е на диета. Започвам да мисля, че просто така ще си остане и няма да го израсте.
Моят син беше докъм 5-тата година с реакция към млечни- след тази възраст, когато го пробвах под скрита форма( в бял сос) дали ще реагира на млечния продукт забелязах, че е израснал проблема.
И за друго познато дете знам, че в предучилищна възраст израсна АБКМ. Тоест има надежда.
90% от децата го израстват докъм 3-тата година, останалият процент по-късно.
При моето дете беше невъзможно да въвеждам плавно млечни продукти- то просто реагираше със силни кожни обриви и на най-малкото количество. Просто изчаках да му узрее имуннатта система, тоест да го израсте. През 6 месеца го пробвах с минимални количества.

# 164
А през това време давахте ли на децата си някакви хидролизирани млека, т.е. някакъв заместител на млякото.

Общи условия

Активация на акаунт