Oтново за АБКМ - 4 тема

• 59 869
  • 471
  •   1
Отговори
# 165
  • София
А детето може ли да посещава ясла/градина, ако не го е израсло?

# 166
  • Бургас
А през това време давахте ли на децата си някакви хидролизирани млека, т.е. някакъв заместител на млякото.
След 18 месеца просто спрях да давам заместители. Не съм заменяла с нищо. Баланс в диетата търсих с храните от други групи -месо, зеленчуци.
Наскоро алерголог изрази мнение, че 100% детето ще има дефицит на вит.Д и анемия заради тези " безумни диети" и му пуснаха една кофа тестове. То излезе, че човека не само, че няма дефицити, ами и е повече от добре.

А детето може ли да посещава ясла/градина, ако не го е израсло?
По принцип може. Стига градината да има опция да отделно меню. Моето не ходи на градина, поради лични съображения.

# 167
То не ходи до една възраст, вече е задължително за 4 годишните. И аз се чудех за това, но мисля че има вариант да се внася храна за детето.

# 168
  • Немция
Аз нямам опит с български ДГ, не знам как се процедира. Със сигурност има разлики в различните ДГ.
Живеем с Германия, при моето дете беше така,че го записвах на обяд в ДГ, когато се предлагаше безмлечно меню(това беше 2-3 пъти в седмицата), иначе го вземах на обяд. Ако нямах тази възможност, щях да търся друга ДГ или детегледачка. В нашата ДГ държаха всички деца да са с едно и също меню, за да не се изкушават другите деца.

Ваня, аз кърмех сина си 16 месеца, след това беше абсурд да въведа специалното мляко, което се дава при АБКМ, то е горчиво. С него правех зърнена каша с плодово пюре вътре и така го приемаше. Иначе давах овесено и оризово мляко(което продават в ДМ), обогатено с калций. Давахме също вода , обогатена с калций. Давам и от малките кутийки с ванилово соево мляко, обогатено с калций на Alpro Soya, има ги и в България. Опаковката е от 250 мл.

# 169
Аз също кърмя и не съм тръгнала да спирам, просто се чудех как се прави като все пак се спре кърменето и проблема е наличен все още. Вече толкова съм свикнала с диетата, че не ми пречи изобщо.

# 170
Не знам дали знаете че има група : Родители на деца с АБКМ във фейсбук където може да научите изключително ценна информация. Там такова нещо предлагане на 6 месеца без тестове не се практикува. Тестове и само при отрицателни три теста( прик,пач,кръвен) се въвеждат нещата по определена схема (първо в печиво, и тн и тн). Успех

# 171
  • София
Здравейте, момичета.
Вчера и днес бебо им доста колики, а като цяло няма такива. Ядох тахан и кокосово масло. Чудя се дали не е от някое от двете. И преди съм яла сусам, но като поръска на хляб примерно и не съм забелязала проблем, но в тахана е по-голямо количество. Пия и Фенугрийк за увеличаване на кърмата. Чудя се може ли и от него да е. Нищо млено или телешко не съм яла.

# 172
Залагам на тахана. Моите и двете реагираха на ядки. Голямото вече ги яде всичките и не е имало проблем при захранването с ядки.

# 173
  • София
Таханът е сусамов само да уточня.
И аз подозирам май по-скоро него, защото се появи и слуз в акото, а тъкмо бяха взели да се поуспокояват нещата.

# 174
Аз не ям никакви ядки и семена, освен млечните.

# 175
  • София
Момичета, вече втори консултант по кърмене ми казва, че последните препоръки на СЗО са при деца с алергия към храни захранването е добре да не се отлага много, а да се започне по-рано - примерно на 4-5 месеца. Последните проучвания показвали, че при по-ранно въвеждане на храните, детето реагира много по-слабо на потенциалните алергени. Естествено нямам предвид да му се въведе мляко.
Та чували/чели ли сте подобни неща?

# 176
  • Немция
Да, четох в детско списание за тази тенденция- на определен период се променят мненията как да се захранват децата. Simple Smile

# 177
Момичета, вече втори консултант по кърмене ми казва, че последните препоръки на СЗО са при деца с алергия към храни захранването е добре да не се отлага много, а да се започне по-рано - примерно на 4-5 месеца. Последните проучвания показвали, че при по-ранно въвеждане на храните, детето реагира много по-слабо на потенциалните алергени. Естествено нямам предвид да му се въведе мляко.
Та чували/чели ли сте подобни неща?
Moята дъщеря имаше алергия към бяло месо - пилешко, пуешко, заешко и я захраних на 4 месеца и половина. Реално след годинката израстна алергията, сега е останала само лека към заешко месо. Иначе нас така ни посъветва алерголог. След всички правени тестове. А междувременно я хранехме с телешко, свинско, агнешко и риба.

# 178
Здравейте и от мен! Синът ми е на 3 месеца и му е поставена диагноза АБКМ. Всичко започна преди 2 месеца. Една сутрин се събудихме с изключително силен обрив по вратлето, който в рамките на деня се разпространи по цялото тяло. След постъпване в болница обрива изчезна за 1 вечер. От тогава не сме го имали. Не сме имали нито диария, нито слуз в акото или нещо такова. Поставиха ни тази диагноза и от тогава сме на АМ Алфаре, което е изключително трудно  за намиране и много скъпо. Сега 2 месеца по-късно след направени кръвни изследвания и кожни накапвания с млека резултатите са отрицателни, т.е. Не показа алергична реакция към нищо. Но въпреки това ни посъветваха да продължим с Aptamil ADC като ми казаха другия месец да започна захранване със зеленчук(тогава ще сме на 4 месеца). Въпроса ми е някой сблъсквал ли се е с подобна ситуация? Изследанията показват едно, докторите твърдят друго. Според тях е било временна реакция, по-точно непоносимост, която е отшумяла.

# 179
  • София
При нас обривът се изчистваше доста време - поне 10 дни.

Общи условия

Активация на акаунт