Рок и хевиметъл поклонници

• 7 625
  • 265
  •   1
Отговори
Не открих активна скорошна рок тема . Хайде да разбутам страстите рокерски
Да споделим на кои концерти ходихме , впечатления, мнения, любими групи и каквото друго се сетите да дискутираме за любимата ни музика.

Аз специално тази година ходих  на  Джудаст прист, Саксън, Скорпионс, Extreme, Юрая хиип, Ас/Дс и ме чака концерт на японската рок група One OK Rock. А вие?

Последна редакция: чт, 29 авг 2024, 10:16 от Рaдост

# 1
Айде, де, успех с разбутването на страстите.
Аз съм фен на по-тежкото звучене. Даже на рок концерт не помня да съм била. Тази година бях само на хилс ъф рок май и си изкарах готино в общи линии. Фен съм и на други стилове музика, така че ходя и на такива събития.

Последна редакция: ср, 21 авг 2024, 16:24 от Анонимен

# 2
Тази година не можах да стигна до Хилса, но надявам, се че следващата ще успея. Афишът беше страхотен, предполагам че сте си изкарали страхотно.

# 3
  • София
Аз също съм фен на много по-тежкото звучене (най-лекото за моя вкус са траш и индъстриъл), както и на мителалтер рок и на етно рок, особено на монголските групи, съчетаващи го с традиционно гърлено пеене.
Съпругът ми е (буквално) болен фен на Рамщайн и Пантера.
Надявам се да има нещо и за нашите вкусове в темата.

Последна редакция: ср, 21 авг 2024, 17:10 от Fever Ray

# 4
Разбира се ,че сте добре дошли. Тук няма да слагаме ограничения на това кой какво трябва да харесва и харесва.  Всички от едната крайност до другата да се чувстват поканени и да споделят каквото решат . Така много от нас могат да научат нови неща.

# 5
Пантера(Фил, де, от Пантера) тази година ли им беше концерта? Ходих и на тях.
Аз слушам дет, блек, прогресив, т. нар джент и още, още и още подобни подстилове.

# 6
Може да се каже ,че аз съм  по по-класическото звучене Smile Но от около 10-15 години открих и азиатския мелодичен рок. Има няколко много добри попадения. Но и аз  също харесвам Рамщайн. То има ли някой от нашето поколение който да не ги харесва и слуша Satisfied

Extreme No more words

Последна редакция: ср, 21 авг 2024, 17:21 от Danifin1

# 7
И аз съм фен на тежката музика. Радвам се, че има такава тема.
Харесвам голям спектър от рок и метъл групи.

# 8
  • София
Хайде и аз тук. Аз съм по по-лекия рок, тип 90те.
Чудих се дали да ходя на Judas Priest, билети имаше, ама нямаше с кого.
Преди седмица бях на трибют на Крис Корнел.
През зимата ходя по разни рок клубове.

# 9
Слушам доста разнообразен метъл, ако ми хареса звученето, ако са смислени текстовете, не ме вълнува точно кой вид метъл е. Например, огромен фен съм на Рамщайн, но и харесвам групи като Металика, Моторхед, които са коренно различни. Влюбена съм и в много от песните на Мерилин Менсън, текстовете му са доста смислени. Ходила съм също така на концерти и на класически рок групи, проявявам голямо уважение към тях, но някак не са моето.
Към момента нямам възможност да пътувам за концерти покрай други приоритети в личен план, но се надявам в скоро време да се организираме.

# 10
Надявам се тук да намериш следващият път компания за концерт. Аз си изкарах страхотно на техния концерт.
Judast priest Turbo lover
И в паузата между отделните групи публиката се забавляваше  Hands Metal
  In the pause waiting  Judast priest  concert … #129304;🤘

# 11
  • София
Записвам се веднага и аз Simple Smile
Тази година бяхме на Рамщайн, ФФДП и Мидалидаре.
На фестивала не успях да си "открия" нова група, въпреки че Beast in black доста ме впечатлиха.
Не е точно хеви метъл, но в събота Brkovi  имат концерт в София.  Няма да успеем за съжаление, но ако бяхме в града, бих отишла. Харесвам ги, 18+, за мен са нещо като хърватския Хиподил.

# 12
  • над кукувичето гнездо
И аз нахълтвам. Харесвам разнообразни рок и метъл стилове, събирани през годините. Имам си любими банди от конкретни стилове и си ги слушкам тях. От ню уейв, през пънк, гръндж, прогресив, дуум, готик, траш, та до дет, тук таме малко блек. Всичките си имат някакво очарование и си намирам по нещичко навсякъде Heart Пък те и някои си се поомешаха по някакъв естествен начин напоследък.

Тази година от по-големите концерти май само с Мегадет и Кавалера се отбелязах, иначе възможно най-редовно ходя на Контрол и Ревю, Нова генерация, ако изпадне. До края на годината с нетърпение очаквам Ню Модел Арми, може и до Стерео МСс да отскоча. Каквото удобно дойде. Бях се прицелила в Хагард някъде из европа, Пърл Джем също, но нещо не успях да се организирам. Надявам се да предстои.

m/

# 13
  • Варна
Е, закъде без Рамщайн Simple Smile И аз съм рок и метъл фен, слушам много неща, обичам разнообразието. Напоследък съм голям фен на Within Temptation, ужасно ме кефи музиката им, но и класиците си уважавам, телефона ми звъни с Металика Simple Smile На концерти не ходя, понякога посещавам клубове, лятото ходя по мотосъбори, защото карам мотор и там слушам местни групи, които изпълняват както хитове на известни групи, така и авторска музика, има добри попадения. Най-много обичам да слушам музика, докато шофирам и много ме е яд, че няма как да я слушам, докато си карам мотора. Разпускам вкъщи на дивана със слушалките и все не са ми достатъчни децибелите Simple Smile

# 14
Наистина не е музика, която да си пуснеш тихичко Grinning
Да се запиша и аз, слушам доста разнообразна музика, но предимно си ме влече към по-тежката такава. Специфични жанрове няма смисъл да пиша според мен, не се придържам само към 1-2, а и те стиловете и поджанровете в метъла са сигурно повече отколкото във всичката останала музика Grinning
На концерти, за съжаление, обикновено нямам възможност да присъствам, особено на големи такива. Тук-там на по нещо по-местно като събитие, но пък и не е музика за която има много места около мен. Та... и аз предимно със слушалките.

Общи условия

Активация на акаунт