Пролет слънчева е вече, все по-силно рита Августинското човече

• 57 211
  • 740
  •   1
Отговори
# 450
Въпреки ,че ми е първо раждане и на мен  дрехите които съм купила са с къс ръкав и две жилетки ако стане студено вечер.Защото и аз съм чела ,че претоплянето е доста опасно.То на 35 градуса аз няма да мога да издържа,а какво остава за малкото човече.

# 451
Да, може би сте прави! Сега ще трябва да се боря и с бабите, че аз съм на легло до края на бременността, а не сме купили още нищо...та да се подготвя за отпор  Party Party

# 452
Здравейте слънчеви мами,отдавна не съм писала но до сега бях на работа и все не оставаше време.Вече съм си вкъщи и ще ви досаждам често.В 29с и 4д и 9кг отгоре,раста на корем и дупе😁,хемоглобина ми е 115 и пия Малтофер и вит.Оксилик.Изследвах В12-в норма е,но витД ми  е20,при мин.40,още нищо не са ми изписали но и моето АГ не обръща много внимание на това.За дрехите нищо не съм купувала все още,за обличането ще си предцените според времето и как сте облечени вие-така и бебето.Аз все още избирам болница/доктор за ражането,записала съм си час на ден на отворените врати в Тина Киркова,чувам добри отзиви и за Втора Градска.Накрая с моето мотаене ще отида някъде по спешност и ”каквото сабя покаже”😁

# 453
Ами не знам момичета, това казаха на лекцията - не споря ! Първа бременност ми е. Имам 2 приятелки те са преди мен -юни и юли и ще видя те как ще бъдат на изписването. Иначе аз ще взема от всичко - дълго/ късо и в деня на изписването ще реша. Все пак съм Везни  Mr. Green

# 454
  • Пловдив
И аз съм го чувала това, че трябва да се обличат само с дълъг ръкав, но точно на лекция обясниха, че една от най-големите грешки, които може да направим е да прегреем бебето. В общи линии казаха както ние сме облечени, така и бебчето.

Другото, което ми направи впечатление беше за водата. Аз знаех, че ако бебето е на кърма не трябва да се дава вода. Сега на лекцията обясниха, че трябва да се предлага задължително вода, от бебето зависи дали ще я пие. Ако то не иска, не трябва да се насилва, но ако не предлагаме вода може да се дехидратира.

Общо взето покрай рекламата има какво да се понаучи на тези лекции.

# 455
На мен дулата ми, която също консултира по тема кърмене, каза, че кърмено бебе нужда от вода няма. Така и аз не съм предлагала първите 6 месеца преди да захраня.

# 456
Здравейте момичета, имам спомен, че някоя от вас вземаше Нифедипин. Как ви се отразява, аз съм с малко ниско кръвно и ме страх да не тупна.
Аз съм с нифедипин (по-скоро коринфар, защото другия е спрян от производство). Също много ме беше страх, защото кръвното ми е 60/90, но никакво влияние не усетих. А лекарството действа страхотно против контракциите, така че изобщо не се притеснявай. Все пак, когато излизам и знам, че ще бъда в затворено пространство (болница, мол, супермаркет), взимам кола с мен за всеки случай.

# 457
Здравейте момичета, имам спомен, че някоя от вас вземаше Нифедипин. Как ви се отразява, аз съм с малко ниско кръвно и ме страх да не тупна.
Аз съм с нифедипин (по-скоро коринфар, защото другия е спрян от производство). Също много ме беше страх, защото кръвното ми е 60/90, но никакво влияние не усетих. А лекарството действа страхотно против контракциите, така че изобщо не се притеснявай. Все пак, когато излизам и знам, че ще бъда в затворено пространство (болница, мол, супермаркет), взимам кола с мен за всеки случай.

Благодаря Клиърче, аз съм със същото кръвно. Ти как го пиеш 2x1 на 12 часа ли? От утре го започвам.

# 458
  • София
Мен ми е много интересно как ги обличат летните бебета в родилното и по специално в МД. Иначе бебетата нямат развити потни жлези първите няколко месеца и затова е изключително опасно да се прегреят.

# 459
  • София
Двете ми деца са родени в една и съща болница. Единия е в края на юли, другия през януари. И двамата в болницата ги обличаха с цели гащеризончета, като лятното бебе беше с по-дебел гащеризон от зимното.... добре че и за двете  носех дрешки, че можех да ги преоблека адекватно, въпреки че не беше разрешено
..определено на лятното бебе му беше яко жега.

# 460
  • София
Привет,
за обличането, завиване и тн определено съм против великото навличане, което наблюдавам редовно. Претоплянето е къде по опасно от всичко друго. По принцип казват да се обличат както ние +1 дрешка , но аз лично винаги съм го обличала като мен, та дори понякога и една дреха в минус на мен. На мен вечно ми е студено, но той не е така и а малко да се облече в повече и се поти. А бабите не им давам да ми се бъркат, майка все ревеше че детето е голо  Laughing, но й казвах да си гледа другаде и да не ми се бърка. С времето свикна и спря да ми се меша Simple Smile.
И още нещо което ми прави ковти впечатление. Бебета в жегата , сложени в зимните кошове, овити с едни одеала, закрити с едни наелони, мрежи и тн. То въздуха едва се диша, а те допълнително ги задушават. Така въздуха няма да им се пречисти Simple Smile, а как дишат тези деца вътре идея си нямам  newsm78. Не го правете , децата имат нужда от въздух и закаляване , а не да ги стерилизирате и затворите.

# 461
guerry, и аз съм виждала такива неща и не ми се мисли в какъв парник са милите бебчета..  А за мен това с +1 дрешка е бабешка отживелица.

# 462
  • София
Сетих се че исках да споделя мнението си и за водата. Значи според мен водата е абсолютно излишна, единствено е добре да се даде малко след храна за промиване.
Имам позната,която се подведе на съветите да пиел вода, та чак и захар й слагаха и съответно детето не наддаваше както трябва и я принудиха да додава и АМ и разбира се отби ранно рано.
Водата е празни калории и не е хранителна. При едно кърмено бебе не е нужно според мен да се дава. За АМ също съм чувала мнения, че не се налага.
Аз лично правех опити да давам след ядене , колкото да промие устенца и реално моя пропи вода след 1г когато започнах да замествам кърмата с вода и започнах да отбивам. Моето не я искаше дори за промиване на устенцата, ма той шише приемаше само ако усети вътре кърма , иначе плюеше като чели има не знам какво вътре  ooooh!. Не съм имала проблеми с гъби и млечница. Има едно побеляване на езичето от млякото, не зависимо какво е, но внимавайте има огромна разлика от това и млечницата.

# 463
Здравейте,
отдавна не съм се включвала но ви чета редовно.За обличането и аз съм в дилема как ще го обличам,мисля за акъс ръкав,но тук дават акъл,че задължително трябва с къс.Но определено няма да го навличам .Дрехи още не съм купувала,мисля юли месец,да хвана примоциите Simple SmileЗа водата с първото и аз не давах,чак след захранването,но той беше изключително само на кърма,но пак сега мисля да предложа по малко,ако иска детето.Сега мен ме е обзела някаква паника,понеже моя доктор юли месец почива,да не вземе нещо по-рано да реши да излезе бебето,че нещо много активно,обърнало се е с главата надолу Simple Smile

# 464
Здравейте, искам да ви поведа в една по сериозна посока. Мислили ли сте за съхранение на стволови клетки?Имате ли познат, който го е правил? Каква е процедурата, да не сме изтървали времето в 7 я месец?

Общи условия

Активация на акаунт