Операция на миома - 4

• 100 107
  • 758
  •   1
Отговори
# 420
Имах предвид, че не се налага махане на матката. Иначе да, дали ще е лапаро зависи от местоплоложението. Дори всичко да изглежда лесно в процеса на операцията имат готовност и за коремна, ако нещата се окажат различни, така че не е проблем.

За Плевен на мен ми обеща, че ще я запази, но нещо много безпочвена ми се стори тази сигурност, при положение, че даже не успя да я измери. Горчев това.

# 421
.

Последна редакция: чт, 28 сеп 2017, 01:40 от kati_v

# 422
  • На морето!
През октомври ще ходя при Томов в Плевен заради 10см. миома. Ще пиша после какво ми е казал,  но при всички  случаи ако препоръчва отстраняване на матката, ще търся второ мнение и друг вариант. Не знам къде, тъй като АГ, при който се следя каза, че само проф. Томов може да ми препоръча, но ще чета и ще търся и други препоръки.
Иначе по повод бременността- моята беше 4см. преди втората ми бременност, стана 6 след раждането и после се сви до 5 докато кърмих, но след това си навакса. На прегледа се вижда една, от външната, задна  страна на матката.

# 423
Тук имаме съфорумка, която се оперира при Горчев с миома 18 см, спаси й матката, даже после си роди второ дете Simple Smile
Затова отидох при него, но явно славата и годините са го променили доста, защото видях само едно претупване на конвейра и грам заинтересованост или поне обяснение.

Menina, в София има специалисти, които ще ти запазят матката (или поне ще направят всичко възможно). В старите теми има истории на жени с 10+ см, прочети ги и прецени...

# 424
  • София
Здр. през 2012г. точно проф. Горчев ми спаси живота. Писала съм и преди за него. В София никой не даваше никаква гаранция какво ще стане. Казваха задължително трябва да се оперираш но какъв ще е изхода от операцията не знаем.
Отидох при Горчев за второ мнение и той мн. добре си спомням какво ме попита тогава " какво искаш да запазим матката и ли да я махнем", понеже вече имах две деца. При което аз отговорих "искам да остана жива" и да си гледам децата, тогава второто ми дете нямаше годинка. От там ме видя, че съм притеснена и лично той ми каза, че иска да ми запази матката, защото съм още млада. Така и стана. Операцията мина без проблем. Дори кръв не са ми преливали. Операцията беше коремна, защото миомата беше на кофти място според всички видни доктори в София при, които съм ходила. Беше в цервикален канал. Така мина операцията и всичко беше добре до миналата година.
   През април миналата год. почна майка ми и аз много трудно го преживях и точно за месец се появи нова миома. Всичко явно е на нервна почва. Последно юни месец беше 3см.. За съжаление бях бременна и загубих детето. Не е причина миомата. Бях решила като  "родя" да махнем и матката и вече да не ги мисля тези миоми, но за съжаление не се получи. На 17 окт. съм на доктор и ще видим какво ще правим, защото аз още не съм се отказала да имам трето детенце. Дано.
Между другото през втората ми бременост си износих детенцето с тази толкова страшна миома. Нямах проблеми. Просто на секциото се бяха събрали всички видни доктори на болницата в която раждах, и очакваха най- страшното. Явно съм късметлиика и всичко мина добре.  След това Горчев ми каза, че повреме на секциото е трябвало да махнат миомата за да не се налага той да ме реже още един път нооо.......

# 425
  • София
Много се радвам, че Горчев ти е запазил матката, но защо казваш, че ти е спасил живота?
Наличието на миома не е животозастрашаващо.

# 426
  • София
Според докторите в София е била на много лошо място. И даже като ми правеха секциото ми казаха, че не ми дават гарнция какъв ще е изхода от секциото. Аз не знаех дали ще мога да си видя дори детенцето. Просто бяха ме наплашили много в София. А професора каза, че за него това е рутинна операция и даже се чудеше как може така да ме наплашат в София. Не го пожелавам на никого да не знае дали ще си види детенцито. Затова казвам, че ми е спасил живота. А то просто си е била нормална операция.

# 427
Много се радвам, че при теб се е запазила матката и съжалявам за детенцето. Надявам се следващата бременност да е успешна!

...
Така че колкото хора, толкова и истории.

Последна редакция: чт, 28 сеп 2017, 23:12 от kati_v

# 428
kati_v, много се радвам на благоприятното развитие! Kissing Heart
А с какъв размер беше тази голямата?

# 429
Благодаря!  Hug

Последна редакция: чт, 28 сеп 2017, 23:12 от kati_v

# 430
Големичка е била, да.
Важното е, че всичко е зад гърба ти! Simple Smile

# 431
Здравейте!
На жена ми 45г. (не раждала, моля не задавайте въпроси относно това) преди около 6 години и откриха миома 5/6 см. срастнала отзад и странично към стената на матката навътре. Тогава, предвид че нямаше болки, дискомфорт, кървене, смущения в менструацията, нарастване и предвид размера, ние, близките и я убедихме да не се оперира. Все пак коремна операция си е. Травма. А и се шири мнение, че може самам да се свие, още повече, че сега вече е и близо и до климакса.
Нпоследък обаче миомата все да я понаболва и да и създава дискомфорт, който влошава качеството и на живот. След консултация със специалисти тя реши да се оперира, избрахме Токуда. Там лекаря – Карагьозов младши – и каза, че вероятно ще се наложи да махне всичко – без яйчниците, което ще стане ясно по време на операцията и тя да си реши дали да и направи ПЛАСТИКА на матката, ако  е възможно да не я маха – целта – евентуално забременяване.На мен това не ми вдъхва особено доверие, честно казано.
Моля споделете.
1 Някой сблъсквал ли се е с подобем казус.
2 Мнение/преминали през:
  -за лекаря
  -Токуда
  -пластика на матката особено
3 Други специалисти в областта.
4 С каквото мислите, че ми помагате
БЛАГОДАРЯ!
PS
Много се притеснявам, като гледам какво се случва всеки ден и как абсолютно нелепо гинат хора ми се изправя косата.

# 432
Мъчно ми е,че тъпата тема се съживи. Tired

# 433
Не знам доколко ще помогне, но на мен Сигридов ми каза, че е  по-добре, че не съм се оперирала преди забременяването, защото на мястото на разреза няма да се кръвоснабдява добре матката и да се храни бебето. А с тази пластика как ще е, не знам.
От друга страна, ако планирате забременяване, по-добре миомата да я няма, щом е вътрешна.
НСЧ, благодаря ти още веднъж!

# 434
bg man, не мога да дам друг съвет освен да потърсите още едно мнение.
Карагьозови по принцип са голяма работа в гинекологията, но все пак още поне едно мнение ще ви даде по-точна представа.
Щом сте в София мога да препоръчам д-р Попов от Вита.

Общи условия

Активация на акаунт