Операция на миома - 4

• 100 108
  • 758
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Аз имам зелена светлина за забременяване след лапаромиомектомия.
От Карагьозови нямам лични впечатление.

А защо смятат, че ще се наложи хистеректомия? Колко е голяма миомата в момента?

# 436
Благодаря!
Ние сме от Монтана.
Още когато и я откриха местния доктор искаше да я оперира, аз я разубедих, после пак в Токуда ходихме при д-р Илиев - млад, много внимателен и той даде показания, че ако искаме бременност трябва да се оперира. ситуацията беше деликатна, заради друго заболяване (NO COMENT). А и съображенията ми си бяха същите.

Миомата си е толкова, колкото в началото 5/6, но е на кофти много място и е сраснала лошо. през годините сме ходили на много места и сме вземали мнение. Само Карагьозаов ни е говорил за махане на всичко (евентуално), другите лекари или не са оценили достатъчно добре ситуацията или не знам. Бременността не ни е цел, цел е живота и здравето на съпругата ми.  Жена ми е изтощена от ходене по доктори и не мога да я накарам вече - взела е решение да се оперира, няма да правим пластика. Лекуващия и лекар по другия проблем ни посъветва да изчакаме понеже нейните миоми са изчезнали по време на климактериума около 48 година......Напоследък мислим за осиновяване.

Жена ми си е навила не мога да я спирам вече.
В обобщение мога да кажа, че пластика не искаме, ако се наложи да се махне всичко, то това ще стане където и да  отидем, преоритерът е здравето и живота и това да стане професионалното и компетентно.
Благодаря ви още веднъж!

# 437
Благодаря!
Ние сме от Монтана.
Още когато и я откриха местния доктор искаше да я оперира, аз я разубедих, после пак в Токуда ходихме при д-р Илиев - млад, много внимателен и той даде показания, че ако искаме бременност трябва да се оперира. Ситуацията беше деликатна, заради друго заболяване (NO COMENT).

Да, при вас ситуацията е доста деликатна. Миомектомията и хистеректомията сами по  себе си не са нещо кой знае колко страшно. При вас обаче има придружаващо заболяване, което усложнява случая. От сърце желая успех, звучите доста притеснен. Кураж!

# 438
  • София
Какво значи пластика в контекста на темата, може ли някой да ми обясни, не се сещам, досега не съм срещала този термин, а чета темите отдавна?

# 439
bg man, кой е местният доктор? Не е само един гинеколог в Монтана. Живея в София, но съм от Монтана, лекарят на майка ми е много добър и с голям опит, завеждащ патологична бременност (или поне е бил, не знам дали е сега), ходих на консултация освен при софийските и плевенските светила, и при него.
Дори да не се оперира при него, не пречи да направи една консултация, ако не сте ходили. Доста трезво гледа на нещата и няма да ви подведе, освен всичко друго е и много човечен, рядко има такива лекари.
Д-р Никифор Илиев се казва Hands Thumbsup

# 440
Какво значи пластика в контекста на темата, може ли някой да ми обясни, не се сещам, досега не съм срещала този термин, а чета темите отдавна?
Предполагам, ще изрежат цялата тъкан на матката, където се е сраснала миомата и ще направят пластика, за да закърпят матката.
bg man, много се извинявам, ако съм нетактична, но ще ти го кажа директно - тази операция трябва да се направи коремна вероятно. След секцио лекарите препоръчват пауза поне 2 години преди нова бременност, при такъв тип може и да е повече. Това означава, че тя ще може да прави опити да забременее на 47-48. Даже и да стане от раз, възрастта си е сериозна. Отделно не се знае как ще протече, като се разтегне матката, защото при моя позната със 7 години разлика между децата, на второто секцио матката беше руптурирала - старият шев е бил започнал да се отваря и лекарят й е казал, че е извадила голям късмет, че е устискала до термин. Искрено се извинявам, ако бъркам в раната ви, но може би наистина правилният път е да не рискувате здравето на жена ти, а наистина да помислите за осиновяване.
Каквото и да изберете - успех!
Иначе аз съм много доволна от д-р Нашар, работи в МД, ако решите все пак да търсите още мнения.

# 441
Здравейте момичета!
Искам да попитам - някоя от вас скоро да си е правила операция в Първа гинекология на Майчин дом. Какво ми е необходимо при постъпването освен направлението и изследванията. Операцията ми е насрочена за 9.10.Вчера бях на преглед и уточних датата дадоха ми списък какви изследвания да направя и да взема направление  7 и  800 лв. за избор на екип. Само това ли е или има още неща. Искам да си ги подготвя, защото не съм от София.
Благодаря предварително!

# 442
Включвам се в темата със подобен проблем. Изчетох и старите теми. Доста информация прочетох и в нета.Последно четох за метода емболизация на миомни възли. Спира кръвопотока хранещ миомата и тя си изсъхва.Тук не срещнах нищо за този метод.

# 443
Мисля, че са за малки миоми с определено местоположение.
Единият от докторите, при когото ходих ми го спомена като опция; но другият, който е хирург и ме оперира каза, че в моя случай би бил неефективен.
Ехографът показа 10 см миома преди оп., по време на оп. извадиха 11.5 см и още 5 по-малки.
Емболизацията е метод, който може да проработи, може и да се наложи и друга интервенция след това.

# 444
Здравейте.
Да операцията е коремна - това е очевидно при такова разположение. Наясно сме с методите. Пластика няма да правиме. Не уточних преди, но докторът каза, че по време на операцията ще се види дали ще се наложи да се махне матката (без яйчниците) или за да не я мяха, дали иска жена ми, да се направи пластика тогава, тоест махане или пластика (ако въобще се наложи махане, разбира се). Чул съм история за направена пластика, след което се е наложила втора операция, за да махнат всичко.
Преоритета е живота и здравето и най вече каквото и да правят и който и да го прави това да стане професионално и компетентно в голяма болница в голям град...Взели сме мнение от доста специалисти на ниво.
Другото е тото, факт.

# 445
Съжалявам! Аз съм ЗА запазване на матката, ако е възможно, но трябва да помислите дали ще е ок жената да се подложи на втора операция, ако нещо стане с пластиката. От друга страна, в темата четох, че в Плевен може с робота да се махне матката, предлагат коремна, ако се реже само миомата, а с робота операцията е по-щадяща. Така че проверете и тази вариант, ако решите да се маха матката.

# 446
Мисля, че са за малки миоми с определено местоположение.
Единият от докторите, при когото ходих ми го спомена като опция; но другият, който е хирург и ме оперира каза, че в моя случай би бил неефективен.
Ехографът показа 10 см миома преди оп., по време на оп. извадиха 11.5 см и още 5 по-малки.
Емболизацията е метод, който може да проработи, може и да се наложи и друга интервенция след това.
Хирурзите са касапи и естествено ще настоява за коремна. За д-р Елисавета Вълчева има ли отзиви. Тя смята,че при жени на прага,и в менопауза емболизацията действа безотказно на 99%.Аз лично предпочитам този метод. Ако откаже този метод - лапаро, дори и при голяма миома действа. Последно слагам касапите,които режат наред и матки . На съфорумеца, който съпреживява проблема на съпругата си,ще кажа, да пробват с този метод първо, преди да слага на дръвника каквото и да е. Доста жени раждат на 48-50, и на 65 дори. Успех.

# 447
  • На морето!
Дора24, а болница и лекар за този метод да препоръчате?

# 448
Дора24, а болница и лекар за този метод да препоръчате?
Информацията ми е от нета за сега, но пише,че в Токуда също ползват този метод. Направила съм връзка само с д-р Елисавета Вълчева, но тя е в клиника Медика чак в Русе. Да попитам за билките,които продават в аптеката на Поп Богомил. След какъв период може да се очаква положителен резултат. Защото мисля да започна с тях, като най безобиден вариант.

# 449
През октомври ще ходя при Томов в Плевен заради 10см. миома. Ще пиша после какво ми е казал,  но при всички  случаи ако препоръчва отстраняване на матката, ще търся второ мнение и друг вариант.
Преди година миомата ми беше около 10 см. Започнах да пия Есмия, след това продължих с инжекции Золадекс. Сега тя е  6*7 (според ЯМР). Смятам да ходя на консултация при Попов.

Общи условия

Активация на акаунт