Операция на миома - 4

• 100 070
  • 758
  •   1
Отговори
# 90
Днес бях на друг преглед с частната застраховка при друг специалист. Лекарката, която ме видя е доста опитна и е гинеколог-онколог, специализира в неинвазивна и роботна хирургия (не съм убедена, че ползвам правилната терминология на български), учила е в Лондон и Америка, така че мисля да и се доверя.  Препоръча ми силно коремна хистеректомия (запазване на яйчниците), каза че е има доста случаи, когато се връщат миомите и че предвид размера на моята е по-добре да ме 'отворят'. 6 седмици възстановителен период. Сега очаквам да ми излязат кръвните изследвания, които направих днес и следващата седмица предполагам ще насрочим дата. Ултразвукът показа, че миомата не се е повлияла за съжаление от чайчето  Shocked Confused Имам още време да мисля, но като че ли вече ми се иска да се отърва от това нещо в мен.

# 91
Съжалявам, че новините са такива...
А обясни ли защо не може да се запази матката?

П.П. За съжаление чаят не може да действа толкова бързо по отношение на размера.
Може да регулира кръвоизливите, но за смаляване се иска повече време пиене.

# 92
Разбрах аз, но не съм търпелива като теб да пия дълго време, а и я се смали - я не. Аз много ти благодаря за помощта - наистина за 1 месец цикълът ми беше по-слаб и поносим от предишните.
Относно матката - каза, че е много вероятно при високо ниво на естроген да порасне нова миома. Хормоните трябва да излязат в понеделник и ще отидат директно при нея. Преди операцията искат и ЯМР да направя.

# 93
Ами то много неща могат да се появят като цяло в тялото ни, но чак така превантивно да режем...
А и дори да се появи, те растат бавно, до менопаузата ще изкараш без нова операция Simple Smile

# 94
Моето животно е пораснало за 1г. Знам ли и аз. Добър лекар е, колко ревюта изчетох за нея ...

# 95
  • Пловдив
Хубаво е,че и хормоните ти изследват. На мен тук ми казаха,че нямало смисъл,защото естрогена можело да се покачи във всеки един момент. А и като се замисля за онези ксеноестрогени,които тялото ни разпознава като естроген  newsm78 Успех!

# 96
Моето животно е пораснало за 1г. Знам ли и аз. Добър лекар е, колко ревюта изчетох за нея ...
Или не са го видели на предните прегледи.
От личен опит - преглед при професор в Майчини дом - въобще не забеляза 7-сантиметровата ми миома, няколко дни по-късно друг лекар я видя.

Иначе не пречи да си е добър лекарят, но зависи от това какви са му разбиранията. Щото нали, не става дума за нейната матка, гледа кое е най-лесното.

Ти си решаваш, но ако състоянието ти позволява запазването на матката си заслужава да го обмислиш  Hug

# 97
  • Пловдив
И аз съм за запазване на матката,ако е възможно,защото я се появят други миоми я не,ама ти вече няма да си имаш матка.

# 98
Ще попитам отново следващата седмица, когато вече ще говорим за операцията.
Нови миоми, ако ми се появят - пак трябва да правя операция.

Миомата в България ми я откри същата лекарка, при която ходя от години. И аз искам да си запазя матката, но тя беще категорична.

# 99
И аз бих си запазила матката. Така превантивно да се махат органи ми е крайно - като Джоли, която си отряза гърдите, щото можело да развие рак. Confused

# 100
Една позната, поради същите страхове и бяха махнали матката, след няколко години изби щитовидната жлеза.... Може да се появи нова миома, но може и да не се появи...

# 101
Повечето лекари (и незнайно защо в повечето случаи жените) казват, че отстраняването на матката е единственият сигурен начин да не се появяват нови. Този страх го имаме всички ние. При някои от нас (аз съм в това число) обаче има може би един психологичен момент-не мога  да преодолея мисълта, че вече няма да имам матка. И колкото и да ми обясняваха, че по нищо нямало да личи, че секса си бил същия и т. н, никой не можа да ме убеди да я махна. Имам позната, която се оперира преди 4-5 години. Говорихме си с нея малко преди моята операция. Каза ми-не разбирам какво толкова го мислиш. Махни я тая матка и си реши проблема. Еми хубаво, ама аз не съм като нея.   Тя си я махна и това не я притеснява ни най малко. Така, че при всеки е различно-на едни не им пука и смятат че щом си проключила с децата, не ти трябва вече, и други които искат да си я запазят.Ти най-добре знаеш към коя група си.  Някъде четох, че когато лекаря попита - защо не искаш да ти се отстрани матка, повечето жени не могат да кажат защо наистина не искат. Успех!

# 102
  • Пловдив
Има и друго,щом са се появили миоми има и проблем в организма. Отрязване на матка,само миома и кой каквито органи реши,не премахва проблема . Ако нищо не промениш в начина си на живот ще избие някъде другаде. Всеки трябва да помисли върху това и да намери начин поне малко да промени нещо в себе си.

# 103
Как да променим нивото на хормоните? От скоро купувам и corn fed пиле, нали уж било по-здравословно от другото? Започнах да бягам от 1 седмица, всичко ме боли, по принцип съм последният човек на планетата, който спортува. Храненето ми е много изчистено от към мазнини по принцип, рядко си позволявам нещо, което не е домашно сготвено, сладко ям 1-2 в седмицата. Иначе работя на пълен работен ден и ме няма вкъщи от 7 до 6, няма как да го променя това за момента децата докато не влязат в университет поне.

А какво наистина като ти махнат матката? четох назад, че кожата ставала по-суха, но говорих с 2 приятелки с отстранени матки, които казаха, че не е така, а и едната изглежда по-добре от всякога. Другата е в Германия и не съм я виждала, на нея и откриха тумор и не е имало друга опция. Питам наистина, за да имам готов отговор на въпроса защо искам да я запазя.

И наистина сте ми много полезни, ако не сте вие нямаше въобще да го подлагам на въпрос.  bouquet Сега отивам да чета назад и да правя списък за болницата.

# 104
Някъде четох, че когато лекаря попита - защо не искаш да ти се отстрани матка, повечето жени не могат да кажат защо наистина не искат. Успех!
Ами да ме питат мен. Ще им отговоря.
Говорила съм с мои приятелки с отстранени миоми. Менопаузата идва до няколко години, дори при запазени яйчници, колкото и да убеждават лекарите, че не влияело. На 37 бях като започнаха да ме навиват да я махаме. Ще се опитвам да задържа, колкото мога. Рано ми е.
Появяват се разни други болежки, както казахте вече, избива в друга посока, понякога по-сериозна. Затова по-добре да се поеме риска от някоя друга миома, която я пораснала до менопаузата, я не, и може да се махне с лапаро, ако се следи.
+ проблеми при при секс, което за една жена 30+, 40+ си е сериозен проблем. Да, не при всяка, но при доста. И това без да са махани яйчници или скъсявано влагалище.

Ако е рак или нещо подобно е ясно, че човек няма избор, но ако има и минималната възможност да се спаси матката...

И в духа на отговорите на докторите, им задавам и аз въпроса - какъв е проблемът да се спаси матката. С всякакво разположение съм гледала записи на операции от болници по света със запазена матка, при миоми с размери 15-20 см. Как пък точно нашите при нашите матката била изконсумирана. С пълни глупости ни баламосват, само и само да им е по-лесно.

Общи условия

Активация на акаунт