Операция на миома - 4

• 100 950
  • 758
  •   1
Отговори
# 120
Inna74,  bouquet много ти благодаря, напротив искам на всички мнението и ако е възможно ще опитам да запазя. На моят шеф майката на жена му (това не беше свекърва, забравих как се казва) е имала миома, оставили са матката, след това е имала нова киста и е починала, кистата се е оказала много коварна.
Не съм избирала лекар - от застрахователната компания ми запазиха часа и те по принцип все светила избират. Не знам като стигнем до операция как ще се развият нещата - досега не са ме оперирали и ми е много притеснено и странно. Моята докторка е и хирург, така че не знам тя ли ще оперира или само като консултант ще е там - ще разбера тази седмица.

# 121
Stardust@ , съжалявам за жената, но не бива да мислиш, че щом при нея се е случило, непременно и при теб ще се получат кисти. Всъщност, аз не знам каква е връзката между кистата и миомата, но има много жени с кисти и при тях не се е случило нищо подобно. . Разбирам страховете ти, съвсем нормални са. Аз също не съм никак смела.
 Преди известно време по новините даваха за една жена, която пътувала за София или от София, не си спомням вече , но в един от тунелите на Витиня пада лампа върху колата и убива жената на място. Е, тя не е имала нито миома, нито киста. Всичко е съдба и късмет . Човек не знае какво го чака. И добре, че е така.

# 122
Моя позната имаше голям успех при тази алтернативна лечителка за миома. Тя помогна и на дъщеря ѝ и при безплодие. Лечителката се казва Зофия Шчербак, известна е, че работи с доктори и държи на медицинските изследвания, което мен ме обнадеждава, но все още се колебая. Някой, ако има отзиви за нея да сподели!

# 123
Stardust@, ама на теб и яйчниците ли искат да махат? Мислех, че само матката Rolling Eyes

emeto_SF, измамници най-обикновени са за мен.
В какво се състоеше успеха и на колко години беше приятелката с миомата.

# 124
Не, яйчниците ще ги запазят.

# 125
Ами те кистите идват от тях. В смисъл и да ти махнат матката, това не те освобождава от опасността, която описа за другата жена щом имаш яйчници.
Но реално всякакви гадории могат да ни сполетят, няма как да си изрежем всичко.
Профилактика му е майката, пък каквото стане  Mr. Green Hug

# 126
Така е.  Peace

# 127
97 mm x 89 mm x 83 mm; Intramural, right lateral wall.

Някой може ли да каже как се оперират подобни миоми в България? Утре ще разбера де, ама ме гложди ... т.е. въпросът ми е лесна операция за 'изчистване' на миомата ли е, мога ли да спася матката наистина? Разчитам на момичетата, които са минали през подобна.
Благодаря предварително. bouquet

Последна редакция: вт, 16 май 2017, 15:07 от Stardust@

# 128
Моята е същата. Оперират ги с отворена, коремна операция.
По принцип размерът не е никаква пречка за запазване на матката. Но си има фенове, които предпочитат да режат.
Гледала съм записи на операции по света, тези не ги водят големи и ползват лапароскопия.

В темата имаме жени с по 15-18-сантиметрови миоми, които са оперирани със запазена матка и след това дори износили успешно деца.

Stardust@, това от ехограф ли са размери или ходи на ЯМР?

# 129
Stardust@, това от ехограф ли са размери или ходи на ЯМР?

Благодаря НСч, вагинален ехограф. Тук явно им е любимият за гинекологични проблеми.

# 130
То и тук, но моята с него не могат да я хванат, с коремен се вижда по-добре.
Пиши утре какво са казали  Hug

# 131
Това ми е любимото "махаме матката"  ooooh!  И в повечето случаи е, защото е по-лесно. Винаги поне още едно мнение.

# 132
Момичета, добре че бяхте вие. Съгласи се докторката да не махаме матката на картона ми пише laparotomy myoctomy. Каза, че ако много кървя може да се наложи в хода на операцията да махне матката, но аз на документите ще посоча да я пази. Кръвните изследвания потвърдиха, че съм далеч от менопаузата и хормоните са ми много далеч от това състояние. Хемоглобинът ми е в норми, нямам анемия.
Операцията ми е насрочена за юли.
Олекна ми засега. Почвам да купувам дрехи за лелки, туники и дълбоки клинчета Simple Smile))

# 133
Стискам палци всичко да мине леко и бързо  Hug

# 134
Stardust@ Супер! Браво! Тук няколко дни преди операцията, отиваш в болницата за да ти се обясни как ще протече всичко. Точно тогава ме накараха да подпиша същия документ (да си вържат гащите) Хирурга, който ме оперира обаче ми каза, че ако много кървя може да не успее лапароскопски и да се наложи да ме среже. Не и да ми махне матката обаче. После се оказа, че съм изгубила много кръв. Както обаче писах по-горе успя. И матката ми си е тук и операцията беше лапароскопска. Мъжа ми ме чакаше и каза, че когато са ме качили лицето ми е било бяло като възглавницата. Хемоглобина ми падна на 9.5.Така, че не се притеснявай. Всичко ще бъде наред!

Общи условия

Активация на акаунт