Операция на миома - 4

• 100 036
  • 758
  •   1
Отговори
# 375
не плачи и отиди за второ  мнение,аз имам същата диагноза,но без кръвоизливи

# 376
Е, как ще те засили веднага за махане на матката? Първо зависи каква и къде е миомата, после зависи какви проблеми прави.
Успокой се и търси още мнения. И мен ме убеждаваха за махане, но я запазих и докато не ми прави проблеми, ще е така.

# 377
Кротък човек съм, но такива доктори ми иде да ги...

zveti81, няма нищо страшно! Миомата ти въобще не е толкова голяма. В темата има жени с по 18-сантиметрови чудеса, оперирани, със запазена матка и даже износили и родили след това.

Задължително направи консултация с хирург. Матката със сигурност няма да ти махнат, с подобен размер даже има вероятност да избегнеш коремната операция, а да ти направят лапароскопия.
Ако си от София мога да ти препоръчам д-р Попов от Вита.

За кървенето моето мнение е, че е от кистата. Ако беше от миомата отдавна да си имала такива проблеми. Следи кистата задължително и ако расте се лекувай, защото за съжаление докторите като видят миома и й приписват всички проблеми, а реалните причини пренебрегват и това води до задълбочаване.

Но най-вече се успокой! Всяка втора жена е с такива, миоми, кисти, това са доброкачествени неща, и да трябва намеса не е страшно Hug

# 378
Човече благодаря за куража, както и на другите момичета. Поля ме с вряла вода, не ми трябвала матка, вече имам едно дете, няма да раждам повече. Ще махнат матката, яйчниците ще оставят. Течението е от кистата, да, сега пия метаргин, дано намалее. Каза, че била малка и ще се махне с лекарства. Първо ми каза за кистата, след това ми каза "Трябва да ти кажа и друго" и тогава ми съобщи и за миомата. Като ми я махали щели да пукнат кистата и затова засега няма да я лекуваме. Абе грозна работа, какво да кажа. След това навън сестрата ме извика и ми каза, да не я слушам, а да си купя котешка стъпка и да я пия х три пъти на ден. Щяла да намалее. Ще видим утре другата докторка какво ще каже.

# 379
Да, мен също ме притеснява вътре как е положението. А при теб не вярвам да не направят ехографски преглед. Би било несериозно....Тук - в БГ, ми прави впечатление, че повечето гинеколози гледат с вагинален ехограф дори - по-прецизен е.

Вчера отидох и док каза, че няма нужда от ехограф и кръвни изследвания, ако проблемите ми са отшумяли (което е факт). Нямало нужда. Каза и че, ако нямам оплаквания няма нужда да правя профилактични прегледи. Което означава, че ще трябва да си измисля някакви симптоми за мое собствено успокоение.
За шкембето каза, че за съжаление така ставало при такива коремни операции. чудя се дали всички жени си ги отглеждат след секцио?!

Купих стягащи гащи, не знам как ще ходя на плажа ... newsm78

zveti81, няма нищо страшно. Не се сърди човечето ти е обяснило, аз ако не бях чела в тази тема също щях да махна матката. И досега се чудя дали взех правилното решение, защото сега ще треперя да не се появят нови миоми.  Прочети темата назад.
Сестрата и тя не ти е дала май кой знае какъв съвет - потърси второ, и трето мнение. bouquet

Последна редакция: ср, 13 сеп 2017, 13:23 от Stardust@

# 380
Само лоши неща си мисля, ами ако не е миома, а нещо по страшно?
Не мисли такива неща. Миомата е със специфична структура и форма, затова се различава лесно от лошите работи Simple Smile
Другата лекарка хирург ли е? Имай предвид, че масово обикновените гинеколози казват - махай, но хирурзите, особено тези, които са напред с материала, пазят матката. А пък с този малък размер въобще няма да има никакъв проблем.
Всички стискаме палци, пиши утре какво е казала другата лекарка, всичко ще е наред!

# 381
Офф момичета, утре при която ще ходя е хирург, да.
Сестра ми ме кара да отидем и до една частна клиника в Пловдив, при познат лекар. Та другата седмица съм там. Да мине първия учебен ден и отивам.
Утре ще пиша задължително, стискайте ми палци, че кръвно вдигнах вече.  ooooh!

Изчетох цялата информация в нета. Вие спазвате ли специален хранителен режим? Пише, че помага за да се намали размера.

# 382
Stardust@,
ако си махнеш матката и трябва да се "появи" отново, ще избие някъде другаде.....
МОМИЧЕТА, НЕ СИ ДАВАЙТЕ МАТКАТА или който и да е друг орган, освен ако не е животоспасяващо.....

# 383
Не винаги. Майка ми я е махнала на времето и не е имала проблеми след това. Нито трудна менопауза.

# 384
Спокойно! На мен лично Горчев искаше да ми маха матката при секциото и търсих още мнения, ти ще се връзваш така. Как да не ти трябва матка, нали маже да искаш и други деца? Можеш да пробваш билки от аптеката на Поп Богомил, но се следи междувременно, можеш да пробваш и с лапаро. Имаш варианти.
Аз скоро спрях да кърмя и очаквах проблеми с цикъла, пък той ми е супер къс и с малко течение. Ще трябва да ида да видя какво става. Иначе ми дойде на 3-4 месец някъде.

Stardust@, аз не се включих предния път, защото съм след бременност, но коремът ми беше като прищъпнат бая време и се шашках и аз дали така ще остане. След година накъде е ок вече, хем не правя нищо специално като упражнения и т.н., само ходя много край детето.

Последна редакция: ср, 13 сеп 2017, 13:53 от kati_v

# 385
Stardust@, аз те се включих предния път, защото съм след бременност, но коремътни ми беше като прищъпнат бая време и се шашках и аз дали така ще остане. След година накъде е ок вече, хем не правя нищо специално като упражнения и т.н., само ходя много край детето.

Да, точно като прищипнат е. Боже година ... С упражнения не знам дали може да се повлияе това, но явно ще трябва да чакам. И ще съм като бабичка по бански следващата ваканция ... Цяло лято ходих с цял бански, пукнах от жега ... newsm78 Дано няма повече миоми ... ще го преживея.

# 386
Офф момичета, утре при която ще ходя е хирург, да.
Сестра ми ме кара да отидем и до една частна клиника в Пловдив, при познат лекар. Та другата седмица съм там. Да мине първия учебен ден и отивам.
Утре ще пиша задължително, стискайте ми палци, че кръвно вдигнах вече.  ooooh!

Изчетох цялата информация в нета. Вие спазвате ли специален хранителен режим? Пише, че помага за да се намали размера.
В Пловдив има добри отзиви за един лекар от Торакс, виж назад.
Да храната - избягвайки храни, съдържащи или подпомагащи образуването на естроген - той "храни" миомите. Такива са например соята, пилешкото е с доста хормони.

# 387
Прочетох, пише също домати, много от подправките. Да се избягват маслени сирена и млека, мазни меса. Значи минавам на строга диета, пък дано помогне.

# 388
Аз се хранех ВМ-НВД и не съм имала проблеми. Само пилешкото спрях.
Виж билките - от аптеката изпращат и по куриер. При мен добре подействаха.

# 389
Хич не разчитай.
Билки - при някои помагат, ЕСМИА също, но е сравнително нов препарат и още е спорен, но не и храната.

Общи условия

Активация на акаунт