Подсъзнанието може всичко/67 Линкове за всички техники има на 1 стр.

• 86 444
  • 724
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Според мен има три начина за решаване на проблеми:

- Решаваме ги, ако са във властта ни. Ако не са и се борим срещу течението, или се задълбочават, или ни съсипват психиката от тревоги.
- Оставяме ги да се саморазрешат. Трябва да имаш силата да спреш да се занимаваш и да мислиш по въпроса. По-често срещано е, отколкото изглежда.
- Отебаваме ги. Често проблемите не са никакви проблеми, а са само бъг и просто не трябва да им обръщаме внимание.

Не е толкова трудно, колкото звучи на пръв поглед.  Peace

# 136
Петенце и Фил, добри постове!
Прочети добре съветите им, в тях има много истина. Бъди благодарна за нещата в живота ти, фокусирай се върху положителното и позитивното. Неща върху, които нямаш контрол ги пусни от съзнанието си. Всичко ще се нареди по най-добрия начин. Както обичам да казвам: Прави каквото трябва, пък да става каквото ще.
Успех. Ако имаш нужда да споделиш, сме насреща. При мен много помогна в труден момент.

# 137
Според мен има три начина за решаване на проблеми:

- Решаваме ги, ако са във властта ни. Ако не са и се борим срещу течението, или се задълбочават, или ни съсипват психиката от тревоги.
- Оставяме ги да се саморазрешат. Трябва да имаш силата да спреш да се занимаваш и да мислиш по въпроса. По-често срещано е, отколкото изглежда.
- Отебаваме ги. Често проблемите не са никакви проблеми, а са само бъг и просто не трябва да им обръщаме внимание.

Не е толкова трудно, колкото звучи на пръв поглед.  Peace

Харесва ми как разсъждаваш и съм напълно съгласна. Както казва един добър приятел, нещата обикновено са много прости, но ние сами ги усложняваме с начина на си на мислене. Радвам се, че одобрявате моите разсъждения и благодаря.

# 138
  • на острова на мечтите
Дано не прозвучи много арогантно примерът, който ще ви дам. Преди два дни(сега прекарвам доста време пред телевизионния екран   Close) попаднах на интервю с един руснак, пратен в затвора поради разногласия  с режима. Той заяви,че времето прекарано в затвора е било много конструктивно за него(най-полезния период в живота му   Shocked). Преосмислил  много неща, помъдрял в много аспекти, възвисил се  духовно.  Докато го слушах,отначало малко скептично, а после се опитах да разбера позицията му, стигнах до извода, че когато се научим да зачитаме съдбата си, да приемаме неудачите си не като наказания, а като уроци, нещата ще си дойдат на място. В момента в който се запитам защо на мен точно се случват нещата, променям проспективата и се опитвам да открия смисъла на случващото ми се. Без да се ядосвам, отчайвам и без да съдя случилото се. Опитвам се да извадя облаги от трудната ситуация,да я приема в дадения момент.
Успех,скъпи момичета  Hug

# 139
Според мен примерът не звучи арогантно, макар определено да е странен. Чувала съм за подобни случаи. Явно повечето хора живеят по такъв начин, че просто трябва нещо сериозно да стане, за да ги принуди да се замислят, да се развиват и да вземат поуки и по-възможност това нещо трябва да ги спре на едно място, че да остане и време за това, а не само желание. Обяснявам си го с това, че хората не обичат да влагат усилия в нещо, докато не опре ножа до кокал, както се казва и се види, че е важно и вече няма накъде. Естествено, всички го правим понякога, номерът е да се усетиш навреме. Благодаря за споделения пример и разсъждения. Успех на всички по пътя, нека учим уроците си навреме и да не повтаряме едни и същи грешки, защото не се знае какво може да струва това и защото животът си тече и не ни чака да стоим на едно място! Хубав и ползотворен ден!

# 140
  • нейде там, където ....
"Как да намалим важността" - в dreamland

От там

"Единственият начин за отстраняване на външната важност е застраховането. Във всеки конкретен случай то ще бъде различно. Главното е да не поставяте всичко на едното блюдо на везните. Трябва да имате някакъв противовес, защита, резервен вариант. "

"Разбира се, колкото и да се стараете, не ще можете просто така да се откажете
окончателно от важността. Не бива да се борите с нея. Просто отслабете примката и транс-
формирайте енергията на преживяванията в енергия на действието  Започнете да действате
по какъвто и да е начин, без да се напрягате и без да упорствате. Енергията на излишните
потенциали ще се разтвори в действието, енергията на намерението ще се освободи и
сложните проблеми ще се превърнат в прости решения"

"За да отхвърлите важността, трябва да действате съзнателно и да си давате сметка на
какво придавате излишно важно значение и какво ще последва. За съжаление да се откажете
съзнателно от важността на ментално ниво не винаги е възможно. В такъв случай ви остава
само едно -да действате. Енергията на излишния потенциал се разпръсква в действието.

Прожектирайте в мислите си целевия слайд, визуализирайте процеса и спокойно вървете
към целта - точно това е вашето действие."

Hug

# 141
Аз гледам да се концентрирам върху другите, това да помагам и да съм полезна. И мислейки какво за кого да направя, "забравям" да мисля за "важното" Wink

# 142
Благодаря ви за съветите! Аз съм чела как да се намали важността и съм го прилагала за други неща, но за най-важното просто няма как. Не мога да се залъжа, че не ми е необходимо в момента или по принцип. На другите помагам, доколкото мога, чета, разсейвам се с нещо приятно, но това ме отдалечава от моето положение за кратко време. Като действия и начин на мислене понякога ми се струва, че съм опитала всичко, до което имам достъп, но продължавам да търся и най-малката сламка. Благодаря още веднъж!

# 143
  • на острова на мечтите
Аз гледам да се концентрирам върху другите, това да помагам и да съм полезна. И мислейки какво за кого да направя, "забравям" да мисля за "важното" Wink
горе долу и аз действам така. За да намаля концентрацията върху проблема/желанието прилагам още хоопонопону. По този начин успявам да спра мисловния поток и да дам картбланш на важното да се изпълни  Peace
Петенце Цветенце bouquet bouquet Hug Hugуспех

# 144
горе долу и аз действам така. За да намаля концентрацията върху проблема/желанието прилагам още хоопонопону. По този начин успявам да спра мисловния поток и да дам картбланш на важното да се изпълни  Peace

Благодаря! Всичко най-добро и от мен. Знам си аз, че да имаш много време да мислиш не e добре, но понякога каквото и да правиш, мислите не те напускат. Предполагам, че на всеки се е случвало. Още веднъж - БЛАГОДАРЯ, ЧЕ ВИ ИМА!

# 145
горе долу и аз действам така. За да намаля концентрацията върху проблема/желанието прилагам още хоопонопону. По този начин успявам да спра мисловния поток и да дам картбланш на важното да се изпълни  Peace

Благодаря! Всичко най-добро и от мен. Знам си аз, че да имаш много време да мислиш не e добре, но понякога каквото и да правиш, мислите не те напускат. Предполагам, че на всеки се е случвало. Още веднъж - БЛАГОДАРЯ, ЧЕ ВИ ИМА!

О, да, случвало ми се е и знам, че не е лесно. На мен за спиране на мисловния процес ми помага и медитацията и концентрирането върху усещанията в настоящия момент (mindfulness) Успех и от мен Hug

# 146
горе долу и аз действам така. За да намаля концентрацията върху проблема/желанието прилагам още хоопонопону. По този начин успявам да спра мисловния поток и да дам картбланш на важното да се изпълни  Peace

О, да, случвало ми се е и знам, че не е лесно. На мен за спиране на мисловния процес ми помага и медитацията и концентрирането върху усещанията в настоящия момент (mindfulness) Успех и от мен Hug

Благодаря за подкрепата! Да ти се връща всичко най-хубаво. Последното съм го правила, но незнаех, че се нарича mindfullness. С медитацията, срам не срам, съм само на ниво импровизации, не съм се занимавала сериозно и по зададен модел. Но никога не е късно, а казват, че е много мощно средство, което се отразява целебно на всички сфери от живота. Хубава вечер!

# 147
И аз благодаря Hug За медитацията, можеш да пробваш с това: https://lifespa.com/one-minute-meditation/

# 148
И аз благодаря Hug За медитацията, можеш да пробваш с това: https://lifespa.com/one-minute-meditation/

Благодаря, ще го пробвам още утре сутрин на свежа глава.  Hug

# 149
Копирам от една друга тема  Hug Всичко, което имаме е нашият избор Heart Eyes

Открих, че обичам не защото имам нужда от това, а защото това е моят избор.
Открих, че хората, които ме обичат, са избрали да ме обичат такава, каквато съм, въпреки всичко. И че това е техния избор.
Осъзнах, че изборите, които правим в живота са лични, логични, съзнателни. И различни.
Избираш дали да обичаш или мразиш.
Дали да се смееш или да заплачеш.
Да подадеш ръка или да я отдръпнеш.
Да направиш някому добро или да го закопаеш в дупка.
Да останеш или да си тръгнеш.
Да стоплиш нечие сърце или да го обречеш на студ.
Открих, че се променяме заедно с изборите, които правим. Всеки един от тях оставя след себе си мъдрост.
За крачките, които следва да направим нататък.
За думите, които ще изречем.
За уроците, които ще научим и ще предадем на децата си.
Не съжалявам за нито едно "Обичам те", "Извинявай", "Благодаря", "Имам нужда от теб". За мълчанието към някой. И за безразличието. За преживените болки. И за горчивите спомени. Защото това съм Аз. Моята свобода. И моят избор.
Хубаво е, когато човек има право да избира. Още по-хубаво е, когато съзнателно направиш по-добрият избор – този, който ще те отведе до едно по-мъдро и красиво утре. Изборът да те има. И да бъдеш добър човек.

Общи условия

Активация на акаунт