Чихуахуа и други миниатюрни породи

• 74 548
  • 488
  •   1
Отговори
# 225
  • sf
На такова малко дете не бих взела такива нежни кученца като чихитата и пинчерите. Ние сме с джак ръсел, детето е на 11г и както той, така и аз , без да искаме се е случвало да посритаме/настъпим косматкото.

# 226
Моите деца си израстнаха с малки породи кучета. Не сме имали проблем

# 227
  • София
Моите деца си израстнаха с малки породи кучета. Не сме имали проблем
И моите така. Като взехме малкото, тежеше едва 700 гр. Децата-на 7 и 10 години, бяха супер нежни и внимателни като им обяснихме какво може да стане, ако са по-груби или невнимателни.

# 228
Обичам малки бебенца за гушкане и целувкии. Имаме си едно такова. Може ли да споделите как да й помогнем да изправи ушичките? На 2 месеца е,доктора каза че щяла да ги изправи сама...ама някакси са ми по-сладки с вдигнати ушички и не вярвам да успее сама.

# 229
  • Габрово
Продават специални лепенки, който се залепят на ушичките на кученцето.

# 230
Продават специални лепенки, който се залепят на ушичките на кученцето.
Не бях чувала,ще прочета за тях. Благодаря Simple Smile

# 231
  • На морето!
Не ги пипайте, ще ги изправи сама. Нашият ги изправи окончателно на 4м и вижте сега какви ушаци е "завъртял"
Скрит текст:
Разкажете повече за нея?

# 232
Търсих,търсих но специални клечки не намерих. Има доста изписано как да си ги направим сами,но честно казано ме е страх. Мисля да я заведа на ветеринар той да ги направи. Първото ни куче,също девойка,дългокосместо чихи,взехме като беше на 3 месеца и така и не ги изправи. Пак е сладка разбира се,просто с вдигнати ушички щеше да е още повече. Имаме дългокосместо чихуахуа, джак ръсел,йорки,немска овчарка и сега това бебче чихуахуа. Всички са на различни възрасти и са все момичета. Не ги заплождаме,големите са кастрирани. Само това малкото не е,защото е малко. Гледаме ги за кеф. Децата се научиха на отговорност,грижа за живо същество. Когато намерим по-голямо жилище,ще увеличим и кучетата. За сега са ни достатъчни Simple Smile Е,не всички са в апартамента де. На 20 метра от блока е вилата на баба ми. По цял ден сме там,децата и кучетата играят на воля. Просто е страхотно. Мечтала съм си за подобно нещо като малка,много е хубаво когато си сбъднеш една мечта макар и малка Simple Smile

# 233
Здравейте,

извинявам се, че се включвам в темата с нов въпрос, но имам едно притеснение.
Имаме момиче - родено на 07.07.2018, което прави вече 3 месеца и половина почти, късокосместо чихуахуа.
В събота ходихме на ветеринар за вътрешно обезпаразитяване и докторката ни каза, че е дебеличка.
Тя е по - голяма от другите чихуахуа, но тежи 1.3 кг. Месец по - рано като я водихме отново за същото тежеше 1.17 кг. Не мисля, че яде много и не мисля, че е дебела. Докторката ни каза, да ѝ крием храната - слагаме купичката и я държим там 15 минути, колкото яде, яде, после прибираме. Така също и вечерта. Не смятам, че това е добър подход за малко кученце.
Вие какво мислите по въпроса? Също на някой дали му се е случвало нещо подобно? И вашите кученца колко тежат?

Благодаря предварително за отговорите Simple Smile

# 234
  • София
Дали е дебело кучето не се определя по килограмите, а по външния вид. Не трябва да е целодневно кръгло, с голямо тумбаче и равен гръб.

# 235
Здравейте,

Имаме момиче - родено на 07.07.2018, което прави вече 3 месеца и половина почти, късокосместо чихуахуа.
В събота ходихме на ветеринар за вътрешно обезпаразитяване и докторката ни каза, че е дебеличка.
Тя е по - голяма от другите чихуахуа, но тежи 1.3 кг. Месец по - рано като я водихме отново за същото тежеше 1.17 кг. Не мисля, че яде много и не мисля, че е дебела. Докторката ни каза, да ѝ крием храната - слагаме купичката и я държим там 15 минути, колкото яде, яде, после прибираме. Така също и вечерта. Не смятам, че това е добър подход за малко кученце.
Вие какво мислите по въпроса? Също на някой дали му се е случвало нещо подобно? И вашите кученца колко тежат?

Здравейте,

Кученцето Ви вероятно ще стане по- едричко. Моите женски на 3 месеца тежаха 600-700 грама. Към днешна дата са- едната около 2,5 кг, а другата под 2 кг.

Чихуахуа са доста деликатна порода и кученцата в ранна възраст често изпадат в състояние на хипогликемия. Съответно храненето по 2 пъти на ден не е никак подходящо. Дори кученцето да е прехранено по- разумно за  сваляне и задържане на килограми е честото хранене с малко количество, а не две обилни хранения. В тази възраст кученцето се храни по 4-5 пъти на сравнително равни интервали.

Съветвам Ви да си намерите ветеринар-специалист по дребни породи Simple Smile

# 236
За първото ни чихи доктора каза че е дебеличка,да намалим количеството на храната но не и броя хранения. Купичката си стоеше на мястото целодневно,защото бешв двойна-за вода и храна. Сега с новото бебе процедираме по същият начин. Слагам й 4 пъти по 1 шепичка,но не пълна. След 1 седмица става на 3 месеца и е 600 грама. Колко ще стане в зряла възраст не знам. Казаха ни,че е мини (хората от които я взехме),но се съмнявам. А и не ме интересува много много. Вечер спи колкото и ние. В стаята на голямото дете си има легълце и когато ляга тя,ляга и кучето. Сутрин става с нея. Тоест нощно хранене няма,само водичка. Но до навършване на 2 пълни месеца,ставах на 3 часа да я храня. Защото ако сложех по-голямо количество го изяждаше на 1 път и после диша тежко. Определено не гладува,дива,игрива и весела е това ми показва че подхода спрямо нея е правилен.

# 237
Здравейте,

Здравейте,

Кученцето Ви вероятно ще стане по- едричко. Моите женски на 3 месеца тежаха 600-700 грама. Към днешна дата са- едната около 2,5 кг, а другата под 2 кг.

Чихуахуа са доста деликатна порода и кученцата в ранна възраст често изпадат в състояние на хипогликемия. Съответно храненето по 2 пъти на ден не е никак подходящо. Дори кученцето да е прехранено по- разумно за  сваляне и задържане на килограми е честото хранене с малко количество, а не две обилни хранения. В тази възраст кученцето се храни по 4-5 пъти на сравнително равни интервали.

Съветвам Ви да си намерите ветеринар-специалист по дребни породи Simple Smile
Бихте ли споделили дали сте "помагали" за изправяне на ушичките? Имам предвид с витамини примерно или нещо от сорта. Връзването им ми е страшно май.

# 238
Моята чихи я взехме малко преди третия месец и беше с вече изправени ушички, но мисля, че е по - голяма от това, което ни казаха. Едни приятели взеха тяхната също на малко преди трети месец и все още се колебае дали да ги изправи. Според мен от самосебе си ще се изправят. Щипките също ми се струват опасни.
А иначе това е моята Аря, снимка от 3 месеца и седмица - http://prikachi.com/images.php?images/817/9424817g.jpg

# 239
  • София
ами, дебеличка е

Общи условия

Активация на акаунт